8/10/15

Ο Άδωνις το έχει;

Τα παλιά τα χρόνια, πριν δηλαδή από την έλευση και μετέπειτα κυριαρχία των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, που μετέτρεψαν το πολίτευμά μας σε τηλεοπτική δημοκρατία, οι πολιτικοί ήταν απόμακροι.
Ακόμη θυμάμαι μικρούλης, που έβλεπα τα επίκαιρα στον κινηματογράφο, στα οποία πάντα υπήρχε κάποια κατάθεση στεφάνου από κάποιον μεγαλόσχημο υπουργό, ο οποίος πάντα φορούσε σκούρο κοστούμι, και είχε βλέμμα σκυθρωπό και γκρίζο, αν όχι βλοσυρό (τον βάραιναν, βλέπετε, οι ευθύνες του τόπου).

Όλοι οι πολιτικοί έτσι ήταν τότε… σοβαροφανείς και απλησίαστοι.
Ακόμη και ο βουλευτής επαρχίας, ο οποίος εμφανίζονταν στην περιφέρειά του μια δυο φορές το πολύ τον χρόνο με την βουλευτική Μερσεντές, κάθονταν στο καφενείο και τα έλεγε με τον παπά, τον δάσκαλο, και τον χωροφύλακα, ενώ οι απλοί ψηφοφόροι τον έβλεπαν από μακριά, θαυμάζοντας την γραβάτα του, το παρουσιαστικό του, και αυτά που έλεγε… τα οποία εν πολλοίς ήταν δυσνόητα για τον απλό κοΖμάκη...

Μέχρι που ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση, οι πολιτικοί μπήκαν στα σπίτια μας, και το μαρκούτσι του ρεπόρτερ μετατράπηκε σε σκήπτρο απόλυτης εξουσίας.
Με αυτό (και με την εικόνα) οι άλλοτε αμίλητοι και σοβαροί πολιτικοί μας αίφνης μεταμορφώθηκαν σε χαμογελαστά παιδιά της διπλανής πόρτας.

Γρήγορα δηλαδή συνειδητοποίησαν ότι οι καιροί άλλαξαν, και ότι αν δεν σε παίζει το γυαλί… δεν βλέπεις ψήφους. Εξ ου και τα χαμόγελα, εξ ου και το προσιτό πια στυλάκι.
Με αποτέλεσμα ο κάθε τηλεθεατής να αντιληφθεί ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ανθρωπάκια (σχεδόν πάντα κατώτερα των περιστάσεων).

Τα χρόνια περάσανε, τα ιδιωτικά κανάλια έγιναν καθεστώς, και όσοι έκαναν καριέρες στα πάνελ τους έγιναν πασίγνωστοι, έγιναν βουλευτές, και πολλοί εξ αυτών μέχρι και υπουργοί. Και είναι τόση η δύναμη της τηλεόρασης, που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να έχουν καταργηθεί οι μεσάζοντες, και οι ίδιοι οι ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι, και παρουσιαστές να γίνονται βουλευτές και υπουργοί (μέχρι και αντιπρόεδροι της βουλής έγιναν κάποιοι βαρεμένοι).
Και όσοι δεν έγιναν, είναι επειδή δεν θέλουν, αφού οι προτάσεις πέφτουν βροχή, και τα κόμματα σφάζονται στην ποδιά τους.

Έλα όμως που η εξουσία τους (και τα εισοδήματα) ως opinion makers είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός πολιτικού, οπότε πολλοί αντέχουν σθεναρά στις πιέσεις για να πολιτευτούν.
Εκτός βέβαια κι αν πρόκειται για την πιο κουλ θέση όλων, το όνειρο του κάθε Έλληνα, την χρυσή αργομισθία δηλαδή της Ευρωβουλής.

Εκεί, λίγοι λένε όχι (αν λένε) στον διορισμό (διότι περί διορισμού πρόκειται). Μέχρι και ο Βουσμάνος, που όχι μόνο δεν ξέρει να μιλάει ξένες γλώσσες (ούτε καλά καλά τα ελληνικά), αλλά ούτε καν ήταν ποτέ του νεοδημοκράτης, ούτε καν ήξερε κατά που πέφτουν οι Βρυξέλες και τι σημαίνει ευρωβουλή… και όμως, μέχρι κι αυτός ενέδωσε, και εδώ και δυο χρόνια μας εκπροσωπεί νομοθετώντας ευρωπαϊκά για πάρτη μας.

Γιατί τα θυμήθηκα ξαφνικά όλα αυτά;

Διότι με αφορμή την εκλογή νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, και με δεδομένο ότι οι συνθέσεις της βουλής τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια συνεχώς διολισθαίνουν από πλευράς επιπέδου των εθνοπατέρων μας, όλα αυτά που προανέφερα έρχονται και δένουν.
Διότι τι άλλο από σούργελα σελέμπριτις και μαϊντανούς, ή καραγκιόζηδες βλέπουμε να μας εκπροσωπούν νομοθετικά τα τελευταία χρόνια;

Ποιος εκλέγεται με τα μπούνια; Αυτός που φωνάζει πιο δυνατά στα πάνελ, κι αυτός που λέει τις μεγαλύτερες παπαριές και κοτσάνες όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Θυμόσαστε τον Χαϊκάλη;
Κι αν ξέρει να χειρίζεται τα ΜΜΕ, τις ντουντούκες, και να σκαρφαλώνει σε κάγκελα (όταν υπάρχουν κάμερες), τότε η πολιτική του καριέρα είναι εξασφαλισμένη.

