2/9/15

«Καλύτερα για την Ελλάδα το Grexit», λέει ο αρχιτέκτονας του ευρώ

ΟΤΜΑΡ ΙΣΙΝΓΚ

«Καλύτερα για την Ελλάδα το Grexit», λέει ο αρχιτέκτονας του ευρώ

Αν η Ελλάδα αποχωρήσει από το ευρώ, αυτό ενδεχομένως να τη βοηθήσει, επισημαίνει ο Οτμαρ Ισινγκ, πρώην μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, γνωστός ως ένας από τους αρχιτέκτονες του ευρώ.
«Το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο, όμως είναι ανοικτό το ερώτημα αν είναι μη αναστρέψιμο για κάθε χώρα», τόνισε σε δηλώσεις του στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.

«Για την Ελλάδα, υπάρχουν πολύ καλά επιχειρήματα ότι θα τα πήγαινε καλά εκτός της ζώνης του ευρώ για κάποιο διάστημα, όμως όλα εξαρτώνται από τις αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης», σημείωσε.
Ο γερμανός οικονομολόγος, ο οποίος τώρα είναι πρόεδρος του Κέντρου Οικονομικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε, αναφέρθηκε και στην Κίνα και στον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και προέβλεψε μια εποχή «μέτριας ανάπτυξης, όχι όμως στασιμότητας».
Τέλος, αναφερόμενος στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αργότερα αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησε εναντίον μιας περαιτέρω επέκτασης του προγράμματος νομισματικής χαλάρωσης, σημειώνοντας ότι ο κίνδυνος δημιουργίας φούσκας στις αγορές σταθερού εισοδήματος υπεραντισταθμίζουν τα όποια πλεονεκτήματα υπάρχουν.
Ημερησία

3 σχόλια:

  1. Φαίνεται οι οικονομολόγοι οι οποίοι σχεδόν ποτέ δεν συμφωνούν μεταξύ τους, χρησιμοποιούν την κρυστάλλινη σφαίρα για να λέει ο καθένας την δική του μαμακια. Και το χειρότερο είναι όταν μια χώρα αποφασίσει να ακολουθήσει τις συμβουλές/συνταγές τους μετά απλά θα εξηγήσουν τους λόγους που πήγε στραβά το όλο εγχείρημα. Που είναι το λάθος; Στη διάγνωση στην θεραπεία ή στην όλη θεωρία της περιβόητης αυτής επιστήμης που κάθε άλλο από επιστήμη είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως έτσι ήταν μη αναστρέψιμο και το Γ΄ Ράιχ το 1941.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ευρω θα πεσει τοσο γρηγορα, που θα προλαβει να το δει η μαϊμου στη φωτογραφια,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.