6/10/15

Ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Παλμύρα -150.000 έφεδρους ετοιμάζεται να στείλει η Μόσχα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ
Σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση η οποία επικαλείται στρατιωτική πηγή, ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν στόχους γύρω και μέσα από την Παλμύρα που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών με αποτέλεσμα να καταστραφούν 20 οχήματα και 3 αποθήκες όπλων.

Επιπλέον, η ρωσική πολεμική αεροπορία έπληξε στην επαρχία Χαλέπι στόχους στις πόλεις Αλ Μπαμπ και Ντέιρ Χάφερ οι οποίες βρίσκονται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του στρατιωτικού αεροδρομίου το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές.
Τη στιγμή μάλιστα που η Συμμαχία φαίνεται να μην πιστεύει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, τα βρετανικά μέσα μεταδίδουν ότι η Μόσχα ετοιμάζεται να επιστρατεύσει 150.000 έφεδρους.
"Η εντύπωση είναι ότι το περιστατικό στον τουρκικό εναέριο χώρο χρησιμοποιήθηκε για να συνδέσει το ΝΑΤΟ ως οργανισμό με την εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποιεί η Δύση με στόχο την διαστρέβλωση του σκοπού των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στη Συρία", δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο Αλεξάντερ Γκρούσκο, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα σήμερα, ο γγ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ αμφισβήτησε τις εξηγήσεις της Μόσχας σχετικά με το συμβάν λέγοντας ότι σημειώθηκαν δύο παραβιάσεις, οι οποίες διήρκεσαν περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα, γεγονός που πιστοποίησε άλλωστε στο Ρόιτερς και αμερικανός αξιωματούχος ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του και ο οποίος χαρακτήρισε "παρατραβηγμένους" τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί λάθους.
Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συμμαχία του ΝΑΤΟ-- μέλος της οποίας είναι η Τουρκία που διαθέτει μάλιστα την δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη περιλαμβανομένων χερσαίων δυνάμεων και πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο--δεν έχει λάβει "κάποια πραγματική εξήγηση" από την Μόσχα σχετικά με τις παραβιάσεις.
Ο γγ του ΝΑΤΟ, μάλιστα, έκανε λόγο για σημαντική παρουσία χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία παρότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο.
"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε καταγράψει μία σημαντική ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία: αεροπορικές και αντιαεροπορικές δυνάμεις αλλά και χερσαία στρατεύματα σε σχέση με την αεροπορική βάση που διαθέτουν καθώς και μία αυξανόμενη παρουσία ναυτικών δυνάμεων", είπε ο Στόλτενμπεργκ.
Σε διάψευση προχώρησε πριν από λίγο και ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του ρωσικού κάτω κοινοβουλίου (Δούμα), ο ναύαρχος Βλαντίμιρ Κομογέντοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Ο Κομογέντοφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία και δεν πρόκειται να το πράξει.
Επιπλέον, ο Κομογέντοφ, ο οποίος χθες Δευτέρα χαρακτήρισε πιθανό Ρώσοι εθελοντές να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν, είπε σήμερα ότι η Μόσχα εμποδίζει τις όποιες προσπάθεις πολιτών της να εμπλακούν στη συριακή σύγκρουση ώστε να ενταχθούν στις τάξεις όποιας από τις εμπλεκόμενες πλευρές.
Παρόλα αυτά, ο βρετανικός Τύπος υποστηρίζει ότι στόχος του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι να καταλάβει την πόλη Ράκα και όλες τις πετρελαιοπηγές και τις πηγές φυσικού αερίου που βρίσκονται γύρω από την Παλμύρα. Η Ράκα είναι το προπύργιο των τζιχαντιστών και εκεί βρίσκονται τουλάχιστον 5.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
Πηγή: iefimerida

2 σχόλια:

  1. Το πλήγμα είναι βαρύτατο και για την δημόσια εικόνα του Ερντογάν.
    Αυτός παριστάνει τον προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων (θυμάστε τον τσαμπουκά του, για το καράβι που πήγαινε στην Γάζα), κερδίζοντας πολιτική επιρροή στην Τουρκία και δίπλα στο σπίτι του, οι άπιστοι Ρώσοι χτυπάνε τους ομόθρησκους προστατευόμενούς του.
    Έρχονται και εκλογές στην Τουρκία. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.