13/8/15

Σάββας Αναστασιάδης: Η ευθύνη μας για την ανασυγκρότηση του κράτους

   Ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές  της 25ης Ιανουαρίου 2015 υποσχόμενος το τέλος της λιτότητας και των μνημονίων.
   Όμως μετά από έξη μήνες γενικόλογων κηρυγμάτων περί δημοκρατίας, Ευρωπαϊκής ιδέας, Εθνικής  περηφάνιας και αξιοπρέπειας,η διάψευση των ψεύτικων υποσχέσεών του υπήρξε σκληρή, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά κυρίως για τους πολίτες που τον πίστεψαν.
   Αποδείχθηκε, στην πράξη,ότι η θεωρία της αριστερής ιδεολογίας του, ότι δηλαδή αυτός μόνο κατείχε το σωστό και το δίκαιο και ότι όλοι θα έπρεπε να υιοθετήσουν τη δική του αλήθεια, ήταν μία αυταπάτη.
   Φυσικά με μία τέτοια λογική πολιτικού αυτισμού,δεν μπορούσε να αναπτυχθεί ούτε διάλογος,ούτε ουσιαστικές συνθήκες διαπραγμάτευσης και συναίνεσης με τους δανειστές.

   Αποδείχθηκε,δηλαδή,ότι όταν η ελπίδα δεν στηρίζεται στην πραγματικότητα εξελίσσεται σε μία επικίνδυνη  και ανόητη διαδικασία.
   Αφού,λοιπόν διέλυσε ότι έγινε τα προηγούμενα χρόνια και  έφερε τη Χώρα στα πρόθυρα της  καταστροφής,προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και μεταβάλλοντας πλήρως την πολιτική του,που αποδείχθηκε ανεφάρμοστη και επικίνδυνη,δέχθηκε το πιο σκληρό μνημόνιο που υπήρξε ποτέ στη Χώρα.
   Αποδείχθηκε όμως και κάτι άλλο ίσως πιο σημαντικό.
   Ότι εάν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε τέλος στη λιτότητα και στα μνημόνια,δεν πρέπει να έχουμε συνέχεια την προσοχή μας στραμμένη στο εξωτερικό,αλλά στο εσωτερικό.
   Πρέπει δηλαδή να ανασυγκροτηθούμε.
   Εδώ λοιπόν επανέρχεται,όπως και στο παρελθόν,η ευθύνη στη μόνη διαχρονικά σταθερή,φιλοευρωπαϊκή μεταρρυθμιστική,δύναμη της Χώρας,της Ν. Δημοκρατίας,που καλείται για μία ακόμη φορά,να επιβεβαιώσει την Ιστορική της προσφορά στην Πατρίδα.
   Στη Ν. Δημοκρατία οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας τον κακό μας εαυτό,όλα αυτά που έβλαψαν και πλήγωσαν τον πολίτη,και με γνώμονα την αλήθεια και το συμφέρον της Χώρας να δουλέψουμε σκληρά και μεθοδικά για τν αναγέννηση του κράτους.
   Πρέπει,με σύμμαχο τον πολίτη, να αποφασίσουμε,χωρίς αναστολές,να πατάξουμε τη διαφθορά,να καταργήσουμε προνόμια ξεκινώντας πρώτα από εμάς τους ίδιους,για να εμπεδώσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης στην κοινωνία.
   Να έχουμε σαν στρατηγική μας την αναδιοργάνωση του κράτους και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαφάνεια,προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.
   Να καταπολεμήσουμε την γραφειοκρατία και να αντικαταστήσουμε την δαιδαλώδη πολυνομία με απλή και κατανοητή κωδικοποιημένη νομοθεσία που να θέτει τις κατευθύνσεις για αληθινή ανάπτυξη.
   Να ανοίξει,επιτέλους,ένας ουσιαστικός δημόσιος διάλογος για  την αλλαγή του παραγωγικού προσανατολισμού της  Χώρας,με έμφαση στον πολιτισμό, την παιδεία,την ναυτιλία,τον τουρισμό,την ποιοτική γεωργία,την μεταποίηση , το περιβάλλον.
   Δεν μπορεί να μη βρίσκονται στις προτεραιότητές μας η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης,το ασφαλιστικό,το δημογραφικό και οι βαθιές τομές στην παιδεία.
   Δεν πρέπει επίσης να μας διαφεύγει η δημιουργία πλαισίου προστασίας και στήριξης των λαϊκών στρωμάτων ανέργων, εργαζομένων,αγροτών μικρομεσαίων,η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και η διατήρηση της ακεραιότητας της Χώρας.
   Σήμερα λοιπόν που έχουν καταρριφθεί  όλες οι ψευδαισθήσεις, ουτοπίες και αυταπάτες και συνειδητοποιείται η πραγματικότητα, πρέπει να ξεκινήσει άμεσα η ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, παράλληλα με την ανασυγκρότηση του κράτους.
   Ξεκινώντας πρώτα από εμάς τους ίδιους και απομονώνοντας κάθε τι σάπιο και διεφθαρμένο,στηριζόμενοι στις υγιείς δυνάμεις του τόπου και δίνοντας χώρο,ρόλο και ευκαιρία στους νέους,να διορθώσουμε τα λάθη του παρελθόντος,για να πνεύσει νέος καθαρός άνεμος στην πολιτική ζωή του τόπου.
    Χωρίς ιδεοληψίες και αποκλεισμούς,όλο το πολιτικό σύστημα να σταθούμε στο ύψος  των περιστάσεων,να συνεννοηθούμε και μαζί με την κοινωνία,να τραβήξουμε μπροστά για τη μεγάλη υπέρβαση.

                          Σάββας Αναστασιάδης
                  Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης


1 σχόλιο:

  1. Ποιος σας εμποδιζε κυριε τοσα χρονια και δεν ανασυγκροτησατε το κρατος;
    Εμεις ο απλος λαος που δουλευαμε τοσα χρονια και πληρωναμε τους φορους και τα χαρατσια σας απαιτουμε απο την οποια κυβερνηση πρωτα απ"ολα να μαζεψει ολα τα κλεμενα(εσωτερικου-εξωτερικου) και τα καθικια που καταχραστηκαν δημοσιο χρημα να μπουν στη φυλακη(εγω θα προτιμουσα αλλη ποινη).
    Μετα εκτιμω οτι ηπλειοψηφια του Ελληνικου λαου και για ομονοια μπορει συζητησει και για ανασυγκροτηση και κυριως αξκοκρατια σε ολα τα επιπεδα.ΟΧι οπως μεχρι τωρα που βαζαμε τα δικα μας παιδια ειτε στη βουλη να παιρνουν 14-16 μισθους ειτε ως "συμβουλους" στις βρυξελες για να κανουν προικες και μετα μιλαγαμε για αγαπη και αλληλεγυη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.