7/9/17

Ξεβρώμισε ο τόπος από τους επιχειρηματίες που σας έπιναν το αίμα

Το 2010 βρέθηκα σχεδόν στο δρόμο, μετά τη δήλωση Παπανδρέου από το Kαστελόριζο.
Από επιχειρηματίας έφτασα να φτιάχνω καφέδες σε ένα μαγαζί στην Πατησίων ανασφάλιστος για 28 ευρώ τη μέρα. Έχοντας καθημερινές συναλλαγές με τουρίστες μου ήρθε μία ιδέα που αφορούσε τη μετακίνηση τους και την καλή εξυπηρέτηση τους. Χωρίς κεφάλαιο και μετά από αδιάκοπα ξενύχτια και συνεχόμενα 24ωρα πάνω από ένα τηλέφωνο, για 3 χρόνια (βλέπεις οι εφαρμογές android ξεκίνησαν 2,5 χρόνια μετά) κατάφερα πέρυσι να νοικιάσω τα πρώτα μας γραφεία στην Πανεπιστημίου. 
Επί 4 χρόνια δε χάλασα τίποτα για προσωπικό μου λόγο γιατί ήθελα να φτάσω πιο γρήγορα το στόχο μου. Ότι έβγαζα το έριχνα στη δουλειά μου με αποτέλεσμα μέχρι τα μέσα Απριλίου 2015 να πανηγυρίζουμε από τις κρατήσεις που είχαμε για το καλοκαίρι. 
Προσλάβαμε προσωπικό για τη διαχείριση κλήσεων και κρατήσεων και από Μάιο πιστεύω ξέρεις τι ακολούθησε… Αντί να ανεβαίνουν οι κρατήσεις ανά ημέρα, μειώνονταν… Τη λογική συνέχεια την ξέρεις… απολύσεις (είχαμε προσλάβει κανονικότατα). Δε θα ξεχάσω τη μέρα που το ανακοίνωσα… 30 Ιουνίου 2015. Ημέρα που είχα τα γενέθλιά μου. Έκλεισα το τηλέφωνο μου γιατί δε θα άντεχα να ακούω ευχές…
Βλέπεις καταλάβαινα το ντόμινο που θα ακολουθούσε και πως αυτό που έγινε στο γραφείο μου θα γινόταν σε δεκάδες επιχειρήσεις εκείνη τη στιγμή και τις επόμενες ημέρες…
Βλέποντας αυτούς τους επικίνδυνα ηλίθιους να καταστρατηγούν στο όνομα του λαού τις οικονομικές ελευθερίες μας, και να μας καταντούν τους επαίτες του πλανήτη, να αγνοούν τα στοιχειώδη οικονομικά και τις συνέπειες του κλεισίματος των τραπεζών καθώς και την απαγόρευση των εμβασμάτων στο εξωτερικό, λέγοντας: ο λαός δεν έχει καταθέσεις στις τράπεζες, και το χειρότερο όλων: Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ να τους επικροτεί και να κάνει συγκεντρώσεις συμπαράστασης, πανικοβλήθηκα…
Ό,τι είχα χτίσει με ξενύχτια 4 χρόνια τώρα από το μηδέν, το έβλεπα να διαλύεται και να ακούω να περηφανεύονται για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες και για το ότι δε θα κάνουν απολύσεις στο δημόσιο!!! Συνάδελφοι και φίλοι με επιχειρήσεις απέλυαν κόσμο και έψαχναν διέξοδο σε άλλες χώρες τρομοκρατημένοι, και αυτοί μίλαγαν για τις ομαδικές απολύσεις και για το δίκιο του χαμηλόμισθου! ΠΟΙΟΥ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥ? ΟΛΟΙ ΕΧΑΝΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ!
