1/9/15

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 τον Ιούλιο οι τουρκικές εξαγωγές

Αυξάνεται το εμπορικό έλλειμμά της Τουρκίας
Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 υποχώρησαν τον Ιούλιο οι τουρκικές εξαγωγές, καθώς οι αποστολές προϊόντων προς τη Ρωσία μειώθηκαν στο μισό σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις στο εξωτερικό μειώθηκαν κατά 16% και διαμορφώθηκαν τον Ιούλιο στα 11,2 δισ. δολάρια. Η μείωση των εξαγωγών είχε ως αποτέλεσμα να διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το εμπορικό έλλειμμα της Τουρκίας.
Οι τουρκικές εξαγωγές δεν αναμένεται να ανακάμψουν σύντομα, λόγω της εξασθένησης της οικονομικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο και η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω αύξηση του εμπορικού ελλείμματος της χώρας, ανέφερε στο Bloomberg η Ντενίζ Σιτσέκ που είναι οικονομο- λόγος της Finansbank.
Οι εισαγωγές της Τουρκίας μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 8,7% και διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισ. δολάρια σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις εισαγωγές και τις εξαγωγές, η τουρκική λίρα σημείωσε άνοδο, αλλά στη συνέχεια έχασε αυτά τα κέρδη. Η ισοτιμία έφτασε τις 2,9216 λίρες για κάθε ένα αμερικανικό δολάριο. Φέτος η λίρα έχει υποχωρήσει περίπου 20% έναντι του δολαρίου.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.