7/8/15

Σε δύο μήνες μια ολόκληρη Μυτιλήνη από πρόσφυγες ήρθε στο Αιγαίο - Η κ. Τασία λιάζεται!!!

Τα στοιχεία σοκάρουν 

Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περισυνελέγησαν 86.000 παράνομοι μετανάστες - Ο πληθυσμός της Λέσβου είναι 88.000 άτομα - Περίπου 1.300 οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σοκάρουν τα τελευταία στοιχεία για τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα καθώς μόνο τον Ιούλιο συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού περίπου 55.000 παράνομοι μετανάστες.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει πάρει το πρόβλημα για την Ελλάδα καθώς στους 55.000 που εντοπίστηκαν τον Ιούνιο πρέπει να προστεθούν άλλοι περίπου 32.000 που περισυνελέγησαν τον Ιούνιο.

Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι καθημερινά στα νησιά του ανατολικού κατά βάση Αιγαίου εντοπίζονταν και συλλαμβάνονταν περίπου 1.800 άνθρωποι την ώρα που προσπαθούσαν να βρεθούν στην Ελλάδα ή διαφορετικά οτι μέσα σε δύο μήνες στο ανατολικό Αιγαίο έφτασε μια ολόκληρη Μυτιλήνη από πρόσφυγες (σ.σ. στην τελευταία απογραφή ο πληθυσμός του νησιού έφτανε τους 88.000 κατοίκους)

Σύγκεκριμένα για τον φετινό Ιούλιο:

- διασώθηκαν και περισυνελέγησαν 54.889 παράνομοι μετανάστες σε 748 επιχειρήσεις του λιμενικού
- κατασχέθηκαν 158 σκάφη
- συνελήφθησαν 47 διακινητές.

Τον Ιούνιο καταγράφηκαν 517 περιστατικά έρευνας και διάσωσης ενώ περισυνελέγησαν και συνελήφθησαν 31.318 παράτυποι μετανάστες. Επίσης, συνελήφθησαν 26 διακινητές ενώ κατασχέθηκαν 129 σκάφη.

Οι αριθμοί αυτοί ξεπερνούν ακόμα και τις δυσμενέστρες εκτιμήσεις της υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου η οποία τον Απρίλιο έλεγε ότι η κυβέρνηση αναμένει περίπου 100.000 παράνομους μετανάστες μέσα στο 2015.

Πληροφορίες από ανώτατους αξιωματικούς του λιμενικού κάνουν λόγο για 3,5 εκατ. πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί σε καταυλισμούς στην Τουρκία λόγω της κρίσης στη Συρία.

Πρώτο Θέμα

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.