Δε μπορούσαμε να κάνουμε πράγματα αυτονόητα: Να πληρώσουμε τη Google και τη Facebook για να συνεχίσουμε να έχουμε δουλειά, μιας και από τη διαφήμιση προερχόταν το 80% του τζίρου μας.
Όταν έλαβα ένα mail από τη Google adwords να με ενημερώσει πως κατανοεί την αδυναμία πληρωμών από τους Έλληνες συνεργάτες και μας «χαρίζει» μέσω δωρεάν πίστωσης 500 ευρώ, βγήκα έξω από τα ρούχα μου! Δεν είχα δώσει δικαίωμα σε κανέναν 4 χρόνια τώρα να με προσβάλει έτσι…
Ξέρεις Κώστα, ακόμα και αν δεν είχα στις αρχές χρήματα για το σπίτι μου, τα έξοδα της εταιρίας μου πληρώνονταν κάθε 2 του μήνα…
Είχα ένα φίλο που είχε πάει τη βιοτεχνία του στη γειτονική μας χώρα και του ζήτησα να με συστήσει σε μερικούς ανθρώπους να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω. Πήγα περιμένοντας να βρω την κατάσταση που είχαμε βλακωδώς οι Έλληνες για τις βαλκανικές χώρες στο μυαλό μας και ως εκ θαύματος συνάντησα μία χώρα που ντρεπόμουνα να πετάξω και το τσιγάρο στο δρόμο. Μέσα σε 90 λεπτά είχα την εταιρία μου και εταιρικό λογαριασμό. Προσπαθούσα να το χωνέψω… 2 μήνες είχε κάνει η Πειραιώς στην Ελλάδα να μου ανοίξει τον όψεως… Μέχρι και να επικυρώσω σε συμβολαιογράφο το καταστατικό ζητήσανε (15 ευρώ η σελίδα / 30 σελίδες).
Πραγματικά ενθουσιάστηκα με αυτά που είδα. Ανθρώπους φιλόξενους, σχεδόν μηδενική ανεργία, τα πάντα γίνονται μέσω υπολογιστή, και έχεις όλο το χρόνο να ασχοληθείς με τη δουλειά σου ή ότι άλλο αγαπάς και ένα κράτος να είναι δίπλα σου και όχι απέναντι σου…
Σήμερα μάζεψα σε κιβώτια τα απαραίτητα από το γραφείο μου στην Ελλάδα, έκλεισα το τηλέφωνο της λιανικής για Ελλάδα μιας και αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί φορολογητέα παράβαση με τα βασιλικά διατάγματα που ακόμα έχουμε σε ισχύ ενάντια σε κάθε λογική και ευρωπαϊκή οδηγία και την Κυριακή φεύγω μόνιμα για Βουλγαρία. Μετανιώνω που δεν το έκανα νωρίτερα…
Θα κλείσω μεταφέροντας σου ένα συναίσθημα που ένιωσα και χωρίς καμία υπερβολή…
Όταν έφυγα από τη Βουλγαρία (μία χώρα που δεν ήξερα τη γλώσσα και σαν ένας άνθρωπος που δεν είχε περάσει στα 38 του ξανά τα σύνορα,) και έφτασα Αθήνα, άρχισα πάλι να φοβάμαι… Το στομάχι μου να σφίγγεται… Το άγχος να με κυριεύει… Έλληνας και ένιωθα ασφάλεια σε άλλη χώρα… Το τραγικό είναι πως δεν υπερβάλω… Σε ευχαριστώ για το χρόνο σου και σου εύχομαι τα καλύτερα…
Και αν μπορείς, μετάφερε στους Έλληνες ψηφοφόρους τα παρακάτω:

