25/9/15

«Το Ισραήλ τοποθέτησε ναζί αρνητή της γενοκτονίας στο Υπουργείο Παιδείας»!

Του Σάββα Καλεντερίδη
Οι θέσεις του κ. Φίλη στο άρθρο με τίτλο [Παλαιοκομματισμός και "Γενοκτονία"], είναι κακή αντιγραφή των επιχειρημάτων που επικαλούνται οι κεμαλιστές στην Τουρκία, για να δικαιολογήσουν τις σφαγές και το συστηματικό σχέδιο εξόντωσης των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας
Μπορεί να διανοηθεί κανείς ότι είναι δυνατόν να κυκλοφορήσει άρθρο με τον ως άνω τίτλο, το οποίο θα έλεγε ότι το Ισραήλ τοποθέτησε έναν κρυπτο-ναζί στο υπουργείο Παιδείας, ο οποίος με διάφορες ανιστόρητες και ιδεολογικοφανείς δολιχοδρομείες θα ισχυριζόταν στο επίσημο έντυπο του κόμματός του ότι δεν έγινε η γενοκτονία των Εβραίων, αλλά μια απλή εκκαθάριση, στα πλαίσια της εφαρμογής του πολιτικού προγράμματος του Χίτλερ;
Θα είχε γυρίσει ο κόσμος ανάποδα!
Εδώ γύρισε ο κόσμος ανάποδα με τα αντισημιτικά σχόλια του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος εκπαραθυρώθηκε από το υπουργείο του σε δώδεκα ώρες, ενώ επικρατεί σιγή για το υβριστικό άρθρο και τις κεμαλικές και ανθελληνικές θέσεις του νέου υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη, σε σχέση με τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, την οποία αμφισβητεί ευθέως, σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή, ενώ στην ουσία υβρίζει τους 38 βουλευτές, οι οποίοι με πρωτοβουλία του Σάββα Αναστασιάδη, πίεσαν την κυβέρνηση Σαμαρά και πέτυχαν να συμπεριληφθεί η ποινικοποίηση των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή στο λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Το να σχολιάσει κανείς το άρθρο και τις θέσεις του υπουργού Παιδείας, είναι άνευ ουσίας. Απλά, οι θέσεις του είναι εντελώς ανιστόρητες και εξ αντικειμένου αντεθνικές και ανθελληνικές, ενώ τα επιχειρήματά του για το αν έγινε γενοκτονία ή όχι είναι έωλα.
Δικαιούμαστε δε να χαρακτηρίσουμε τις προθέσεις και γενικά τη στάση του ως υποκινούμενη από σκοπιμότητες, τις οποίες αδυνατούμε να ανιχνεύσουμε, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι θα μπορούσε απλά να διαβάσει το ψήφισμα  της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), που λέει ξεκάθαρα ότι «η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες».
Εμείς απλά να συμπληρώσουμε ότι η ευθεία προσβολή των Ποντίων, των Μικρασιατών, των Θρακών, αλλά και όλων των Ελλήνων που θεωρούν ότι αποτελεί εθνική υποχρέωση όλων να υπερασπίζονται τις επόμενες γενιές μέσα από την ανάδειξη του ζητήματος της γενοκτονίας, αλλά και να πασχίζουν για έναν καλύτερο κόσμο μέσα από την υποστήριξη όλων των λαών -και όχι μόνο ενός συγκεκριμένου- που έχουν υποστεί γενοκτονία, επιβάλει την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου προσώπου από το Υπουργείο Παιδείας και την δημόσια έκφραση συγνώμης από την κυβέρνηση για το ατόπημα που διεπράχθη.
Τέλος, η κυβέρνηση, τα κόμματα και οι πολιτικοί καλό είναι να αναλογιστούν σε τι κατάσταση έχουν φέρει τη χώρα με τέτοιες πράξης εθνικής και ηθικής απαξίωσης, όταν για την αναγνώριση της γενοκτονίας πασχίζουν ξένοι πολιτικοί και πρωθυπουργοί, όταν πραγματικοί δημοκράτες Τούρκοι αναγνωρίζουν τη γενοκτονία και μάχονται για την αναγνώρισή της από το τουρκικό κράτος, ενώ οι ίδιοι πασχίζουν για την υπονόμευση και την ακύρωσή της.
Αιδώς Αργείοι…


