29/8/15

H Τουρκία έβαλλε κατά στόχων των τζιχαντιστών στη Συρία -Υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ

Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν χθες για πρώτη φορά σε αεροπορικές επιδρομές που διενήργησε ο υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής συνασπισμός εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. 
"Τα αεροσκάφη μας άρχισαν χθες βράδυ να διενεργούν αεροπορικές επιχειρήσεις μαζί με τις δυνάμεις του συνασπισμού εναντίον στόχων του ΙΚ στη Συρία που αποτελούν απειλή και για τη δική μας ασφάλεια", αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.
Η επιχείρηση ακολουθεί την τεχνική συμφωνία που επιτεύχθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 24 Αυγούστου σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην εκστρατεία εναντίον των σουνιτών ισλαμιστών που ελέγχουν μεγάλα τμήματα του εδάφους της Συρίας και του Ιράκ.
Τον περασμένο μήνα η Τουρκία συμφώνησε να ανοίξει τις στρατηγικά σημαντικές αεροπορικές βάσεις της στον συνασπισμό, όμως δείχνει απρόθυμη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, φοβούμενη μια βίαιη αντίδραση.
Στις 24 Ιουλίου, αεροπλάνα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αλλά όχι στο πλαίσιο της επιχείρησης του συνασπισμού.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.