8/10/15

Τουρκική... εισβολή από 14 μαχητικά στον εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας

  • Φωτογραφία αρχείου
Αφού οι εταίροι τους... χαιδεύουν τα αυτιά, γιατί να μην αποθρασυνθούν; Ο λόγος για τους Τούρκους που χθες με 14 μαχητικά προέβησαν σε μαζικές παραβάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας.
Αξίζει να σημειωθεί πως τέσσερα εξ αυτών ήταν οπλισμένα, γεγονός που επιβεβαιώνει την τακτική των προκλήσεων της Άγκυρας, την ώρα μάλιστα που η γειτονική χώρα διαμαρτύρεται για παραβίαση που έκανε ρωσικό μαχητικό!
Συγκεκριμένα, στο FIR εισήλθαν τρεις σχηματισμοί των έξι, δύο και δύο αεροσκαφών καθώς και τέσσερα μεμονωμένα, ένα ελικόπτερο και 3 CN - 235. 
Συνολικά πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις και 10 παραβιάσεις στην περιοχή του βορειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.
Δύο από τις 39 παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις άνωθεν των νησιών Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι.Τα αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

4 σχόλια:

  1. Κύριε αντιπρόεδρε των ΗΠΑ, η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να καταρρίψει τα εχθρικά αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εθνικό της εναέριο χώρο; Ή αυτό ισχύει μόνο εκεί που σας συμφέρει... Να γιατί αυξάνεται ο αντιαμερικανισμός παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ίδιο ρώτησε κι άλλος και τού απάντησα: Ασφαλώς έχει το δικαίωμα να τα καταρρίψει η Ελλάδα, εφ' όσον αυτό κριθεί αναγκαίο. Γιατί ανακατεύεις/ρωτάς τούς Αμερικανούς; Καλύτερα ρώτησε την πολιτική ηγεσία τής χώρας "σου", γιατί δεν το κάνει. Ρώτησε και τούς Τούρκους γιατί δεν έκαναν τα ίδια π.χ. στο Ισραήλ, για να το ... φοβίσουν, τότε που τούς έδειρε στο "Μavi Marmara".

      Δεν θυμούμαι η Αμερική να μάς το ... "απαγόρευσε" ποτέ, αλλά κι αν το έκανε, αυτό δεν μάς δεσμεύει.

      Διαγραφή
  2. Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει τίποτε σε κανέναν. Το μόνο που απαγορεύει σε κάποιον να ενεργήσει είναι η γνώση της ανεπάρκειάς του. Τότε, αντί να ενεργεί, ενεργείται. Το θέμα μας είναι γιατί οι άρχουσες τάξεις στην Ελλάδα φρόντιζαν και φροντίζουν, ακόμα και τώρα, με ζήλο, να είμαστε ανεπαρκείς. Δεν χρειάζεται να αιτιολογήσω το "ακόμα και τώρα". Η επτάμηνη εμπειρία και οι προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή φτάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοι ομως λυσσαξαν, που ο ρωσσακος "τους μπηκε'...
    Τα δικα μας ειναι συκα και τα δικα σας ειναι καρυδια, ελεγε η γιαγιακα μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.