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ IAGS:
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η άρνηση της γενοκτονίας αναγνωρίζεται ευρέως ως τελικό στάδιο της γενοκτονίας, που φυλάσσει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες
ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΌΤΙ η γενοκτονία ενάντια στους χριστιανικούς πληθυσμούς από το οθωμανικό κράτος κατά τη διάρκεια και μετά από του πρώτου παγκόσμιου πολέμου απεικονίζεται συνήθως ως γενοκτονία ενάντια σε Αρμενίους μόνο, με μερική μονο αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών ενάντια σε άλλες χριστιανικές μειονότητες της οθωμανικής αυτοκρατορίας
ΕΙΝΑΙ πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ότι η οθωμανική εκστρατεία ενάντια στις χριστιανικές μειονότητες της αυτοκρατορίας μεταξύ 1914 και 1923 αποτέλεσε μια γενοκτονία ενάντια σε Αρμένιους, Ασσύριους και Έλληνες.

Η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας για να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες ενάντια σε αυτούς τους πληθυσμούς, για να εκδώσει μια επίσημη συγγνώμη, και για να λάβει τα γρήγορα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση.

23 σχόλια:

  1. Σε έναν τόπο, όπου εδώ και 40 χρόνια προδίδεται, πρώτα απο τον λαό με την ψήφο του και μετά απο αυτούς που δια της ψήφου επιλέγει.
    Σε έναν τόπο ,που μπορεί κατα πολλές επιστημονικές μελέτες το DNA Μας να είναι κατα 99% όπως των προγόνων μας αλλα ούδεμία σχέση η ψυχή της πλειοψηφίας με το τι σημαίνει Ελληνας,μιας και υιοθέτησε το μεγαλύτερο ποσοστό την έννοια του ραγιά .
    Σε έναν τόπο όπου η ιστορία του επαναλαμβάνεται συνεχώς μιας και ο λαός δεν θέλει να μάθει γιατί θα πρέπει να ξεβολευτεί
    Παράδειγμα :
    Μήπως ξεχάσαμε τα ΦΕΚ της ντροπής :
    1) Τευχος πρώτα Νο 867/10-7-2006 όπου μας πληροφορεί συν τοις άλλοις, -εάν δεν το ξέρατε- ότι η Τουρκική είναι Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ μερίδας των Ελλήνων !!!!
    Επίσης, η επίσημη δικαιολογία εκμάθησης της Τουρκικής από τα Ελληνόπουλα, είναι ότι "οι μαθητές, πρέπει έρθουν σε επαφή με την επίσημη γλώσσα μιας γειτονικής χώρας". Και πολλά άλλα....

    2) Οπου το 2011 δημοσιεύ τηκε ΦΕΚ όπου η παιδοφιλία θεωρείται αναπηρία ;;; Συγκεκριμένα στο επίσημο ΦΕΚ προβλέπονται ως ποσοστά αναπηρίας:
    - Φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
    - Παρενδυτικός φετιχισμός ΠΑ: 20-30%
    - Επιδειξιομανία ΠΑ: 20-30% -Hδονοβλεψία ΠΑ: 20-30%
    - Παιδοφιλία ΠΑ: 20-30%
    -Σαδομαζοχισμός ΠΑ: 20-30%
    Με δεδομένο ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις αρχές Νοεμβρίου, όσοι είναι παιδόφιλοι μπορούν να τύχουν ευεργετικών διατάξεων, καθώς θεωρούνται άτομα με αναπηρία. Μάλιστα αν καταφέρουν να αποδείξουν ότι είναι και κάτι άλλο ηδονοβλεψίες ή σαδομαζοχιστές για παράδειγμα, τότε έχουν ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας και μπορούν να πάρουν μέχρι και αναπηρικό επίδομα.
    3) Μήπως ξεχάσαμε την κα. Διαμαντοπουλου και Ρεπουση που στα βιβλία της 6ης δημοτικού μιλούσαν για τον συνωστισμό στη Σμύρνη ;;
    Θυμάστε ποσο τις υποστήριζε το πολιτικό κατεστημένο;
    Θυμάστε που αν δεν γινόταν σάλος στο διαδίκτυο όλοι είχαν πάθει αμνησία ή απροσεξία κα ι κανείς δεν το είχε δει ;
    Θυμάστε το πόσο πολύ είχαν υποστηριχθεί και απο το ίδιο τους το κόμα αλλα και απο τον ΡΗΜΑΔ όταν πηγαν απο εκείνη την μεριά.
    Ξεχνάτε κ. Καλεντερίδη τον Τατσόπουλο;;;
    Φαντάζομαι πως όχι
    Αρα γιατι μας κάνει εντύπωση...Αν η Ελλάδα δεν ξεκαθαρίσει απο τους προδότες οι εχθροι της θα κυβερνούν...και θα εξαφανίσουν καθε τι Ελληνικό.

