2/8/15

Ακάθεκτη Eξουσία η Διαπλοκή με Σκιώδη Κυβέρνηση Τσίπρα

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Επτά ολόκληρους μήνες μετά τις εκλογές, ενισχυμένες προ μηνός από ένα σαρωτικό  δημοψήφισμα, ο λαός της χώρας αυτής παραμένει υποχείριο παραπληροφόρησης, ψυχολογικού βιασμού και τρομοκράτησης από ένα άθικτο, ακάθεκτο και θριαμβευτικό παρακράτος διαπλοκής.

Από τον αποπνικτικό βομβαρδισμό προπαγάνδας  σ’ αυτή τη Δυστοπία του ’Οργουελ, μια κομπλεξική, έμφοβη και ελεγχόμενη ΕΡΤ, προδιαγραφών Νίκου Παπά, αποδεικνύεται  αδιέξοδη οδός αερισμού και διαφυγής.

Αυτός είναι ο κορυφαίος τίτλος των πεπραγμένων της κυβέρνησης Τσίπρα, και αυτός θα κυριαρχήσει πιθανότατα στην τελική κρίση της, περισσότερο ίσως και από την οικτρή συνθηκολόγηση της 13ης Ιουλίου.

Νέα βασανιστική εμπειρία αυτής της πολιτειακής διαστροφής ξανάζησε η χώρα αυτή τη βδομάδα με τις δύο παράλληλες επιχειρήσεις πλύσης εγκεφάλων, τρομοκράτησης και ποδηγέτησης λαού και εξουσιών με:
α) Την δήθεν έκθεση  του αμερικανικού οίκου οικονομικών μελετών ERNST & YOUNG, περί «της καταστροφής που θα επέφερε η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα» και κυρίως
β) Τις αποκαλύψεις τηλε-συνέντευξης του κ. Γιάνη Βαρουφάκη, για τις οποίες χορωδία από ντίβες της πολιτικής και της δημοσιοκαφρίας απαιτεί την άμεση παραπομπή του τέως υπουργού σε έκτακτο δικαστήριο και την καταδίκη του, με συνοπτική διαδικασία, επί εθνική προδοσία…
Η παρουσίαση της αλήθειας, αρχίζοντας με την δεύτερη επιχείρηση, εικονογραφεί τον χαρακτήρα του βούρκου στον οποίο άφησε εκτεθειμένη τη χώρα, επί επτάμηνο μέχρι τώρα, το επιτελείο του κ. Τσίπρα -με την ακατανόητη ανοχή των ΑΝΕΛ.

Η Καθημερινή που «αποκάλυψε» την συνέντευξη Βαρουφάκη, χαρακτήρισε τον πρώην υπουργό «συνωμότη». Στις δηλώσεις Ντόρας, Λοβέρδου, Θοδωράκι, Φίλη κ.α. πολιτικών μεγεθών, η κατηγορία εποίκιλλε από την παραβίαση προσωπικών δεδομένων μέχρι την εσχάτη προδοσία.

Το έγκλημα που του καταλόγιζαν; Υπουργός των Οικονομικών όντας, υπέκλεψε –ή σχεδίαζε να υποκλέψει- τους κωδικούς του λογισμικού του ηλεκτρονικού συστήματος της Γεν. Γραμματείας Εσόδων του υπουργείου του, με τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, για να συγκροτήσει μυστικά ένα εφεδρικό τραπεζικό σύστημα και ένα παράλληλο νόμισμα ανάγκης.

