29/9/15

Νταβούτογλου και Ολάντ δηλώνουν πως η πολιτική μετάβαση στη Συρία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον Άσαντ

Νταβούτογλου και Ολάντ δηλώνουν πως η πολιτική μετάβαση στη Συρία δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον Άσαντ
French President Francois Hollande delivers his speech during the 70th session of the United Nations General Assembly at United Nations headquarters in New York, New York, USA, 28 September 2015. The General Debate runs through 03 October 2015. EPA/JASON SZENES

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν θα πρέπει να αποτελέσει μέρος σε οποιαδήποτε διαδικασία πολιτικής μετάβασης στην εμπόλεμη Συρία.
«Ο Άσαντ είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κρίση στη Συρία. Έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Μια διαδικασία μετάβασης είναι απαραίτητη στη Συρία χωρίς τον Άσαντ και χωρίς οργανώσεις που εμπλέκονται σε εγκλήματα», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα χαρακτήρισε τον Άσαντ και την κυβέρνηση του ως το βασικό εμπόδιο στην εύρεση λύσης στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας.
«Κανείς δεν μπορεί να δει το μέλλον της Συρίας με τον Άσαντ. Δεν είναι εφικτό να αποδεχτούμε έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία 300.000 μεταξύ και 350.000 ανθρώπων… ενός δικτάτορα», δήλωσε ο Νταβούτογλου, σύμφωνα με την Daily Sabah.

Η Γαλλία θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν για μια πολιτική λύση στη Συρία, χωρίς όμως τον Άσαντ, δηλώνει ο Ολάντ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι η χώρα του θα συνεργαστεί με τη Ρωσία και το Ιράν προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, σημειώνοντας όμως ότι η Τεχεράνη και η Μόσχα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν μπορεί να αποτελεί μέρος μιας πολιτικής μετάβασης.

“Η Ρωσία και το Ιράν λένε ότι θέλουν να εμπλακούν περισσότερο σε μια πολιτική λύση. Θα πρέπει να εργαστούμε με αυτές τις χώρες, να τους πούμε ότι η λύση, η μετάβαση πρέπει να γίνει αλλά χωρίς τον Άσαντ” είπε ο Ολάντ μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγη ώρα πριν εκφωνήσει την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

“Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί μια πολιτική λύση στη Συρία. Αυτή η λύση περνάει από την αποχώρηση του Μπασάρ αλ Άσαντ. Τίποτα δεν άλλαξε”, επέμεινε.

Ο Γάλλος πρόεδρος κατήγγειλε επίσης την “παραπλανητική” στάση του Σύρου προέδρου ο οποίος “θέλει να κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι αν κάποιος είναι κατά του Ντάες (σ.σ. άλλο ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), τότε είναι υπέρ του Μπασάρ αλ Άσαντ”, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Από το Παρίσι, ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις θα εξαπολύσουν και άλλα πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, μετά την πρώτη επιχείρησή τους, την Κυριακή, που είχε ως στόχο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης.

“Θα υπάρξουν και άλλα πλήγματα, και άλλες ενέργειες για να προστατευτούμε, για να μην συνεχίσουν αυτά τα στρατόπεδα των ξένων μαχητών να υπάρχουν και να εκπαιδεύουν τρομοκράτες που θα έρχονταν εδώ στη Γαλλία ή στην Ευρώπη για να μας επιτεθούν” είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλαι BFMTV.
REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Νέα Υόρκη, United States
 http://mignatiou.com/2015/09/ntavoutoglou-ke-olant-dilonoun-pos-i-politiki-metavasi-sti-siria-den-bori-na-perilamvani-ton-asant/

1 σχόλιο:

  1. Ὁ κ. Ὁλλάνδ καλό θά ἦταν νἀ ἐξηγοῦσε μέ ποιά κίνητρα καί γιά ποιόν λόγο ὁ Ἄσσαντ ἀποφάσισε ξαφνικά καί ἐπιτέθηκε στόν ...λαό του!
    Ὕστερα, γιατί αὐτή ἡ "ἐπίθεση" συνέπεσε χρονικά μέ τήν ἀπόφαση τῶν ΗΠΑ νά ἐξαπλωθῆ ἡ "δημοκρατική ἄνοιξη " μέ ἐπαναστάσεις, ἐγκλήματα καί ὅ,τι τό χειρότερο, στήν Βόρειο Ἀφρική καί στήν Μέση Ἀνατολἠ.
    Τέλος, γιατί ἡ Γαλλία συντάσσεται τόσο ἀνόητα μέ ὅ,τι τό πιό ἀνήθικο καί ἀναποτελεσματικό ἔχει ποτέ ἐπινοήσει ἡ..."ὑπερἀνω" ἱστορικῶν ἐμπειρῶν "αὐτοκρατορική" διανόηση τῆς συμβουλοκρατίας τῶν ΗΠΑ.
    (Ὁ κ. Νταβούτογλου δέν χρειάζεται νά ἐξηγήσει τίποτα. Ἀπέχουν οἱ ἀπόψεις του τῆς Ἀληθείας καί τῆς Δικαιοσύνης, ἀπό ἔνστικτο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.