    Ομως χειρότερο απο αυτούς τους ..... της ιστορίας μας , ειναι ο λαός που ακόμα και σήμερα τους ψηφίζει και τους αναδεικνύει είτε ως πολιτικούς είτε σε θέσεις που απασχολούν τα κοινά..
    Αρα ο εχθρός ειναι εντός των πυλών . Βλέπετε για μένα ο προδότης είναι χειρότερος απο τον εχθρό μιας και ο εθχρός απο μένα μπορεί να τύχει και αιχμαλωσίας αλλα ο προδότης θέλει πρώτα σκότωμα και μετά δίκη για να πιστοποιήσει τον θάνατο.
    ΗΤΑΝ αναμενόμενο να γίνει αυτό και ακόμα χειρότερα
    Οπως επι παραδείγματι απο προσωπικές μου πηγές δύναμαι να γνωρίζω (πέρα απο τι γράφεται στις φυλλάδες) ότι στην Μυτιλήνη θέλουν τους λαθρομετανάστες που έχουν καταφθάσει , γιατί τους αφήνουν λεφτά . Και δεν παραπονιούνται . Γιατί άλλωστε ;;; Μόνο που δεν ξέρουν πως τα λεφτά κάποια στιγμή τελειώνουν όταν δεν υπάρχουν απο έσοδα εργασίας.
    ΑΡΑ ειμαστε άξιοι της μοίρας που επιλέγουμε..
    Η Ελλάδα έκανε γνωστό σε όλο το κόσμο την έννοια του ηρωισμού αλλά τους έδειξε και την παραγωγή του προδότη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σας και λυπάμαι κι εγώ, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι η Ελλάδα Εβραιοκρατείται εδώ και αιώνες. Άλλωστε αυτός είναι και ένα από τους λόγους που αυτοκτόνησε ο Λιαντίνης, τον οποίο είχα την τύχη να τον γνωρίσω στο πανεπιστήμιο.

      Διαγραφή
  2. Dystyxws o ratsismos enantion twn dikwn mas nekrwn apo ekfrastes apopsewn twn gkrizwn lykwn synexizetai aprokalypta kai xwris kamia antidrash!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΞΥΠΝΑΤΕ. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουμε αναρωτηθεί τις εμπειρίες αυτών που μας κυβερνούν;;;;
    Αφισοκολλητές, Χειριστές ντουντούκας, Βαφείς πανό, Αιώνιοι φοιτητές, Επαγγελματίες Αντιστασιακοί, Πρώην ΚΝίτες, Αγαπητικοί ΚΚΣΕ, Αγαπητικοί Τσαουσέσκου, Αγαπητικοί Χότζα (βλ. Μ. Γκλέζος) και τέλος, μέλη του Συλλόγου «Κεμάλ I Love You»
    Που μυαλό για Ελληνική Ιστορία, που ελεύθερη ώρα, να «σηκώσουν» την Ελληνική σημαία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηταν ολα αυτα, αλλα η κυριωτερη απασχοληση τους ηταν οι καταληψεις εκπαιδευτικων ιδρυματων

      Διαγραφή
    2. Αμφότεροι σφάλλετε.
      Κύρια ασχολία τους ήταν και είναι η αποδόμηση του ελληνικού έθνους.

