30/9/15

Συνάντηση Κοτζιά – Λαβρόφ για Συρία, Ουκρανία, διμερείς σχέσεις

Συνάντηση Κοτζιά – Λαβρόφ για Συρία, Ουκρανία, διμερείς σχέσεις
Φωτογραφία αρχείου που εικονίζει τον Ρώσο Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ (Δ) και τον Έλληνα ομολόγό του Νίκο Κοτζιά (Α) να υπογράφουν σειρά διμερών συμφωνιών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti

Το Συριακό, η κατάσταση στην Ουκρανία και η ελληνορωσική συνεργασία ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κοτζιάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ , μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τόνισε τη σημασία των διμερών συναντήσεων που είχε αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη.

«Η Γενική Συνέλευση είναι πάρα πολύ σημαντική τόσο για τις πολυμερείς διαπραγματεύσεις, όσο και για τις διμερείς και στο πλαίσιο αυτό είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας. Το 2016 είναι το Έτος Ελληνο-ρωσικής φιλίας και συνεργασίας και τον κάλεσα να έρθει αυτό το έτος στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε τη συνεργασία μας.

»Όπως είναι φυσιολογικό με τους Ρώσους σήμερα συζητήσαμε αναλυτικά το Συριακό, όπως το κάνουμε με όλους όσους συναντούμε. Σήμερα το πρωί είδαμε και τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν επί του θέματος.

»Έχουμε συζητήσει και με τους Αμερικάνους, έχουμε συζητήσει δύο φορές με τους υπόλοιπους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρώπης, εδώ στη Ν. Υόρκη.

ΠΗΓΗ: Σ. Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ
https://mignatiou.com/2015/09/sinantisi-kotzia-lavrof-gia-siria-oukrania-dimeris-schesis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.