7/10/15

Οι Αμερικανοί θα εξοπλίσουν 20 χιλιάδες Κούρδους για να επιτεθούν στη Ράκα

 Ο συνασπισμός που βρίσκεται υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ετοιμάζεται να ανοίξει ένα σημαντικό μέτωπο στη βορειοανατολική Συρία, με σκοπό να ασκήσει πίεση στη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα της τρομοκρατικής οργάνωσης, σύμφωνα με αξιωματούχους του στρατού και της κυβέρνησης,  σημειώνει το τούρκικο ‘Ντουνιά Μπουλτενί’.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, την περασμένη εβδομάδα ενέκρινε δύο σημαντικά βήματα για να ξεκινήσουν επιθέσεις τις επόμενες εβδομάδες, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ομπάμα έδωσε εντολή στο Πεντάγωνο – για πρώτη φορά- να παραδώσει άμεσα, πυρομαχικά και όπλα στην αντιπολίτευση της Συρίας που δρουν στο έδαφός της.

Επίσης, υποστήριξε την ιδέα για αυξημένη αεροπορική εκστρατεία από μια αεροπορική βάση της Τουρκίας, παρά το γεγονός ότι σημαντικές λεπτομέρειες  δεν έχουν ακόμη εκπονηθεί.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, τα πολεμικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού θα βρίσκονται στο πλευρό των 3 ως 5 χιλιάδων μαχητών της Συρίας, καθώς και περίπου 20 χιλιάδων Κούρδων,  που θα ασκήσουν από κοινού πίεση στην πόλη Ράκα, το πραγματικό οχυρό του Ισλαμικού κράτους.
Οι Αμερικανοί περιμένουν επίσης οι ομάδες της συριακής αντιπολίτευσης  να συμβάλλουν στο σχέδιο σφραγίσματος των συνόρων με την Τουρκία για να αποκόψουν τις γραμμές εφοδιασμού των τζιχαντιστών που είναι ένα κρίσιμο σημείο της εκστρατείας.
Τον  ακρογωνιαίο λίθο της νέας επίθεσης θα αποτελέσουν οι κουρδικές δυνάμεις στα βορειοανατολικά που υπολογίζονται σε 20 χιλιάδες, επικουρούμενοι από τον Συριακό Αραβικό Συνασπισμό που υπολογίζεται από 3 έως 5 χιλιάδες.

Ο σχεδιασμός προβλέπει την υποστήριξη των χερσαίων δυνάμεων από μαχητικά αεροσκάφη του συνασπισμού που θα απογειώνονται από τη βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας.

Το αμερικανικό σχέδιο που είναι για τη βορειοδυτική Συρία,  δεν θα αποτελέσει εμπόδιο στις ρωσικές επιθέσεις που γίνονται στο δυτικό τμήμα της Συρίας, ωστόσο θα αποτελέσει ένα προηγούμενο σε μελλοντικό διαχωρισμό της χώρας.
--
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.