      Διαγραφή
    3. Χίλια εύγε γιά την ευστοχότατη σκέψη σου!
      Ακριβώς αυτοί που πολύ σωστά περιέγραψες μας κυβερνούν εδώ και 40 χρόνια!
      Αφισοκολλητές! Εκτος από εθνοπροδότες που είναι φυσικά!

      Διαγραφή
  5. Το χειρότερο βεβαια, όπως σωστά γραφει ο αρθρογράφος, δεν είναι οι απόψεις του κυριου Φίλη, ο κάθε ένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, το πρόβλημα είναι η παντελή κοινωνική αντίδραση στο ότι ένας αρνητής της γενοκτονίας των παππούδων μας είναι υπουργός πάνω από 7 μήνες τώρα και το ότι αναλαμβάνει και το υπουργείο παιδείας! Αυτή είναι η κρίση, η βαθιά κρίση που περνάει η ελληνική κοινωνία, η πραγματική, η αιτια της οικονομικής κρίσης! Ίσως και να ξεχάσαμε, οποτε είμαστε καταδικασμένοι να "ξεχατουμε" και εμείς, έτσι πάνε αυτά τα πράγματα και το κάθε τι έχει συνέπειες, ίσως μάλιστα να είναι και καλύτερο να ξεχαστούμε αν έχουμε φτάσει στο σημείο να ξεχνάμε τους νεκρούς μας, αυτούς που θυσιάστηκαν στην κυριολεξία για να είμαστε εμείς ελεύθεροι! Δεν δικαιούμαστε την ελευθερια, έτσι απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελειώς άσχετοι στα ιστορικά θέματα οι ψευδοαριστεροί νεοφιλελεύθεροι του ΣΥΡΙΖΑ του μνημονίου.Σπιλώνεται και το όνομα της αριστεράς από τους ανιστορήτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει νὰ γνωρίζετε ὅτι ἐπιτρέπεται διεθνῶς ΜΟΝΟ ΜΙΑ Γενοκτονία.

    Ὁ Τσίπρας ἆρά γε μόνος του τὸν ἔκανε ὑπουργὸ ἤ κατόπιν ἐντολῆς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Φίλης συνεχίζει την πολιτική της Δεύτερης φοράς Αριστεράς, όπως στην Π.Φ (Πρώτη Φορά) η Χριστοδουλοπούλου άνοιξε τα σύνορα, έδωσε ιθαγένεια(sic), ο Παρασκευόπουλος τροποποίησε τις σχετικές διατάξεις για να αποφυλακισθεί ο δολοφόνος Ξηρός, τώρα ασχολείται με τον ληστή Ρωμανό, η Αναγνωστοπούλου κάνει λόγο για απλοποίηση των διαδικασιών απαλλαγής από τα θρησκευτικά, κ.λπ.
    Είναι ασυγχώρητη η αδράνεια του Ποντιακού κόσμου για το άρθρο του Φίλη, όταν γράφτηκε αρχικά.
    Δικαιολογία για αδράνεια αυτήν τη φορά δεν υπάρχει.
    Να μαζευτούν εκπρόσωποι από τους Ποντιακούς Συλλόγους, να απευθυνθούν στους Πόντιους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου - ήδη ένας εξ αυτών τυγχάνει Υφυπουργός Εξωτερικών, ο κ. Αμανατίδης - και να τους ασκήσουν αφόρητες πιέσεις, προκειμένου αυτοί με τη σειρά τους να εξαναγκάσουν τον Τσίπρα να απομακρύνει αυτό το ανθελληνικό κατασκεύασμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οχι Σαββα, εαν ο κ. Φιλης δεν διαβασε το ψηφισμα της IAGS δεν σημαινει οτι δικαιολογειται να μη γνωριζει το μακελειο που εγινε στην Μικρα Ασια και στον Ποντο, γιατι καπου σε καποιο σχολικο του βιβλιο Ιστοριας θα το ειχε διαβασει, εκτος και εαν δεν πηγε σε ελληνικο σχολειο. Τελος, δεν γινεται να μη μιλησε ποτε με καποιους Ελληνες προσφυγες απο τα εκατομμυρια που ηλθαν στην Ελλαδα και να μη ακουσε απο αυτοπτες μαρτυρες τι συνεβει εκει.

