16/9/15

Άσαντ: Θα παραιτηθώ μόνο αν το ζητήσει ο λαός

EPA/SANA HANDOUT
«Ο πρόεδρος έρχεται στην εξουσία με τη σύμφωνη γνώμη του λαού μέσω των εκλογών και αν φύγει, θα φύγει επειδή θα το απαιτήσει ο λαός και όχι επειδή θα το αποφασίσουν οι ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η διάσκεψη της Γενεύης», ανέφερε (φωτ. αρχείου).
Δεν θα παραιτηθώ επειδή με πιέζει η Δύση, παρά μόνο αν ο συριακός λαός το θελήσει, διεμήνυσε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

«Ο πρόεδρος έρχεται στην εξουσία με τη σύμφωνη γνώμη του λαού μέσω των εκλογών και αν φύγει, θα φύγει επειδή θα το απαιτήσει ο λαός και όχι επειδή θα το αποφασίσουν οιΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η διάσκεψη της Γενεύης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αν ο λαός θέλει να μείνει, ο πρόεδρος μένει. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να παραιτηθεί γρήγορα», πρόσθεσε. 
Εξάλλου, ο Άσαντ έκανε λόγο για αποφασιστικής σημασίας βοήθεια του Ιράν στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία, με αφορμή την προσφορά στρατιωτικής τεχνολογίας. Διευκρίνισε όμως ότι η Τεχεράνη δεν έχει στείλει στρατιωτικές μονάδες στη Δαμασκό. 
Τέλος, ο Σύρος πρόεδρος παρατήρησε ότι ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός δεν έχει καταφέρει ως τώρα να αποτρέψει την εξάπλωση του Ισλαμικού Κράτους. 
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.