1/9/15

Καραβιές μεταναστών φτάνουν στο Πειραιά, αλλά τα νησιά ξαναγεμίζουν…

Καραβιές μεταναστών φτάνουν στο Πειραιά, αλλά τα νησιά ξαναγεμίζουν…
Στο λιμάνι του Πειραιά θα καταπλεύσουν, εντός της ημέρας, δύο ακόμα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία από τη Λέσβο, μεταφέροντας περίπου 4.230 μετανάστες.
Το πρώτο, το «ΤΕRA JET» με σημαία Κύπρου, μεταφέρει 1.730 μετανάστες, ενώ το δεύτερο, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα μεταφέρει περί τους 2.500 ακόμα μετανάστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τις επόμενες ημέρες τα εμπλεκόμενα υπουργεία, αναμένεται να απλοποιήσουν τις διαδικασίες σχετικά με τις ταυτοποιήσεις προσφύγων στα νησιά αλλά και τη διάθεση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, προκειμένου, οι μετανάστες να μπορέσουν να ταξιδεύσουν και έτσι να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Σχεδιάζεται, επίσης, και η διάθεση ενός τρίτου πλοίου για τη μεταφορά μεταναστών. Πρόκειται για το επιβατηγό οχηματαγωγό «Κρήτη 1», το οποίο, αυτή την στιγμή, ολοκληρώνει τις εργασίες επισκευής του.

Την ίδια ώρα, όμως, τουλάχιστον 1192 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν, τις τελευταίες ώρες, από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή σε 31 περιστατικά έρευνας και διάσωσης στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και συγκεκριμένα στη Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, την Κω και το Καστελόριζο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ (Πάρης Τσιριγώτης)
http://mignatiou.com/2015/09/karavies-metanaston-ftanoun-sto-pirea-alla-ta-nisia-xanagemizoun/

3 σχόλια:

  1. Οταν με το καλο αδειασει η οποια Συρια, θα παψουν και οι "διασωζομενοι φιλοξενουμενοι " (πουσαι μωρε κυρα τασια !).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ηθελα να ξέρω ποσοι πολλοί μετανάστες που πάνε στην Γερμανία κατα πλείστον τι θα τους κανει το γερμανικό κράτος? Κατω απο το σπιτι μου ανα πεντε λεπτα φευγει ενα πολυτελέστατο λεωφορείο με προορισμό τα Βόρεια Σύνορα μας , και απο κει οπως μου ειπαν οι οδηγοι μεταβιβάζονται σε αλλα. φεύγει ΟΛΗ η νεολαία της μεσης ανατολης, Συριας, Ιραν Ιρακ, Αφγανισταν, τους βλεπω απο κοντα, δεν ειναι του "πεταμου" ειναι παιδια μορφωμένα, παδια με αξιοπρέπεια, παιδιά που προσπαθούν να γλυτωσουν την ζωη τους απο αυτο που οι Ευρωπαιοι και Αμερικανοι έχουν κανει στον τοπο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.