30/9/15

Νέες αιματηρές επιθέσεις του PKK - Τρεις νεκροί, δέκα τραυματίες

Νέες αιματηρές επιθέσεις του PKKΠαλιότερη επίθεση του PKK στο Ιγκντίρ της ανατολικής Τουρκίας (φωτ.: EPA/DEPO PHOTOS)

Ανοίγει όλο και περισσότερο ο κύκλος του αίματος με νέες επιθέσεις των ανταρτών του ΡΚΚ εναντίον στρατιωτικών και αστυνομικών στόχων. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο δρόμο Σεμντίνλι-Γιουκσέκοβα του νομού Χακιάρι, όταν τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού του τουρκικού στρατού, ανατινάχτηκε από νάρκη των ανταρτών του ΡΚΚ. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν δυο στρατιώτες και άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Στην περιοχή έσπευσαν μαχητικά ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δυνάμεις ενίσχυσης, για να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τους αντάρτες.

Η άλλη επίθεση έγινε χθες στο χωριό Σαμάνγιολου της επαρχίας Κοζλούκ του νομού Μπάτμαν, από βόμβα που εξερράγη κατά τη διέλευση τεθωρακισμένου οχήματος της αστυνομίας. Από την έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις. Επίσης τραυματίστηκαν πέντε πολίτες, που περνούσαν με όχημα από το δρόμο την ώρα της έκρηξης.
Η τρίτη επίθεση έγινε προχθές στα Άδανα, όταν δυο αντάρτες πόλης, που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, προσέγγισαν αυτοκίνητο της αστυνομίας και σκότωσαν δυο αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.