Αλήθειες, ψεύδη και τεχνικές διαστρέβλωσης αποδεικνύονται με πάταγο από το «corpus delicti», το πλήρες εδώ http://www.omfif.org/media/1067578/omfif-telephone-briefing-greece-and-e...   κείμενο της τηλε-συνέντευξης, που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στις 16 Ιουλίου σε δύο Βρετανούς δημοσιογράφους, για την ενημέρωση  ακροατηρίου οικονομικών παραγόντων, συγκεντρωμένων στο Τσάταμ Χάους του Λονδίνου.
΄Οσοι ανοίξουν την ανωτέρω ηχογράφηση θα ακούσουν του δυο  Βρετανούς να εκδηλώνουν τη φρίκη τους, με επιφωνήματα “shocking ! shocking!», όταν μαθαίνουν ότι το ηλεκτρονικό αρχείο του Υπουργείου Οικονομικών με τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων τελεί υπό τον έλεγχο ξένων εξουσιών και ότι ο μόνος τρόπος να αποκτήσει ο Υπουργός των Οικονομικών ακώλυτη πρόσβαση και χρήση αυτού του αρχείου του υπουργείου του είναι να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης!!!
Αυτό, από την εφημερίδα των Αλαφούζου-Παπαχελά, κρίθηκε προφανώς η νόμιμη, φυσιολογική κατάσταση και γι’ αυτό παραλείφθηκε στο δημοσίευμα ως ανάξιο αναφοράς… Σκάνδαλο και συνωμοσία αποτελούσε, κατά την αντίληψή τους, το σχέδιο του υπουργού να παραβιάσει την ξένη κυριαρχία επί της εθνικής δημοσιονομικής λειτουργίας! Και με αυτή την εκδοχή της ορθοδοξίας  στήθηκε το οργιώδες κυνήγι ιεροεξεταστών κατά του αιρετικού υπουργού…
Αυτό που προκύπτει από την συνέντευξη Βαρουφάκη είναι ότι πριν και από τις εκλογές είχε προβλεφθεί το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με τους «εταίρους» υπό τον εκβιασμό νομισματικού στραγγαλισμού. ΄Ετσι με την σύμφωνη γνώμη του Τσίπρα και με τη βοήθεια πενταμελούς ομάδας φίλων του υπουργού, οικονομολόγων διεθνούς φήμης, καταστρώθηκε σχέδιο αντιμετώπισης της απειλής.
Προέβλεπε την συγκρότηση ενός μυστικού εφεδρικού δημοσιονομικού και τραπεζικού μηχανισμού, έτοιμου να λειτουργήσει τη στιγμή που οι δυνάμεις κατοχής της χώρας θα τραβούσαν την πρίζα του επίσημου εθνικού συστήματος υπό τον έλεγχό τους, για να προκαλέσουν οικονομική παράλυση.
 Με τη λειτουργία αυτού του μηχανισμού το κράτος θα μπορούσε να πληρώνει τις υποχρεώσεις του, μισθοί και συντάξεις να καταβάλλονται κανονικά με τη χρήση παράλληλου ψηφιακού νομίσματος, η ζωή θα συνεχιζόταν χωρίς τον πανικό και το χάος που επέσειαν οι «εταίροι» εκβιαστές και τα ιθαγενή φερέφωνά τους.
Αλλά για την λειτουργία αυτού του συστήματος που, στην κρίσιμη εξαμελή κυβερνητική  σύσκεψη, τέσσερεις υπό τον Τσίπρα το καταψήφισαν- απαιτείτο η χρήση των στοιχείων του TAXIS, τους κωδικούς πρόσβασης στα οποία ήλεγχε η διαπιστευμένη από την Τρόικα στη Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου κ. Κατερίνα Σαββαίδου. Μόνος τρόπος να ανακτήσει ο υπουργός –και η χώρα- τον έλεγχο της δημοσιονομικής λειτουργίας για το κρίσιμο μεταβατικό διάστημα ήταν η λαθραία είσοδος στο σύστημα, το «hacking».
΄Ετσι, η αποκάλυψη που συντάραξε, επί τριήμερο τουλάχιστον, τις γνωστές πολύ ευαίσθητες (και καλωδιωμένες) ψυχές στο πανελλήνιο, συνίστατο πολύ απλά στο ότι ένας Έλληνας επιχείρησε- ή μόνο σχεδίασε- να μπει στο καταπατημένο από ξένους ληστές σπίτι του, χρησιμοποιώντας αντικλείδι…
