2/8/15

Μνημόνιο συνεργασίας με Βενεζουέλα στα ενεργειακά

Μνημόνιο κατανόησης (MοU) για συνεργασία στον ενεργειακό τομέα υπέγραψε χθες η Ελλάδα με τη Βενεζουέλα στο υπουργείο Εξωτερικών στο Καράκας, στο πλαίσιο περαιτέρω ενίσχυσης και σύσφιξης της συνεργασίας των δύο χωρών. 
Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Τσίπρας, και ο υφυπουργός Υδρογονανθράκων της Βενεζουέλας, Angel Gonzalez.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης αποτελεί το επιστέγασμα της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Γ. Τσίπρας στο Καράκας, από 28 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σειρά συναντήσεων με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουέλας, περιλαμβανομένων της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Delsy Rodriguez και του υπουργού Πετρελαίων και Ορυχείων Asdrubal Chavez.
Στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η υπογραφή του μνημονίου στον ενεργειακό τομέα αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την ενδυνάμωση της συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών και για περαιτέρω σύσφιξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν τις δύο χώρες.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.