10/9/15

«ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΑΝ» ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;

skaramagoseptebrhs
Ανδρεας Μουντζουρουλιας
Οι μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα συνέβαλαν σημαντικά στον οικονομικό ακρωτηριασμό της Ελλάδας. Οι αγορές οπλικών συστημάτων τις τελευταίες δεκαετίες συνοδεύονταν πάντα από την άσκοπη σπατάλη χρήματος, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν σε τεράστια “αμυντικά κενά”. Πληρώσαμε δις ευρώ και εξοπλισμένοι σωστά δεν είμαστε.

Μεσάζοντες υπουργοί, στρατιωτικοί και γενικά η εγχώρια ολιγαρχία έκανε ότι μπορούσε για να βγάλει κέρδος εις βάρος της πατρίδας μας, αγοράζοντας πολλές φορές ελλατωματικά οπλικά συστήματα, αφήνοντας ταυτόχρονα »γυμνή» από οποιαδήποτε ομπρέλα προστασίας την εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Οι πολιτικοί προϊστάμενοι και οι στρατιωτικοί σε θέσεις ευθύνης προτιμούσαν να μην κάνουν τίποτα. Οι »άνθρωποι των εξοπλισμών» επιδόθηκαν σ΄ έναν πόλεμο με στόχο μοναδικό πως θα καταστρέψουν οποιαδήποτε συμφωνία από την οποία δεν είχαν κέρδος!

Οι μεσάζοντες έκαναν και κάνουν την »βρώμικη» δουλειά. Πρόκειται για »έμπορους όπλων» στην πραγματικότητα οι οποίοι είναι νομότυποι εκπρόσωποι μεγάλων ξένων εταιρειών τις οποίες εκπροσωπούν στην ελληνική αγορά. Αυτοί είναι που μοιράζουν ή σε κάθε περίπτωση εισηγούνται στην προμηθεύτρια εταιρεία τη μίζα προκειμένου να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των πελατών τους.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το koutipandoras.gr επανήλθε με διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο η αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία τον Φεβρουάριο του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία με το ερώτημα της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών για 4 διατελέσαντες υπουργούς Άμυνας, μεταξύ αυτών και του νυν προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που ελέγχεται για την υπόθεση υποβρυχίων, για τα οποία παρότι δεν είχαν καν παραδοθεί, αντί να πάρει νομικά μέτρα ως όφειλε σαν υπουργός, έδωσε 105 εκατομμύρια σε Γερμανούς και ΕΝΑΕ.

Η δικογραφία βασίστηκε σε έρευνα του αναθεωρητή Γ (στρατιωτικός εισαγγελέας) Δημήτρη Ζαφειρόπουλου

Σύμφωνα με τη δικογραφία το 2002, μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και των ΕΝΑΕ και της γερμανικής εταιρίας HDW, που κατασκεύαζε τα υποβρύχια, συμφωνήθηκε ο εκσυγχρονισμός τριών υποβρυχίων. Το ποσό που συμφωνήθηκε ήταν 821.792.170 ευρώ και τη σύμβαση υπέγραψε, ως υπουργός Άμυνας, ο Γιάννος Παπαντωνίου. Τα τρία υποβρύχια έπρεπε να παραδοθούν ως το 2012 (το πρώτο Νοέμβριο 2007,το δεύτερο Αύγουστο 2010 και το τρίτο Νοέμβριο 2012).
Περισσότερα εδώ: http://www.koutipandoras.gr/article/149673/o-meimarakis-edose-stoys-germanoys-105-ekatommyria-gia-ypovryhia-poy-den-eihan-kan

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως η δικογραφία για τη διερεύνηση τυχών ποινικών ευθυνών εις βάρος τεσσάρων πρώην υπουργών Εθνικής Αμυνας για προμήθειες οπλικών συστημάτων, βρίσκεται» θαμμένη» εδώ και έξι μήνες στα συρτάρια της βουλής.