 Το σουρεαλιστικό  ποίημα του «Μεγάλου Αδελφού» συμπληρώνεται με την ανακοίνωση ότι διατάχθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση, εν όψει και ποινικής δίωξης, από την γενική γραμματέα δημοσίων εσόδων, κ. Κατερίνα Σαββαίδου, εντολοδόχο των «εταίρων». Η οποία κ. Σαββαίδου –ως αναφέρεται- ήταν μέχρι πέρυσι τον Ιούνιο ανώτατο στέλεχος της διεθνούς εταιρείας οικονομικών συμβούλων Price Waterhouse Coopers, που ειδικεύεται στη μεθόδευση της διαφυγής πολυεθνικών από το δίχτυ της εφορίας…
Σε άλλη χώρα, θα προκαλούσε κύματα λαϊκού ενθουσιασμού και εθνικής περηφάνιας η ανακάλυψη ότι ανέδειξε υπουργό με την ευφυΐα, τις ικανότητες και το διεθνές δίκτυο φίλων τέτοιας ολκής  ώστε να μπορεί  να εξουδετερώσει, με αναπροσαρμοσμένο στη σύγχρονη πληροφορική Δούρειο ΄Ιππο, τον στραγγαλιστικό βρόχο των μπάνκστερ στην εθνική οικονομία.
Εδώ, με όλα τα ρυπογόνα  «μίντια» της ξενόδουλης διαπλοκής, υποκινείται λιθοβολισμός. Τέτοιος αντίπαλος, με τέτοιες δυνατότητες, ακόμη και εκτός κυβέρνησης, αποτελεί θανάσιμη απειλή. Πρέπει να εξοντωθεί. Όπως και η Κωνσταντοπούλου παρεμπιπτόντως και ο Λαφαζάνης και ο Τσακαλώτος μεθαύριο και όποιο άλλο ανάστημα που εξέχει του πολιτικού σωρού.
«Κεφαλή εξέχουσα! Πυρ ομαδόον!», όπως σάρκαζε                          ο Γεώργιος Παπανδρέου -ο άξιος λόγου.
Ανάλογης υφής  δημοσιογραφία Γκαιμπελικής αξιοπιστίας ήταν και ο πίνακας της βιβλικής κολάσεως στην Ελλάδα-με -δραχμή, που παρουσίασαν Καθημερινή και Πρώτο Θέμα, ως έκθεση μελέτης του αμερικανικού οίκου οικονομικών μελετών Ernst & Young: Υποτίμηση άνω του 50%, άνοδος του πληθωρισμού και της ανεργίας, κλειστές τράπεζες επί μήνες, συνέχεια της λιτότητας, δελτίο σε καύσιμα, τρόφιμα, φάρμακα, αμείωτο χρέος. Εφιάλτης, τέτοιος που  το μνημόνιο Τσίπρα να σου φαίνεται ευλογία…
Μόνο που δεν υπάρχει τέτοια μελέτη Ernst & Young. Όσο κι’ αν αναφέρθηκε σ’ αυτήν και η «έγκυρη και έγκαιρη» κατά Τσίπρα, ειδησεογραφία της ΕΡΤ, των προδιαγραφών Ν. Παπά…
 «Που είναι αυτή η μελέτη;» προκαλεί ο οικονομολόγος  Δημήτρης Καζάκης. Και απαντά: «Πουθενά. Δεν υφίσταται τέτοια μελέτη. Δεν δημοσιεύθηκε πουθενά για να αξιολογηθεί. Και δεν απασχόλησε κανένα στην διεθνή κοινότητα οικονομικής ανάλυσης. Πρόκειται για τις γνωστές εκστρατείες ψεύδους…»
Ο κ. Λαπαβίτσας ,καθηγητής Οικονομικών στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ανακάλυψε ότι κατόπιν παραγγελίας στο ελληνικό τμήμα της Ernst & Young (από ποιόν;) αγοράσθηκε μελέτη της Oxford Economics/Haver Analytics, βασισμένη στα προ του Μνημονίου Τσίπρα δεδομένα και η οποία ακρωτηριάσθηκε στα μέτρα του προπαγανδιστικού στόχου.
Οι αληθινές εκτιμήσεις αυτής της μελέτης, στο άρθρο του καθηγητή Λαπαβίτσα:
« Μια συντεταγμένη έξοδος από το ευρώ, με στάση πληρωμών στο χρέος τον Ιούλιο του 2015, θα οδηγούσε σε σύντομη βαθιά ύφεση το 2015-6, η ανάκαμψη θα ξεκινούσε στις αρχές του 2016 και θα ακολουθούσε ταχύρρυθμη ανάπτυξη για χρόνια. Ο πληθωρισμός θα ήταν πολύ περιορισμένος. Οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές για την χώρα θα ήταν σαφώς καλύτερες.»
* * * * *

