4/10/15

Η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας κατά των τζιχαντιστών σε αριθμούς

Ακριβή αριθμητικά στοιχεία την εικόνα στο έδαφος της Συρίας έδωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, καθώς κυκλοφορούν πολλές ψευδείς αναφορές.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, περισσότερα από 50 στρατιωτικά αεροσκάφη και ειδικές δυνάμεις λαμβάνουν μέρος στον αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης που αυτοαποκαλείται Ισλαμικό Κράτος. 
«Περισσότερα από 50 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα αποτελούν μέρος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, που χτυπάει στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία», σημείωσε ο Κονασένκοφ.
Επιπλέον τόνισε πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, και ειδικές δυνάμεις θα κινητοποιηθούν για την προστασία των στρατιωτικών μέσων της Μόσχας.
Η Ρωσία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων την Τετάρτη με την άδεια της κυβέρνησης της Συρίας. Η κίνηση έλαβε έντονη κριτική από τη Δύση, η οποία με τους δικούς της βομβαρδισμούς απέτυχε να εμποδίσει την εξάπλωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Με τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να διαφωνούν για το ποιος τρόπος είναι καλύτερος προκειμένου να καταπολεμηθεί η απειλή, το Κρεμλίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο να συμμετέχει στην συμμαχία των ΗΠΑ.
«Θεωρητικά, θα έδειχνε ωραία από πολιτική άποψη. Αλλά νομίζω ότι έχουμε δυσκολία στην κατανόηση των αρχών επί των οποίων ο συνασπισμός ενεργεί»,είπε στο RIA Novosti ο αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Ιλια Ρογκατσοφ.
«Με την βάση που ισχύει σήμερα για τον συνασπισμό, είναι απίθανο να συμμετέχουνε», ανέφερε ο ίδιος.
Ωστόσο, οι στρατοί της Ρωσίας και των ΗΠΑ συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο για να αποφευχθεί η «σύγκρουση συμφερόντων».
«Οι δύο πλευρές επικεντρώθηκαν στην καθιέρωση τακτικών επαφών μεταξύ στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων για να αποφευχθεί η σύγκρουση συμφερόντων στο εναέριο χώρο της Συρίας κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», είπε στο RIA Novosti ένας υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος της Άμυνας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.