    Εαν ομως ενας τετοιος ανιστοριτος τυπος γινεται Υπουργος Παιδειας, Ερευνας και Θρησκευματων τοτε η κατασταση εχει περιελθει σε τρομερο αδιεξοδο, εφ οσον η διαπαιδαγωγηση, η μορφωση και γενικα η Παιδεια των νεων Ελληνων θα εξαρταται απο την κριση, μορφωση και τις ιδεοληψιες του ανθρωπου αυτου, που ως Υπουργος θα εχει το δικαιωμα να εκδιδει κατα βουληση νομοθετικα διαταγματα και να προτεινει Νομοσχεδια.

    Εχω την εντυπωση οτι ειμαστε με την "Πρωτη φορα Αριστερα" πολυ ανεκτικοι, αν σκεφτει κανεις, οτι αυτη, παρ οτι εχει κατορθωσει να γινει κυβερνηση, δεν εκπροσωπει ουτε καν το 20% του Λαου μας, θελει ομως να κανει σοβαρες θεσμικες αλλαγες χωρις να τηρηθουν οι προβλεπομενες απο τον Κανονισμο της Βουλης και απο το Συνταγμα διαδικασιες. Και επειδη δεν υπαρχει εντυπο προγραμμα διακυβερνησης, δεν γνωριζουμε καν τι ακριβως σκοπευει να "μεταρυθμισει" η Κυβερνηση αυτη, αλλα επαφιωμεθα μονον στις διαφορες αλλοπροσαλες δηλωσεις και υπενιγμους των αρμοδιων και μη Υπουργων της, που δημιουργουν πολλες φορες φοβο και ανησυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέτοιοι τύποι, ως ο "επιλεγείς" (αλήθεια, με ποια προσόντα) Υπουργός Παιδείας, έχουν τις "ιδέες" τους και προσπαθούν "δικολαβικώς" να τις στηρίζουν! Άλλως τε, οι "αριστερούληδες" είναι δηλωμένοι "απάτριδες", λόγω "διεθνισμού¨! Όσοι τους ψηφίζουν όμως, ξεγελασμένοι από τα συνθήματα των "ινστρουχτόρων" και τις "διαλέξεις" τους, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν, όχι φασιστικά βιβλία ή
    "εθνικιστικά", αλλά τα άπαντα του Κροπότκιν, του Λένιν κλπ, και τότε αν δεν αισθανθούν φρίκη, τότε
    ας συνεχίσουν να τους πιστεύουν. Εμείς, οι υπόλοιποι, τι τους φταίμε;

    Κώστας Μαυρόπουλος, Δημοσιογράφος-συγγραφέας, πρώην βληθείς από ¨Κομμουνιστίτιδα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχως κ στο Ισραηλ εχουν τοποθετηθει υπουργοι παιδειας ακροαριστεροι αντισιωνιστες προδοτες οπως η σουλαμιτ αλονι κ γιοσι σαριντ. Προκειται για την ιδια προδοτική θολοκουλτουριαρικη φιλοισλαμικη ισοπεδωτικη ακροαριστερα τοσο στην Ελλαδα οσο κ στο Ισραηλ που πολεμαει τον εβραιο κ σιωνιστικο χαρακτηρα του εβραικου κρατους εκ των εσω. Αυτα πολυς κοσμος δεν τα ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρδοχαίε,
      συμφωνείς με αυτό το άρθρο:
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/09/blog-post_324.html ;;;

      Διαγραφή
  12. Κάτι δεν πάει καλά.Μετρώντας τα σχόλια ούτε ένα δε διαβάζω που να είναι ευνοϊκό για το Φίλλη και τον Σύριζα. Τριάντα τόσο τοις εκατό πήραν και θεωρούνται πλειοψηφία. Με τι κριτίριαλοιπόν τους ψήφισε ο ελληνικός λαός;. Μήπως και δεν γνώριζε για τις θέσεις τους, όχι μόνο πάνω στη γενοκτονία των Μικρασιατών, Ποντίων, Αρμενίων και άλλων, αλλά και για άλλα θέματα, όπως το Σκοπιανό ή το Κυπριακό; Αν γνώριζε και ψήφισε έτσι όπως ψήφισε καλά να πάθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O κόσμος ψηφίζει βάσει των οικονομικών και μόνο προσδοκιών. Μέχρι τινός, είναι κατανοητό, ειδικά υπό τις παρούσες συνθήκες. Τα υπόλοιπα ελάχιστους ενδιαφέρουν.

