1/9/15

Ποντιακή υποδοχή στον παγκόσμιο «ασημένιο» αθλητή της πάλης Γιώργο Πιλίδη (φωτο)

Με λύρες και νταούλια υποδέχτηκαν οι Πόντιοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο αεροδρόμιο τον «ασημένιο» παγκόσμιο αθλητή της ελευθέρας πάλης στους παίδες Γιώργο Πιλίδη. «Η κούραση αλλά και η χαρά ήταν εμφανή στο πρόσωπό του», δήλωσε στο pontos-news.gr η Αθηνά Σωτηριάδου, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Οι ακρίτες του Πόντου» και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, που ήταν παρούσα στην υποδοχή του αθλητή.

«Είμαστε περήφανοι και ως δημότες Ασπροπύργου αλλά και ως Έλληνες ποντιακής καταγωγής που τα παιδιά μας διακρίνονται σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Εκπροσωπούμαστε επάξια»
Ο 15χρονος Γιώργος Πιλίδης, τυλιγμένος με την ποντιακή σημαία, δεν σταμάτησε να φωτογραφίζεται με δεκάδες φίλους και γνωστούς που πήγαν να τον υποδεχτούν στο αεροδρόμιο.
Ο αθλητής του σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος» Ασπροπύργου, μετά την τρίτη θέση που κατέλαβε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παίδων στη Σερβία, συμμετείχε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία των 46 κιλών στη Βοσνία κι εκεί κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
Ο Πιλίδης ξεπέρασε στον β΄ γύρο της διοργάνωσης τον Λευκορώσο Ντμίτρι Γιάρμολτσικ με 11-0, στα προημιτελικά νίκησε τον Αιγύπτιο Γκαμάλ Χαβάφι με 8-4 και προκρίθηκε στον τελικό επικρατώντας με 4-2 του Ινδού Μονού Μονού. Στον τελικό ο νεαρός πρωταθλητής έχασε από τον Ρώσο Αλεξέι Κοπίλοφ, ο οποίος επικράτησε 10-0 και κατέκτησε τον τίτλο.
Ο Πιλίδης είναι αθλητής του Αμιράν Καρντάνοφ, ολυμπιονίκη ελευθέρας στο Σίδνεϊ. Για τον αγώνα στο Σεράγεβο προετοιμάστηκε εντατικά στο Βλαδικαυκάς της Ρωσίας, όπου βρέθηκε με άλλους 4-5 Έλληνες αθλητές (για δεύτερη χρονιά φέτος) με πρωτοβουλία και φροντίδα του προπονητή του και με την οικονομική υποστήριξη των γονέων.
Αυτό το παιδί έχει πολλές προοπτικές και θα πρέπει να στηριχτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.