23/9/15

ΗΠΑ: Δεν έχουμε αλλάξει θέση για τη Συρία, όπως διαδίδει η Ρωσία


EPA/SHAWN THEW  «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας και οι ανησυχίες μας παραμένουν για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο δεκτική έναντι των θέσεων της Μόσχας για τον πόλεμο στη Συρία,διατυπώνοντας μια εκτίμηση η οποία διαψεύστηκε πολύ γρήγορα από την Ουάσιγκτον.
«Πιστεύω ότι οι Αμερικάνοι είναι πολύ πιο δεκτικοί πλέον στα επιχειρήματα που τους εκθέταμε εδώ και αρκετά χρόνια», δήλωσε ο κ. Λαβρόφ στους δημοσιογράφους στην Μόσχα.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών αναφερόταν στα σχόλια του Αμερικανού ομολόγου του, Τζον Κέρι, την περασμένη εβδομάδα, μετά την επανεκκίνηση των συζητήσεων σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας για τη Συρία, όπου ο πόλεμος συνεχίζεται εδώ και 4,5 χρόνια χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης.
Η Ουάσιγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία της για την υποστήριξη της Μόσχας στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, του οποίου την αποχώρηση επιθυμούν οι ΗΠΑ, ώστε να καταστεί εφικτή μια πολιτική μετάβαση.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη θέση μας και οι ανησυχίες μας παραμένουν για τις ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.
«Ο υπουργός Εξωτερικών Κέρι ήταν σαφής και συνεπής. Θα καλωσορίζαμε έναν εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας στις προσπάθειες αντιμετώπισης του Ισλαμικού Κράτους, αλλά αν οι Ρώσοι είναι εκεί για να υποστηρίξουν τον Άσαντ, αυτό αντιτίθεται σε κάθε ουσιώδη προσπάθεια για τον τερματισμό της σύρραξης», τόνισε ο κ. Κίρμπι.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.