      Διαγραφή
    2. Επομένως καλά μας κάνουν και αν συνεχίσουμε να ψηφίζουμε έτσι θα μας αφήσουν να ψοφησουμε κιόλας και δικαίως!

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οταν ο ΕΣ αρνηθηκε να προστατεψει τους Ελληνες της Μ. ασιας το 1922 με αποτελεσμα αυτοι να σφαγιαστουν και προσφατα ο Αρειος Παγος αθωωσε τος Εξι που εκτελεστηκαν ως υπευθυνοι για την καταςτροφη γιατι σημερα να μην απενοχοποιησουμε τον Κεμαλ και τους Τσετες;;;;;

    Δ.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι γεγονός ότι μετά την γραμμή που πέρασε ο Στάλιν στην σύνοδο της Κομινοφορμ τον Ιούνη του 1948 για να καταδικαστεί η λεγομένη Τιτοική παρέκκλιση και να κηρυχτεί εχθρική έννοια, η έννοια του Εθνικισμού ,οι μετέπειτα αριστεροί, αναμασούν την καραμέλα και την έχουν μετατρέψει και σε επιθετικό μηχανισμό αντιμετώπισης και αντίδρασης της καταγεγραμμένης ιστορικής πραγματικότητας η οποία κατά την άποψη τους εξυφαίνει αστικοεθνικιστικές ορέξεις.
    Αυτή η στάση-θέση , επομένως, δεν έχει καμιά πρακτική αξία σε αυτούς οι οποίοι γνωρίζουν την διαδρομή της αριστερής ιδεολογίας όπως τουλάχιστον αυτή έχει παραφρασθεί και μετουσιωθεί με μηχανικές παρεμβάσεις.
    Η ιστορία είναι η καταγραφή και ορθή διατύπωση γεγονότων, η οποία φυσικά υπόκειται σε περιορισμούς με ειδικότερο και βαρύνουσας σημασίας αυτόν του καταγραφέα-συγγραφέα του γεγονότος/ων.
    Ο Νομπελίστας καθηγητής Χέρμπερτ Σάιμον, Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών, διατύπωσε τις παρακάτω θεμελιακές θέσεις για την ανθρωπινή φύση.
    1. Humans are ill-equipped intellectually to make cognitively rational decisions because they can only process a few bits of data at a time.
    2. Comprehensive analysis is impossible due to limitations on the availability of information, time, and expertise.
    3. Individuals cannot imagine every possible solution to a problem, and therefore not all possible alternatives are considered or analyzed.
    Αν και μόνο στηριχθούμε στην παράγραφο 2 της διατύπωσης ΣΑΙΜΟΝ, τότε ειδικά στην περίπτωση της μικρασιατικής ιστορίας, υπάρχουν εκατοντάδες δεκάδες ταυτόσημες χρονικά περιγραφές με δεκάδες –εκατοντάδες συμπίπτουσες έγγραφες αναφορές από διαφορετικές και μάλλον αντίπαλες γραφίδες, οι οποίες περιγράφουν τα αυτά γεγονότα.
    Ίσως κάποιος να προβάλλει το επιχείρημα, ποιος τα δημιούργησε όλα αυτά;
    Μα φυσικά και γι αυτό το ιστορικό κομμάτι υπάρχουν αναφορές –περιγραφές- ατράνταχτα στοιχεία και ντοκουμέντα από διαφορετικές πηγές, για τις γενεσιουργές αιτίες της τρίτης και οριστικής καταστροφής-απώλειας της Σμύρνης και κατ΄επέκταση της μικράς Ασίας , του Πόντου και φυσικά της Πόλης.
    Ας δούμε επιγραμματικά μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα των προ της καταστροφής χρόνων.
    14 Μαΐου 1919 αφικνείται στο Αϊδίνη ο ελληνικός στρατός.
