10/9/15

DEBATE ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ


Να ένας υπέροχος παραλληλισμός!
Βάσια Ζαριφοπούλου • Νίκος Γεωργαντζάς

Η κάθε φιγούρα του θιάσου του Καραγκιόζη,* πάντοτε έχει πίσω της ένα καραγκιοζοπαίχτη. Ακριβώς όπως το κάθε καθεστωτικό φερέφωνο του αγγλοσαξονικού κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Από το αριστερό ΚΚΕ έως και την δεξιά ΧΑ, πολλές και πολλοί νομίζουν πως στις εκλογές δήθεν ψηφίζουν τον κάθε Καραγκιόζη, της τυραννικής αριστερο-κεντρο-δεξιάς κομματοκρατίας. Στην ουσία όμως νομιμοποιούν την απολυταρχικά παρά-φύσιν εξουσία του καραγκιοζοπαίχτη:

― «Μπαμπάκο, χτυπάνε την πόρτα»! ·

Εικόνα: ανώνυμος ο δημιουργός της, αν και ο Καραγκιόζης είναι ο κεντρικός χαρακτήρας του παραδοσιακού τουρκικού και ελληνικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποκαλείται με το όνομα του πρωταγωνιστή του. Στα τούρκικα ονομάζεται 'Karagöz', που σημαίνει 'ο μαυρομάτης'. ·

2010 Freepen.gr 2011 - BlogNews Magazine. All Rights Reserved. - Provided by Free Blogger template.

Για να δούμε λίγο από το "θέατρο σκιών" ( παράσταση Καραγκιόζηδων ) , πριν έξη ( 6 ) μόλις χρόνια ... ( πριν αποφασιστεί πως η Ελλάδα "χρεοκόπησε" ) :




3 σχόλια:

  1. Σαν τον πάγκο της λαϊκής έμοιαζε το debate. Και μάλιστα όλα τα προϊόντα ήταν ακριβώς ίδια αλλά σε διαφορετική θέση πάνω στο πάγκο.

    Ήταν η μοναδική διαφορά που είχαν χθες οι "πολιτικοί" "αρχηγοί"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Μετείχαν χθες οι αρχηγοί των κυριοτέρων πολιτικών κομμάτων σε τηλεοπτική αναμέτρηση. Υψηλό αίσθημα «δημοκρατικής» συνειδήσεως και συμπεριφοράς απέκλεισε τη συμμετοχή του γραμματέα της Χρυσής Αυγής από το θέαμα. Ενδεχομένως, όμως, διά του τρόπου αυτού τα πολιτικά κόμματα του «συνταγματικού» τόξου, προσέφεραν καλή υπηρεσία στην άκρα δεξιά, διότι ο αποκλεισμός της εις την πραγματικότητα την ενισχύει, καθώς τη διαφοροποιεί από τις άλλες παρατάξεις."

    ( Κώστας Ιορδανίδης, Καθημερινή 10/9/2015).

    Επιμένω στο θέμα, διότι δεν βλέπω να ενοχλεί κανέναν το πρωτοφανές αυτό ατόπημα. Η ΧΑ είναι το τρίτο σε δύναμη κόμμα τής Βουλής και ο αποκλεισμός της είναι μείζον θέμα, όσο κι αν την γλίτωσαν από μία φαρσοκωμωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.