2/9/15

ΒΙΝΤΕΟ. Σε ποιες χώρες πηγαίνουν πραγματικά οι Σύροι πρόσφυγες;

VIDÉO. Dans quels pays se rendent réellement les réfugiés syriens ?
Réseau International (Γαλλία)
Εδώ είναι ένα βίντεο για να αποκατασταθεί λίγο η αλήθεια και να μετριάσει τα εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα των μέσων ενημέρωσης που έχουν την ενοχλητική τάση να μετατρέψουν εύκολα το 1 ή 2% σε 90%. 
Υπό το φως των πραγματικών μεγεθών, είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι μετανάστες που προσπαθούν να παραβιάσουν τις πύλες εισόδου της Γερμανίας, της Αυστρίας, η της Ουγγαρίας η ακόμα και της Νορβηγίας είναι φυγάδες που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φρικαλεότητες του πολέμου.

  Τέτοιος μετανάστης, αρκείται, όπως παρατηρείται συχνά, να εγκαταλείψει την περιοχή ή τη χώρα σε πόλεμο για να εγκατασταθεί στις χώρες της διπλανής πόρτας όπου δεν διακινδυνεύει πλέον.
Είναι, εξάλλου, αυτό που παρατηρούμε σε αυτό το βίντεο. 
Κάτι άλλο υπάρχει πίσω από αυτή τη ξαφνική στροφή του είδους της μετανάστευσης. 
*** 
Ενώπιον του αυξανόμενου αριθμού των προσφύγων που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Συρία και της εχθρότητας των ευρωπαϊκών χωρών που αισθάνονται την εισβολή του μεταναστευτικού ρεύματος, Ο Σουηδός καθηγητής Χανς Ρόσλινγκ ήθελε να ξαναθέτει το ρολόι στην ώρα του μέσω ενός ενδιαφέροντος βίντεο.

Η Ευρώπη φιλοξενεί λιγότερους πρόσφυγες απ 'ότι φαντάζεται

Σε αντίθεση με τις αναφορές ορισμένων συντηρητικών ατόμων, λιγότερο από το 2% των προσφύγων ταξιδεύουν προς την Ευρώπη, ήτοι λιγότερο από 250.000 άτομα. 
Η Τουρκία, ο Λίβανος και η Ιορδανία παραμένουν από τη πλευρά τους οι κύριες χώρες υποδοχής, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των Σύρων που τρέφονται σε φυγή είναι ακόμα βρίσκονται πάντα στην πατρίδα τους, όπως αποδεικνύεται από τον Χανς Ρόσλινγκ.

«Περισσότερο  από το ήμισυ του πληθυσμού της Συρίας (12 εκατομμύρια άτομα) έχει τραφεί σε φυγή είναι σήμερα στο τρέξιμο. Από αυτά, 8.000.000 εκτοπίσθηκαν στο εσωτερικό της χώρας τους και τέσσερα εκατομμύρια ζουν στις γειτονικές χώρες όπως στη Τουρκία, στο Λίβανο και τη Ιορδανία. 
Αλλά πόσοι από αυτούς ζήτησαν άσυλο στην Ευρώπη; 
Μόνο 250.000 άνθρωποι, ήτοι το ένα τέταρτο του ενός εκατομμυρίου, που αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 2% του συνολικού αριθμού των εσωτερικών και εξωτερικών προσφύγων από τη Συρία».

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά.





http://reseauinternational.net/video-dans-quels-pays-se-rendent-reellement-les-refugies-syriens/

3 σχόλια:

  1. Είναι προφανές όμως ότι ο αριθμός που εισέρχεται στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερος του 250000, οποτε το ερώτημα είναι ποιοι άλλοι έρχονται?

    Μήπως θα πρέπει οι αρχές να χτυπήσουν λίγο το πόδι στο έδαφος? Δεν είναι δυνατόν κάποιος να εισβάλει σε μια χωρα και να απαιτεί να μετακινηθεί και να διαδηλώνει και να διαμαρτύρεται! Πως είναι δυνατόν να μην απαιτεί η ΕΕ από την Τουρκια τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης?

    Άλλο πράγμα οι προσφυγες και άλλο οι λαθρομετανάστες και επιτέλους θα πρέπει να το διαχωρίσουμε στο μυαλό μας! Αν κάποιος θέλει να πάει να μείνει σε κάποια άλλη χωρα υπάρχουν οι νόμιμες διαδικασίες και οφείλει να τις ακολουθήσει. Και αν η Τουρκια αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορα της και τη διακίνηση μέσα στη χωρα ας πάνε οι ελληνικές υπηρεσίες και οι ευρωπαϊκές να βοηθήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Και αν η Τουρκια αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορα της και τη διακίνηση μέσα στη χωρα ας πάνε οι ελληνικές υπηρεσίες και οι ευρωπαϊκές να βοηθήσουν"

    Θα αστειεύεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τὶ ρωτᾶμε ἀφοῦ γνωρίζουμε πλέον ὅλοι γιατὶ στέλνουν τοὺς λάθρο στὴν Εὐρώπη;

    Γιὰ ἀποσταθεροποίησι τῆς Εὐρώπης,γιὰ διάδοσι τοῦ Ἰσλάμ(οἱ χριστιανοὶ ἔπαψαν νὰ εἶναι πρόβατα) καὶ γενικῶς ἡ δημιουργία τέτοιας κρίσεως ποὺ θὰ δεχθοῦμε μὲ ἀνακούφησι τὴν παγκόσμιο κυβέρνησι.
    Νομίζουν,ἀλλὰ ὁ Θεὸς (ὄχι ὁ Γιεχόμπα)βλέπει τὰ σχέδια τῶν ἀνθρώπων καὶ γελᾶ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.