  1. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ! ΞΕΒΡΩΜΙΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΠΙΝΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ!
  2. Η ΕΡΤ ΑΝΟΙΞΕ, ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!
  3. ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ 50.000 – 100.000 ΕΦ” ΑΠΑΞ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 2-4.000 ΤΟ ΜΉΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΤΑ «ΈΧΟΥΝ ΠΛΗΡΏΣΕΙ»…

και οι υπουργοί φορούν τζηνς, μπλουζάκια και παρδαλά πουκαμισάκια!!!
Παναγιώτης Γ. Κορφοξυλιώτης

13 σχόλια:

  1. Η Ελλαδα πρεπει να βρει τροπο να επαναπατρισει
    τα παιδια της, να φερει πισω τις δουλειές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σφυγμος της ιδιωτικης πρωτοβουλιας, αυτος που αν δεν εσβυσε σε πολυ λιγο (αν εξακολουθησουν ετσι) θα σβυσει τελικα. Ο καταραμενος Ιδιωτικος Τομεας . Ποιος μιλαει γιαυτον, ποιος τον σκεφτεται ?, μηπως οι...καθαριστριες ?
    Υποτιμουσαμε, ειρωνευομασταν, ανεκδοτολογουσαμε χρονια με την "καταντια" των γειτονων, που τωρα μας γιναν ελπιδα και καταφυγη. Χιλιαδες δικοι μας φυγαν κανεις δεν μεταννοιωσε. Σε δοξα των ενδοξων πομφολυγων, που παρηγαγαν ( και παραγουν ) αυτοι που αυτοαποκαλουνται "εμεις οι Αριστεροι" .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ενδιαφέρον ότι δημοσιεύσεις που υπήρχαν αφαιρέθηκαν και άλλες δεν αναρτήθηκαν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καμία ελπίδα για ένα λαό που περιμένει τη σύνταξη για "να ζήσει" και αντιμετωπίζει την εργασία ώς αναγκαίο κακό για να φτάσει σε αυτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Ari Gold και τι να περιμένει δηλαδή αυτός ο λαός; Την ελεημοσύνη που αποκαλείται "μισθός" στον ιδιωτικό τομέα; Και ναι η εργασία είναι αναγκαίο κακό και τίποτα περισσότερο, ο άνθρωπος είναι γεννημένος για κάτι πολύ μεγαλύτερο από το να αποτελεί γρανάζι μιας μηχανής παραγωγής, κάποτε αυτό θα γίνει κοινή συνείδηση όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς, ιδίως κάτι "αφεντάδες" του κόσμου τούτου...

      Διαγραφή
    2. Αναζητητή, ο Λένιν, ο Χίτλερ και ο Στάλιν έχουν πεθάνει. Ψάξτο.

      Διαγραφή
  5. Το πιο τραγικο ειναι οταν συνομιλεις με Δημοσιο υπαλληλο και σου λεει οτι
    αυτος"εχει πληρωσει" για την συνταξη και το εφ' απαξ που θα παρει,εις βαρος
    ολων εμας που πληρωνουμε φορους.
    Δυστυχως υπαρχουν συνανθρωποι μας που πιστευουν αυτα τα επιχειρηματα και κανεις δεν ρωταει που τα βρηκε τα λεφτα ο υπαλληλος!Ετσι αυτος"απενοχοποιειται"
    απεναντι στην κοινωνια και συνεχιζει στον ιδιο ρυθμο...

    Δυστυχως, δεν φταιει μονο η πολιτικη ελιτ η το εγχωριο τραπεζικο συστημα που διαχρονικα το νεοελληνικο κρατος δεν μπορει να γινει ανεξαρτητο,αλλα και ο ετερος βραχιονας, ο κρατικος μηχανισμος η το "Συστημα" που λενε και τα συντροφια...το οποιο ειναι σε
    μονιμη αφασια απο το 1980 και ενθεν, ενισχυοντας την θεσμικη διαφθορα,καθε μορφη απατης κλπ.

    Η Εκθεση του Γεν. Επιθεωρητη Δημ. Διοικησης (www.gedd.gr) νομιζω οτι αποκαλυπτει μονο ενα μερος της πραγματικοτητας και του νεοελληνικου ματριξ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αλέκα δούλεψε γραμματέας 16 χρόνια και βγήκε στη σύνταξη στα 51, λόγω ανήλικου τέκνου 17,5 ετών. (το σκεπτικό του νομοθέτη για την δυνατότητα της συνταξιοδότησηςμε 15ετία, υποθέτω, ήταν να μπορεί μια γυναίκα να μεγαλώσει τα παιδιά της χωρίς να χρειάζεται να εργάζεται εκτός οικίας, όταν αυτά είναι μικρά).
      Φυσικά μέχρι να βγει η σύνταξη ο γιός είχε ενηλικιωθεί, οπότε ο νομοθέτης απέτυχε. Η «Αλέκα» μια χαρά τα μεγάλωσε δουλεύοντας 6ωρο έναντι 675 ευρώ το μήνα μικτά, όταν συνταξιοδοτήθηκε.


