2/9/15

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - GPO: Προβάδισμα 0,3% για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


ICON/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.
Ντέρμπι μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας εμφανίζουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του MEGA, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να έχει οριακό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξης του 0,3%. 
Αντίθετα, οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.
GPO: Προβάδισμα 0,3% για τη Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η GPO, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 25,3%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με ποσοστό 25%. Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,3% και το ΚΚΕ με 5,1%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 4,6% και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο 4%.
Αγώνα για να μπουν στη Βουλή φαίνεται να δίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν 3%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Ένωση Κεντρώων, αφού λαμβάνει ποσοστό 3,2%.
Σε ό,τι αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με 44,3% έναντι 41,9% για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Alco
Οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 0,4%, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Newsit.
Όπως δείχνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά, με μικρότερη όμως διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία σε σύγκριση με παλιότερες δημοσκοπήσεις. Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν της τάξης του 1,5%.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23%, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με ποσοστό 22,6%. Η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται να συγκεντρώνει 6,1%, το ΚΚΕ ακολουθεί με 5,5%, ενώ το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 4,2%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9% και Ένωση Κεντρώων με 3,6%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμφανίζονται να συγκεντρώνουν ποσοστό 2%, μένοντας εκτός Βουλής. Αναποφάσιστο εμφανίζεται το 14% των ερωτηθέντων.
Στο ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό;», το 32% απάντησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με το 28% να εκφράζει την προτίμησή του για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Κανέναν» απάντησε το 37% των ερωτηθέντων.
 Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 31 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου.
«Πυρά» ΑΝΕΛ κατά Alco για τις μετρήσεις της
«Ορισμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων επιχειρούν για άλλη μια φορά να προκαταλάβουν την κρίση των πολιτών σε βάρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, εν όψει των εθνικών εκλογών», αναφέρει σε δήλωσή της για την δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. «Αλλά θα διαψευστούν και πάλι παταγωδώς», προσθέτει.
Όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη, «η Alco είναι η ίδια εταιρεία που και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έδειχνε στις μετρήσεις της - στην πράξη προπαγάνδιζε σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή - ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είτε δεν θα έμπαιναν στη Βουλή, είτε θα έμπαιναν οριακά».
Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ παραθέτει τα παρακάτω στοιχεία:
  • Στις 9 Ιανουαρίου 2015 στην πρόθεση ψήφου η ALCO εμφάνιζε τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ποσοστό 2,2%.
  • Στις 13 Ιανουαρίου 2015 με 2,6%.
  • Στις 17 Ιανουαρίου 2015 με 3,2%.
  • Στις 20 Ιανουαρίου 2015 με 3%.
«Και στις 23 Ιανουαρίου 2015, δηλαδή δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, εμφάνιζε τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο 3,6%, λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Οι Ανεξάρτητους Έλληνες, βεβαίως, μπήκαν στη Βουλή με πολύ μεγαλύτερο ποσοστό: 4,75%» επισημαίνει η κ. Χρυσοβελώνη.
Αναφέρει επιπλέον ότι «η Alco διαψεύσθηκε επίσης, με παταγώδη τρόπο και στην περίπτωση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σχετικά με το τελεσίγραφο των δανειστών, όπου μέχρι την τελευταία στιγμή (3 Ιουλίου) έδειχνε οριακή διαφορά, στο 0,6% δίνοντας μάλιστα προβάδισμα στο «Ναι» με 41,7% και στο «Όχι» 41,1%!» και προσθέτει «το ότι τα πραγματικά αποτελέσματα την εκθέτουν επανειλημμένα, δεν φαίνεται να απασχολεί καθόλου την συγκεκριμένη εταιρεία».
«Δεν έχουμε την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης - και αυτή τη φορά σε βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μόνο που ο ελληνικός λαός, στην κρίση του οποίου έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, καθορίζει το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα διαψεύσουμε τις ″προβλέψεις″ της Alco για ακόμα μια φορά» καταλήγει στην δήλωσή της η κ. Χρυσοβελώνη.
Θ. Θεοχαρόπουλος: Καταλύτης των εξελίξεων μετά τις εκλογές η Δημοκρατική Συμπαράταξη
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και κινήσεις πολιτών  θα αποτελέσει τον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό τρίτο πόλο», επισημαίνει σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.
Όπως εκτιμά, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων την επόμενη μέρα των εκλογών. 
«Έχουμε  σχέδιο συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων και αλλαγών προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας», καταλήγει.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.