4/8/15

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ - ΒΑΡΩΣΙΑ: Από Οκτώβριο η είσοδος εμπειρογνωμόνων στην κλειστή πόλη υπό προϋποθέσεις

Πολύ κοντά στην υλοποίηση των σχεδιασμών που αφορά την σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων βρίσκονται Αναστασιάδης – Ακιντζί, αφού όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές από το περιβάλλον του Προεδρικού, οι δύο ηγέτες φρόντισαν να στρώσουν το έδαφος για το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα επιτρέψει το άνοιγμα και την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.
Με προσεκτικές και μελετημένες κινήσεις, οι οποίες απαιτούν την δημιουργία ενός περαιτέρω θετικά προπαρασκευασμένου κλίματος, οι εκπρόσωποι των δυο ηγετών εργάζονται προς την κατεύθυνση  υλοποίησης της αξίωσης που αφορά την σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, η οποία θα εισέλθει στην περίκλειστη πόλη, προκειμένου να καταγράψει, σε πρώτη φάση, την κατάσταση των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Χρονικά το εγχείρημα, τοποθετείται περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου, όπως επεσήμανε ανώτατη πηγή στο LiveNews, υπό την προϋπόθεση ότι η διαδικασία των συνομιλιών και το μέγεθος των συγκλίσεων θα διευρύνεται σε θετική κλίμακα, καθιστώντας ακόμη πιο εύκολη την ανάληψη της πρωτοβουλίας για τα Βαρώσια.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το θέμα της εξεύρεσης και δημιουργίας ομάδας εμπειρογνωμόνων θα συζητήσουν σοβαρά, μετά το πέρας των διακοπών του Αυγούστου, ο τουρκοκύπριος ηγέτης, μαζί με τον δήμαρχο Αμμοχώστου, Αλέξη Γαλανό.

Η μικτή επιτροπή, όπως μας αναφέρθηκε, δεν θα αποτελείται αποκλειστικά από μία σύνθεση Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων εμπειρογνωμόνων, αλλά σ’ αυτή θα κληθούν για να συμμετάσχουν και μέλη από τη διεθνή κοινότητα που θεωρούνται ως επιστημονικά και τεχνικά καταρτισμένοι, για τη ετοιμασία της μελέτης.
 Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.