      Φυσικά στα 16 χρόνια από το 1995 που ξεκίνησε να δουλεύει, ως το 2011 που βγήκε στη σύνταξη, ο μέσος μισθός της για το 6ωρο πρέπει να ήταν λιγότερος, αλλά για την οικονομία σκέψης και χρόνου, ας υποθέσουμε ότι ήταν 600 ευρώ το μήνα.
      Πόσες εισφορές έβαλε άραγε η Αλέκα από τα 35 ως τα 51;
      Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
      600 ευρώ το μήνα Χ (16% εισφορές εργαζομένου + 29,6% εισφορές εργοδότη) = 600 ευρώ Χ 45,6% = 273,6 ευρώ το μήνα
      Ετήσιες εισφορές = 273,6 Χ 14 = 3.830,4 ευρώ ετησίως
      Αφαιρούμε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που κοστίζει περί τα 1.000 ετησίως = 2.830,4 ευρώ συνταξιοδοτικές εισφορές ετησίως.
      Στο σύνολο της καριέρας της οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ εισφορές της Αλέκας ήταν:
      2.830,4 ευρώ ετησίως Χ 16 έτη = 45.286,4 ευρώ σύνολο
      Η Αλέκα πήρε σύνταξη 480 ευρώ το μήνα, η οποία δεν έχει μειωθεί λόγω περικοπών διότι θεωρείται χαμηλή.
      Από τα 51 ως το προσδόκιμο ζωής των Ελλήνων θα παίρνει σύνταξη, και θα έχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δηλαδή για 30 χρόνια.
      Η Αλέκα θα πάρει σε 30 χρόνια ως σύνταξη 480 ευρώ το μήνα, επί 12 μήνες το χρόνο:
      30 Χ 12 Χ 480 = 172.800 ευρώ.
      Η Αλέκα θα πάρει επίσης για 30 χρόνια δωρεάν ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, έστω αξίας 1.000 ετησίως.
      Αυτό κάνει άλλα 30.000 ευρώ.
      Σύνολο αξίας συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης Συνταξιούχου Αλέκας: 202.800 ευρώ
      Ωραίο ντιλ. Βάζεις 45.286,40 ευρώ, και παίρνεις πίσω 202.800.
      Μαγκιά;;;

      Αν η Αλέκα πληρωνόταν όσα η ίδια έβαλε στο σύστημα, τότε θα έπρεπε να παίρνει κάθε μήνα:
      45.286,40 ευρώ πραγματικές εισφορές – 30.000 ευρώ ιατροφαρμακευτική κάλυψη για 30 χρόνια = 15.286,40 συνταξιοδοτικό κεφάλαιο.
      Σε 30 χρόνια το κεφάλαιο θα φτάνει για μηνιάτικο 15.286,4 / 30 / 12 = 42,5 ευρώ το μήνα.
      Το επιτόκιο που θα πρέπει να αποδίδουν τα 15.286,4 ευρώ που ήσαν οι συνολικές συνταξιοδοτικές εισφορές της Αλέκας, ξεπερνάει τη φαντασία.
      Κάτι άλλο πρέπει να συνβαίνει.
      Αυτό που συμβαίνει λέγεται «Πυραμίδα Ponzi» ή Αεροπλανάκι.
      Ναι, ντε!


      Γράφει ο Άγης Βερούτης

      Διαγραφή
    2. @ Ari Gold.
      Ναι αλλα ηταν γεννημενη για κατι πολυ μεγαλυτερο,οπως γραφει πιο πανω ο φιλος Αναζητητης 1999.

      Διαγραφή
  6. Bravo to the Greeks who create businesses and wealth for the nation. Shame sta lamoyia.
    Dr.Robert Athanas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.