2/9/15

Απέλυσαν από το ΑΠΕ τον Θανάση Αυγερινό - «Ενόχλησα την κυβέρνηση» λέει ο δημοσιογράφος

ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 
Την απόλυσή του από το ΑΠΕ-ΜΠΕ έμαθε -εν μέσω προεκλογικής περιόδου- ο ανταποκριτής στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός, αφήνοντας σαφείς αιχμές για κυβερνητική παρέμβαση.

Οπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, «το Αθ. Πρακτ. Ειδήσεων μου επέδωσε προεκλογική καταγγελία σύμβασής μου. Δεν θέλουν ανταποκριτή στη Μόσχα; Ή κάποιους στα ψηλά ενοχλήσαμε;».
Ο γνωστός και πολύπειρος δημοσιογράφος, που καλύπτει με εγκυρότητα επί δεκαετίες τα τεκταινόμενα στη Ρωσία, έμαθε την απόλυσή του αιφνιδίως.
Οπως ο ίδιος αναφέρει σε συνομιλία του με το iefimerida.gr, ο διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος του ανακοίνωσε με έγγραφό του στις 31/8 ότι την επομένη, 1η Σεπτεμβρίου, διακόπτεται η συνεργασία τους και λύεται η σύμβασή του.
Μάλιστα, αρχικά ως αιτία διακοπής της σύμβασης τού είχαν αναφέρει «λόγους περικοπής δαπανών», στη συνέχεια επικαλέστηκαν το επαγγελματικό ασυμβίβαστο με άλλα ΜΜΕ (είναι ανταποκριτής του Mega στη Μόσχα) και στο τέλος του είπαν για «αντιπαραθέσεις» αορίστως.
Ο Θανάσης Αυγερινός υποστηρίζει ότι η διεύθυνση του πρακτορείου «έκοβε» συστηματικά κείμενα που έστελνε από τη Μόσχα, τα οποία προφανώς κρίθηκε ότι δεν ταίριαζαν με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη Ρωσία.
Μάλιστα, όπως αναφέρει, αυτή η «κόντρα» υπήρχε εδώ και αρκετούς μήνες, από τότε που άρχισαν τα «πήγαιν'-έλα» κυβερνητικών παραγόντων στη Μόσχα.
Είναι ενδεικτικό ότι όταν υπήρξε συνομιλία Πούτιν-Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα και κυβερνητικοί παράγοντες διατείνονταν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος τηλεφώνησε με πρωτοβουλία του στον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Αυγερινός έστειλε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανακοίνωση του Κρεμλίνου ότι η πρωτοβουλία ανήκε στον Τσίπρα. «Αυτή η παράγραφος περικόπηκε από την ανταπόκριση... Είναι προφανές ότι ενοχλούσα με τις ανταποκρίσεις μου υψηλά ιστάμενους στην κυβέρνηση Τσίπρα», λέει ο δημοσιογράφος.
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.