30/9/15

Δύο αντιαρματικά ανάμεσα στον βαρύ οπλισμό που βρέθηκε σε σπίτι στον Μαραθώνα

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ. 
Εντυπωσιακά ευρήματα στη νέα «γιάφκα» – Νέα στοιχεία για διασυνδέσεις με ενόπλους
Δύο τουλάχιστον αντιαρματικά, δύο πολεμικά τυφέκια, αριθμό πιστολιών και άλλος οπλισμός φέρεται να είναι αποθηκευμένος σε εξοχική κατοικία με αποθήκη στη λεωφόρο Μαραθώνος 280 που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της Τετάρτης.  
Την κατοικία είχε ενοικιάσει με πλαστά στοιχεία ταυτότητας ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας που έθεσε τέλος στη ζωή του σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πριν από πέντε μήνες στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς του Βόλου. 

Η ανεύρεση και νέων αντιαρματικών –παραμένει άγνωστο αν είναι RPG, low ή άλλος τύπος– ενδυναμώνει την «πεποίθηση» των αστυνομικών ότι αυτός ο οπλισμός αφορά δράση ένοπλης οργάνωσης. Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν ακόμη οκτώ κλεμμένα ΙΧ και φορτηγά και δύο μοτοσικλέτες. 

Πρόκειται, όπως είχε αναφέρει «Το Βήμα», για την επέκταση στην Αττική της έρευνας που είχε ξεκινήσει η ΕΛ.ΑΣ. στις περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας αφού αναζητούσαν και άλλη «γιάφκα» του μεικτού σχήματος ποινικών και αντιεξουσιαστών όπου είχε ενταχθεί ο αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης και από την οποία φαίνεται να προέρχεται η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. 

Στο ίδιο σχήμα ενόπλων που φέρεται να έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 30 οργανωμένες ληστείες ανήκε ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του Βασίλης Παλαιοκώστα, κατηγορούμενοι για τη δράση της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», καταζητούμενοι αντιεξουσιαστες αλλά και οι ποινικοί Σπύρος Δραβίλας και Σπύρος Χριστοδούλου. 

Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία έχουν αποκαλυφθεί περίπου 10 «γιάφκες» της ίδια ένοπλης ομάδας στο κέντρο της Αθήνας, στον Μαραθώνα, στη Μαγνησία, στη Φθιώτιδα και αλλού, πολλές από τις οποίες «λειτουργούσαν» ταυτόχρονα σε μία διασπορά οπλισμού, δύναμης πυρός κ.ά. που έχουν εντυπωσιάσει τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.