Η επίμαχη δικογραφία (ΑΒΜ ΕΔ 2015/18), βάσει της οποίας η Βουλή καλούνταν να εξετάσει τυχόν αξιόποινες πράξεις των Ακη Τσοχατζόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Ευάγγελου Βενιζέλου αφορά κατά κύριο λόγο εξοπλιστικά προγράμματα από τη Γερμανία που ζημίωσαν τη χώρα ή υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν επιζήμια για το Ελληνικό Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, αφορά τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και τα επιθετικά Apache, τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, τα γερμανικά υποβρύχια τύπου 214 και τον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων τύπου 209, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών τύπου «S», την προμήθεια των ΤΠΚ και των «Zubr», την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και Mirage 2000-5 και των συστημάτων αυτοπροστασίας τους, τα μεταγωγικά αεροσκάφη C-27J και την προμήθεια των διοπτρών νυχτερινής σκόπευσης.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.dimokratianews.gr/content/52326/exafanistikan-sti-voyli-tesseris-dikografies-fotia

Η Δικαιοσύνη έκανε και κάνει πολλές ενέργειες για να αποκαλυφθεί το εν λόγω σκάνδαλο. Συγκεκριμένα:
-Στις 22 Ιανουαρίου 2015 η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στέλνει με την ένδειξη ΛΙΑΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ στην Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς όλο το φάκελο που περιλαμβάνει το πόρισμα και 12 επιπλέον φακέλους με μαρτυρικές καταθέσεις.

-Στις 30 Ιανουαρίου η κυρία Παπανδρέου, Εισαγγελέας Διαφθοράς επιστρέφει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο συμφωνώντας να εφαρμοστούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους και το Σύνταγμα διαδικασίες και να διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Στις 3 Φεβρουαρίου η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή και στις 9 Φεβρουαρίου αποστέλλεται και η σχετική εντολή από τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

Έκτοτε, η τύχη της δικογραφίας, ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα -με καταγγελίες για 4 υπουργούς Εθνικής Άμυνας, τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου, Βενιζέλο και Μεϊμαράκη – αγνοείται. Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/620682/poios-ethapse-oristika-to-skandalo-ton-ypovryxion

Ο ελληνικός λαός επιθυμεί να διελευκανθεί κάθε σκοτεινή πτυχή από το σκάνδαλο των υποβρυχίων.
Φυσικά υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, όμως τίθενται πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως κάποια κέντρα θέλουν να εμπλέξουν και την πρώην ΠτΒ στην όλη υπόθεση, όμως το όλο εγχείρημα πέφτει στο κενό, καθώς η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει πως είναι μία "καθαρή"΄ πολιτικός, η οποία έχει συγκρουστεί αρκετές φορές με τα συμφέροντα.

Δυστυχώς κάποια κόμματα προσπάθησαν μέσω λάσπης να συνδέσουν την πρώην Πρόεδρο με τον Αντώνη Κάντα, παρουσιάζοντάς τον ως νονό της. Αμέσως η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε της εξής απάντηση ξεκαθαρίζοντας το θολό τοπίο στο οποίο ήθελαν κάποιοι να την εμπλέξουν.

»Έχω την πολύ μεγάλη τιμή ο νονός μου να είναι ο Χριστόφορος Αργυρόπουλος, ο καλύτερος δικηγόρος της Αθήνας, ίσως και της Ελλάδας, ένας άνθρωπος που όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο αντιδικτατορικός του αγώνας», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Το πάρτι των μιζών πίσω από τα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αποκαλύπτουν όχι μόνο το πολυδαίδαλο σύστημα του μαύρου χρήματος, αλλά και τα οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονταν πίσω από αυτά.

Είναι επιτακτική ανάγκη να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι έπαιζαν με τη δημόσια περιουσία, ποιοι πλούτισαν από τις μίζες, ποιοι ζημίωσαν τα δημόσια ταμεία.

Πρέπει να μάθουμε ποιοι είναι αυτοί που γνώριζαν και έκαναν τα… στραβά μάτια. Οι ευθύνες να αποδοθούν όσο ψηλά κι αν φτάνουν για όλες τις σκοτεινές υποθέσεις.


Το άρθρο εκφράζει τις απόψεις του συγγραφέα και το ithesis υποστηρίζει την ελεύθερη έκφραση απόψεων και ιδεών


Ανδρεας Μουντζουρουλιας   Φοιτητής Πολιτικών Επιστημών, Blogger

http://ithesis.gr/politikh/koykoylosan-to-skandalo-me-ta-ipovrixia/

9 σχόλια:

  1. Οσοι ειναι πραγματικα ενοχοι ειναι Προδοτες της Ελλαδας.
    Οποιος κανει τα στραβα ματια ειναι επισης προδοτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ποινικές ευθύνες απάντων έχουν παραγραφεί προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πολιτικοί (άπαντες) κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους για τη συγκεκριμένη υπόθεση..Τυχαίο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο υπογράφων δεν υπήρξε κατά την διάρκεια των ετών 1971 1974 δημόσιος υπάλληλος, ούτε είχε κανένα προσωπικό όφελος από την τότε διακυβέρνηση της χώρας μας.