Συμπερασματικά ερωτήματα στον υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παπά, τον Γεν. Δ/ντή και τον Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ:
Γιατί δεν κρίνατε στοιχειώδη υποχρέωσή σας να επιζητήσετε την παρουσίαση της altera pars, του αντιλόγου, για να δοθεί στην ελληνική κοινή γνώμη η δυνατότητα της ελεύθερης κρίσης, στις πάρα πάνω και πλήθος παρόμοιες επιχειρήσεις παραπληροφόρησης;   Γιατί δεν εκλήθη ο κ. Βαρουφάκης να απολογηθεί στον κ. Ελαφρογιώργο, για όσα του καταμαρτυρούν οι κατήγοροί του, τα οποία επικαλεσθήκατε;                                          Γιατί δεν καλέσατε τον κ. Λαπαβίτσα ή τον κ. Καζάκη να ενημερώσουν τον κόσμο για τον Αρμαγεδδώνα που περιγράφει η δήθεν έκθεση Ernst & Young;                 Γιατί δεν αναμετάδωσε η ΕΡΤ το -διδακτικής εντιμότητας- ρεπορτάζ του γερμανικού εθνικού δικτύου R.D.A. για την λεηλασία που αποτελεί η εκποίηση των 14, ανοδικά κερδοφόρων, περιφερειακών αεροδρομίων μας, στη γερμανική FRAPORT, αντί εξευτελιστικού αντιτίμου, με τη συμφωνία για το 3ο Μνημόνιο;
Και τέλος, γιατί δεν μπορούμε να έχουμε, ούτε στο εθνικό κανάλι της ΕΡΤ, νηφάλιες, σοβαρές, ισορροπημένες συζητήσεις μεταξύ υποστηρικτών και επικριτών της Ευρωζώνης και της Δραχμής, προκειμένου να διαμορφώσουμε  ελεύθερη κρίση στο υπαρξιακό αυτό δίλημμα; 

Δεν είναι αυτό, κ. Νίκο Παπά, το πρωταρχικό χρέος μιας γνήσια δημοκρατικής (παρακάμπτω το αριστερής) κυβέρνησης;

Πηγή: Το Παρόν της Κυριακής

Τώρα πως την έπαθε αυτό το παλληκάρι, ο Πάνος Καμένος, να παγιδευτεί σ’ αυτή την μέγγενη του αφανισμού;  Ποιού είδους στρεβλή αντίληψη περί πίστεως, συνέπειας και αλληλεγγύης τον ώθησε στην αυτοκτονική ταύτιση του πολιτικού πεπρωμένου του με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ενώ ήταν τελείως αμέτοχος των ψευδαισθήσεων, των παραλείψεων και των σφαλμάτων εκείνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.