25/9/15

Συνάντηση Ομπάμα - Πούτιν τη Δευτέρα

EPA/ALEXEI NIKOLSKY/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθούν τη Δευτέρα, κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη (φωτ. αρχείου). 
Να εξηγήσει πώς η στρατιωτική παρουσία της χώρας του στη Συρία θα συμβάλλει στην ήττα του Ισλαμικού Κράτους θα ζητήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα από τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. 
Ο Ομπάμα και ο Πούτιν θα συναντηθούν τη Δευτέρα, κατά την τριήμερη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Όπως είπε η Σελέστ Ουάλαντερ, επικεφαλής της ομάδας για τη Ρωσία στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο ισχυρισμός της Μόσχας ότι η πρόσφατα ενισχυμένη στρατιωτική παρουσία στη περιοχή θα καταπολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος «δεν ευσταθεί».
Ο Ομπάμα θα πιέσει επίσης τον Πούτιν να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που ανέλαβε η Ρωσία το Φεβρουάριο να αποσύρει το ρωσικό στρατό από την Ουκρανία μέχρι το τέλος του έτους, είπε η Ουάλαντερ.
Μεταξύ άλλων συναντήσεων, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντα Μόντι τη Δευτέρα το πρωί (τοπικη ώρα), όπου αναμένεται να συζητήσει τη δέσμευση της Ινδίας να καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, πριν από το διεθνές συνέδριο για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στο Παρίσι.
Θα συνομιλήσει επίσης με τον Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο, ενώ πιθανότατα θα συναντηθεί και με άλλους ηγέτες. Ωστόσο δεν αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ρουχανί, παρά την συμφωνία για τα πυρηνικά που σύναψαν πρόσφατα η Ουάσιγκτον και άλλες χώρες με την Τεχεράνη.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.