2/9/15

Βαρύ πολεμικό υλικό στα κοντέινερ του πλοίου που εντοπίστηκε στην Κρήτη

  • Σκάφος του Λιμενικού Σώματος συνοδεύει το «HADDAD 1» στο λιμάνι του Ηρακλείου
Φύλλο και φτερό κάνουν από το πρωί οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων το φορτηγό πλοίο «HADDAD 1» που έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η σταδιακή αποκάλυψη του περιεχομένου των κοντέινερ αρχίζει να επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι πρόκειται για οπλισμό-μαμούθ, οι παραλήπτες του οποίου ενδέχεται να είναι ακόμα και τζιχαντιστές.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύ πολεμικό υλικό. Τα πρώτα κοντέινερ που αποσφραγίστηκαν περιείχαν παλέτες με χιλιάδες σφαίρες, κυνηγετικά όπλα και άλλα αποθέματα στρατιωτικού υλικού. Πηγές που μίλησαν στο cretalive.gr αναφέρουν ότι μένει να ελεγχθούν ακόμα 14 κοντέινερ που αναμένεται να κρύβουν και άλλες εκπλήξεις!
Το «HADDAD 1» είχε αναχωρήσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στην Τουρκία και προορισμός του ήταν η Λιβύη. Ακινητοποιήθηκε έπειτα από μεγάλη επιχείρηση των ελληνικών Αρχών στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

4 σχόλια:

  1. Το πλοίο φόρτωσε από τούρκικο λιμάνι. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Τόσο εύκολο είναι να ξεγελάσεις τις αρχές μιας χώρας, και ιδίως όταν διαθέτει έναν σρτατοκρατούμενο μηχανισμό όπως η Τουρκία;. Το πράγμα μιλά από μόνο του. Το ίδιο το τούρκικο κράτος ήταν ο φορτωτής και η παραποίηση των ναυτηλιακών εγγράφων φανερώνει πως αποδέκτης ήταν κάποιος που δεν έπρεπε να γίνει γνωστός. Δηλαδή ποιός άλλος από τους τζιχανιστές της Συρίας, τους συμμάχους των τούρκων κατά των Κούρδων. Τώρα θα μου πείτε γιατί επέλεξαν αυτό το δρομολόγιο. Απλά γιατί οι Αμερικάνοι παρακολουθούν τα σύνορά τους ύστερα από επανηλημμένα περιστατικά λαθραίας βοήθειας προς τους τζιχανιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tο πλοίο φόρτωσε από την Αλεξανδρέττα και ασφαλώς οι εκεί λιμενικές αρχές ήξεραν το φορτίο του. Δεν έκρυβε κανένα πακέτο ναρκωτικά!

      Συνεχίζεται η καταμέτρηση του παράνομου πολεμικού υλικού - 4.000 καραμπίνες και 500.000 σφαίρες

      Διαγραφή
  2. " ...βαρυ οπλισμο" ?, οι καραμπινες?, οι οι 9αρες, αστε να ολοκληρωσουμε την "παραλαβη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαρύ πολεμικό υλικό οι σφαίρες και τα κυνηγετικά όπλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.