    Οφείλει όμως να ομολογήσει ότι τότε δεν βασίλευε τέτοια τρομερή διαφθορά, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού βίου.

    Με την ευκαιρία αυτή του θέματος των εξοπλιστικών σκανδάλων θέλω να εκφράσω την έκπληξή μου με αυτά που διάβασα στο βιβλίο του Σταύρου Π. Ψυχάρη με τίτλο «Τα Παρασκήνια της Αλλαγής – Ιούλιος 1974», Ειδική έκδοση για το ΒΗΜΑ, 2013, Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη Α.Ε..

    Συγκεκριμένα, στις σελίδες 251 έως 253, όπως γράφει σε αναφορά του ο τότε Αντιπτέραρχος Παπανικολάου διάβασα, ότι η τότε διοίκηση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είχε μεταξύ των άλλων, εξασφαλίσει υπό διακρατικούς όρους (δηλαδή ........χωρίς μίζες!), εκτός από τα Fantoms που έδιναν στην Ελλάδα κατά την δεκαετία του εβδομήντα την απόλυτη κυριαρχία στο Αιγαίο, την προμήθεια και αγορά αεροσκαφών τύπου F-1 Mirage πολλαπλού ρόλου, όπως και αεροσκαφών Αμερικανικής κατασκευής διώξεως/βομβαρδισμού Corsair A-7E, μακράς ακτίνας δράσεως και δυνατότητας μεταφοράς μάζης πυρός, αεροσκαφών αεροσκαφών Αμερικανικής κατασκευής προκεχωρημένης εκπαιδεύσεως Τ-2 και αεροσκαφών Αμερικανικής κατασκευής C-130.

    Δηλαδή, τα πολεμικά αεροσκάφη με τα οποία πορεύτηκε η Ελλάς από το 1974 μέχρι σχεδόν το 2014 είχαν αγοραστεί από την επάρατο χούντα. Τα θρυλικά Α-7Ε με τα οποία ελέγχαμε έως πρόσφατα τους τουρκαλάδες, τα είχε προμηθευτεί η φτωχή Ελλάς υπό το καθεστώς των χουντικών και μάλιστα ...............χωρίς μίζες;;

    Εάν όλα αυτά που δημοσίευσε ο κ. Ψυχάρης είναι αληθινά, τότε περί ποιάς Δημοκρατίας και ποιού σοσιαλιστικού αριστερού ΠΑΣΟΚ και λοιπά και λοιπά, μιλάμε;;;

    Παρακαλώ θερμά μην με θεωρήσετε «χουντικό», απλά αναφέρω γεγονότα και ζητώ μια απάντηση στις απορίες μου!


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο του κ. Ψυχάρη. Και με Α7 και με Φαντομ και με μιραζ αλλά και με τα ΓΛΑΥΚΟΣ, την Κύπρο την χάσαμε και δεν την ξαναδιεκδικήσαμε.
      Μόλις χάσαμε και τα Ιμια παραγγείλαμε αεροπλάνα και υποβρύχια. Άραγε τι πρέπει άλλο να χάσουμε για να παραγγείλουμε... διαστημόπλοια; Το ερώτημα είναι τι τα κάνουμε αυτά που παραγγέλνουμε. Έχουμε σθένος να τα χρησιμοποιήσουμε για να διεκδικήσουμε; Η μέχρι τώρα εμπειρία λέει, Όχι. Φαινομενικά τα έχουμε μόνο για αποτροπή αλλά σιγά σιγά και αυτή η αποστολή τους γκριζάρει.
      Επειδή ήμουν έφηβος ως νεαρός ενήλικος την περίοδο 1967-1974, όσο μπορούσα να ξέρω ως απλός πολίτης τότε (και τώρα) είναι ότι η τότε όποια διαφθορά σε σχέση με το σημερα είναι σενάριο Ελληνικής κωμικής ασπρόμαυρης ταινίας. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε, ότι την περίοδο εκείνη ξεπουλήθηκε η Κύπρος, ίσως και με προδοσία, αλλά σίγουρα με λάθη με παραλείψεις, με υπερβάλλοντα ζήλο...επειδή πάντα το αποτέλεσμα μετράει συνάγω ότι η διαφθορά έχει πολλά πρόσωπα και όχι μόνο αυτά που δεχόμαστε παγκοίνως. Φοβούμαι ότι οι συγκρίσεις των διαφόρων εποχών ως προς τα ποσοστά αλλά και την φύση της διαφθοράς δεν μας προσφέρουν και πολλά αφού πάντα καρπαζιές εισπράττουμε. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα πρέπει να συμβουλευτεί πολλές επιστημονικές ειδικότητες για να συγγράψει τα της εποχής.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Ιωάννη,

      Δεν μπορούμε να φανταστούμε τους εκβιασμούς που κάνουν τα υποτιθέμενα "Μεγάλα Κράτη" καθώς και σε ποιό σημείο αίσχους φθάνουν για να επιτύχουν όσα επιδιώκουν.