    14 Ιουνίου του 1919, τα ελληνικά τμήματα δέχονται σφοδρές επιθέσεις από τούρκους άτακτους, οι οποίοι υποχωρούν και κρύβονται στον …Ιταλικό τομέα!
    Ο αμερικανός ναύαρχος ΡΟΜΠΕΚ, ο Γάλλος στρατηγός ΜΠΙΝΟΥΣΤ, ο Βρετανός ΧΑΙΗΡ και ο Ιταλός ΝΤΑΛΟΛΙΟ μεταξύ άλλων γράφουν στην αναφορά τους.
    Οι καταστροφές οφείλονται όχι στην ελληνική παρουσία , αλλά στους τούρκους άτακτους οι οποίοι υπήρξαν οι επιτιθέμενοι στην Πέργαμο, στο Ναζλί και το Αϊδίνη!
    Ο αντιστράτηγος Λεωνίδας Παρασκευόπουλος με κατεπείγον σήμα του, αναφέρει στον Βενιζέλο, ότι τούρκοι άτακτοι εφορμούν από τας Ιταλικάς θέσεις και έχουν κάλυψη πυροβολικού και λοιπών Ιταλικών όπλων.
    Αν δεν υπάρξη διπλωματική διευθέτηση της Ιταλικής εμπλοκής, ζητώ την άδεια, όπως καταδιώξω τουρκικά άτακτα τμήματα και εντός Ιταλικών θέσεων!
    Οι Έλληνες νεκροί πολίτες αγγίζουν σε διάστημα 5 ημερών τους 2.000 ,άπαντες κατακρεουργημένοι και φρικαλεώς βασανισθέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σμύρνη 1767.
    Οι Τούρκοι κατεδαφίζουν το αρχαιότατο θέατρο της περιοχής Πάγος και με τα μάρμαρα του φτιάχνουν ένα καραβάν σαράι!!!
    1775 το πρώτο συγχρονο-εποχής, θέατρο στην Σμύρνη.
    Οι θεατρικές παραστάσεις στην πόλη της Σμύρνης έχουν παρουσία από το 1657, ενώ μέχρι το 1907 δεν υπάρχει τουρκικός θεατρικός θίασος ή αμιγώς τουρκική θεατρική εγκατάσταση στην Σμύρνη!
    Η πολιτιστική υστέρηση έφτασε σε σημείο να κηρυχτεί παραλίγο Τουρκοεβραικός πόλεμος εξαιτίας της θεατρικής παράστασης Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΜΑΝ.
    Οι τούρκοι αστυνόμοι θεώρησαν ότι έγινε δολοφονία κατά της διάρκεια της παράστασης και ψάχναν να βρουν το πτώμα του Αμάν!!!
    1770.
    1500 έλληνες σφαγιάζονται σε αντίποινα για την ναυμαχία στο ΤΣΕΣΜΈ.
    1797, η Σμύρνη παραδίδεται στις φλόγες και την σφαγή, 6.000 νεκροί και καταστραμμένη η ευρωπαϊκή συνοικία, εξαιτίας της κοσμοσυρροής για την αυστριακή παράσταση σχοινοβατών.
    Η δολοφονία ενός τούρκου αστυνομικού, οδηγεί σε σφαγή γνωστή ως το Ρεμπελιό της Σμύρνης.
    ΤΟ 1922, η Σμύρνη και μαζί της ο μικρασιατικός ελληνισμός, έβαλε ταφόπλακα στην Ιωνία, τον Πόντο και φυσικά την Πόλη.
    Η πολιτιστική ,και κοινωνική κληρονομιά χιλιάδων ετών όχι απλά δεν εξανδραποδίστηκε , ουσιαστικά κάηκε και συνεθλίβη.
    Η ανάμνηση βαρειά υποχρέωση.
    Η μη επανάληψη βαρύ καθήκον.
    Αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε και τον διάλογο Παπανδρέου- Στεργιάδη , όπως τον κατέγραψε ο Γεώργιος Δάφνης.
    Στεργιάδης:
    Προβλέπω κατάρρευση του Μετώπου!
    Παπανδρέου:
    Μα τότε να ενημερώσουμε τον κόσμο να απομακρυνθεί!
    Στεργιάδης:
    Προτιμώ να τους σφάξει ο Κεμάλ , παρά να πάνε στην Ελλάδα και να επηρεάσουν το πολιτικό σκηνικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.