      Η παρατήρησή μου αφορά αποκλειστικά τις διάφορες αγορές οπλικών συστημάτων που έχουν γίνει κατά καιρούς.

      Έχει μείνει η εντύπωση πως η επταετία δεν αγόρασε τίποτε ούτε φρόντισε την άμυνα της Ελλάδος.

      Αποδεικνύεται όμως πως όχι μόνο είχε φροντίσει, αλλά επί τόσα χρόνια η χώρα μας διέθεται μόνο τα αεροσκάφη που είχαν αγοραστεί τότε.

      Διότι πριν από λίγουν μήνες διάβαζα στο site e-amyna, το άκρως συγκινητικό γεγονός της απόσυρσης των A-7E, τα οποία ήσαν τα μόνα Ελληνικά αεροσκάφη που μέσα στην ακτίνα δράσης τους βρισκόταν όλη η Τουρκία.

      Όσο για τις καρπαζιές, αυτές θα τις τρώμε εφ' όσον δεν αποφασίζουμε να δημιουργήσουμε ένα κράτος εύνομούμενο και οργανωμένο, που να διαθέτει Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και έναν Μόνιμο Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, ώστε βρέξει χιονίσει, να υπάρχει κράτος σε περίοδο εκλογών και μετέπειτα.


      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. Ευμένη, συμφωνώ. Τα μεγάλα κράτη δεν βάζουν όριο στους εκβιασμούς και τα αίσχη. Όμως μικροί-μεγάλοι τα ίδια έκαναν και κάνουν και θα κάνουν. Επιβιώνει ο πονηρότερος Ώρες ώρες λέω "και μη χειρότερα".

      Διαγραφή
  5. Το θέμα των αγορών οπλικών συστημάτων και την μη χρήση τους όταν χρειαζόταν να χρησιμοποιηθούν, το είχε θίξει με επιστολή του και ο εκλεκτός Συνάδελφος Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός κ. Πρόδρομος Εμφυετζόγλου, τέως Πρόεδρος της Μηχανικής Α.Τ.Ε. και Έφεδρος Αξιωματικός Μηχανικού, στο περιοδικό «Οικονομικός Ταχυδρόμος».

    Ο κ. Εμφυετζόγλου, πάλαι ποτέ Αρχηγός της Τάξης του των Υποψηφίων Εφέδρων Αξιωματικών Μηχανικού (Λόχου Υ.Ε.Α.Μ.) το 1963 (65η ΕΣΣΟ), είχε και αυτός αυτήν την απορία - γιατί αγοράζουμε τόσα όπλα όταν δεν πρόκειται ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε!

    Ειδικά, κατά την αγορά του Αιώνα επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου, όπως μου έχουν πει, ενώ κατά την προσφορά της Ντασώ για εκείνα τα Μιράζ, στην τιμή υπήρχαν και τα συστήματα ανάρτησης πυραύλων κ.τ.λ., όταν τα Μιράζ αγοράστηκαν, απουσίαζε αυτή η «λεπτομέρεια» και έπρεπε να γίνει καινούργιος διαγωνισμός (και νέα έξοδα!) γι’ αυτά!

    Πράγματι, ο φορολογούμενος πολίτης «σκάει και τα σκάει» φορολογούμενος αγριώτατα για να κάνουν τις κομπίνες τους μερικοί!

    Εάν ο Νικ, είναι αυτός ο οποίος έχει καλή γνώση της ίδρυσης της ΕΑΒ, θα έχει υπ’ όψη του την αντίστοιχη τουρκική ΕΑΒ, η οποία όχι μόνο επιδιορθώνει αλλά και κατασκευάζει και πωλεί τα F-16 .........

    Ο σπουδαίος Στρατιωτικός Αναλυτής κ. Μάνος Ηλιάδης, έχει κατ' επανάλειψη θίξει τον τρόπο που λειτουργούν οι ανατολίτες .... υποτίθεται μπουνταλάδες τουρκαλάδες, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν οργανώσει τέλεια την πολεμική τους βιομηχανία με μάνατζερ κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού!

    Τι διάβολο, .................. οι Τούρκοι δεν εισπράτττουν μίζες?

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.