Έτσι διαπρέπει πολιτικά και κυριαρχεί εκλογικά ο Σύριζα (μαζί και οι ΑνΕλ).
Τα μέλη του, τα στελέχη του, και οι επιτελείς του (ξύλα απελέκητα στην πλειονότητά τους) έχουν αντιληφθεί την μεγάλη αυτή αλήθεια, ότι όσο πιο άδειος ο τενεκές, τόσο πιο πολύς ο θόρυβος που παράγεται, οπότε το ρίξανε στο ντάμπα ντούμπα, κι αυτοί περνάνε μια χαρά, κι εμείς χειρότερα, με τους αλαφροίσκιωτους ψηφοφόρους να τους αποθεώνουν βρέξει χιονίσει.

Πως μπορεί λοιπόν η Νέα Δημοκρατία να αντιπαρατεθεί σε αυτό το τσίρκουλο που μας κυβερνάει;
Πως μπορεί ο σοβαρός, εργατικός, έντιμος, και τελευταίος των Μοϊκανών (statesmen) Σαμαράς να σταθεί απέναντι στον Αλέξη τον ανεπαρκή, που όμως παράγει θόρυβο;
Πώς να παλέψει ένας νουνεχής πολιτικός, που παράγει έργο, με τον … Στρατούλη ή τον Ρωμανιά, που ολημερίς βρίσκονται στα κανάλια; Που μπροστά τους μέχρι και ο Αυτιάς φαντάζει λογικός;
Πώς να νικήσει ένας τεχνοκράτης εργασιομανής πολιτικός τον … Κατρούγκαλο ή την Ραχήλ;
Γίνεται; Δεν νομίζω. Εκτός κι αν το παίξει Πανίκας, αλλά εκεί μιλάμε για ακραίες καταστάσεις… ψυχιατρικής αντίληψης.


Οπότε, αν η ΝΔ δεν αντιληφθεί αυτά τα αυτονόητα, ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει προ πολλού, και αν δεν συνειδητοποιήσει ότι μόνο με επιχειρήματα και δουλειά δεν νικιέται ο Σύριζα, τότε δύσκολα θα ξαναδεί εξουσία.

Γι αυτό, καλός ο Κυριάκος, καλός ο Τζιτζι(φιόγκος), και πιο καλός ο Μεϊμαράκης… δεν λέω, αλλά καλύτεροι σόουμεν όλων αυτών οι αγαναΧτιστές πανελίστες των τσιπροκαμμένων! Που ζουν για την εικόνα, ψευδόμενοι ασύστολα, και μάλιστα με straight face! Πολιτικοί αμοραλιστές (ειδικά οι πρώην πασόκοι) που όμως ψηφίζονται μετά μανίας.

Για αυτόν τον λόγο, η μόνη ελπίδα για την ΝΔ είναι να εκλέξει αρχηγό της τον Άδωνι, που το συγκεκριμένο παιχνίδι το ξέρει και το παίζει πάρα πολύ καλά. Ίσως καλύτερα και από τους επαγγελματίες καραγκιόζηδες.

Είναι δηλαδή ο μόνος που θα μπορούσε να χτυπήσει στα ίσα τους συριζαίους απατεώνες, ακόμη και μέσα σε δικό τους γήπεδο.

Το έχει αποδείξει πάμπολλες φορές, αφού είναι από τους ελάχιστους (τρεις τέσσερις όλοι κι όλοι) νεοδημοκράτες που τα δύσκολα χρόνια του μνημονίου έβγαινε και υπερασπίζονταν το έργο της συγκυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου. Και μάλιστα έπειθε. Οι υπόλοιποι (που σήμερα το παίζουν παλιοί και γνήσιοι νεοδημοκράτες) είχαν λουφάξει στα λαγούμια τους.

Ο Άδωνις λοιπόν είναι κατ εμέ ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί της ΝΔ, όχι επειδή είναι ο πιο καταρτισμένος, ή ο πιο εργατικός, ή δεν ξέρω γω τι… αλλά επειδή το έχει.

Ποιο; Αυτό που χρειάζεται σήμερα να έχει ένας πολιτικός. Να δημιουργεί δηλαδή τζερτζελέ, και να προκαλεί τηλεθεάσεις. Από κει πηγάζουν οι ψήφοι.

Χώρια που ο συγκεκριμένος, άσχετα αν του βγήκε (κακώς) το όνομα του γραφικού, στο 90% των όσων λέει αγγίζει την ξερή στεγνή λογική… και η λογική όσο κι αν πολεμιέται στο τέλος πάντα νικάει, σε αντίθεση με τον λαϊκισμό που οι νίκες του είναι πρόσκαιρες και στο φινάλε στοιχίζουν ακριβά.

Έτσι είναι…

Strange Attractor
http://orthografos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_67.html

13 σχόλια:

  1. Το έχει. Δεν είναι "δήθεν" ,και δεν είναι τζάκι ,έχει δουλέψει για να βγάλει το ψωμί του. Μονάδικό του μειονέκτημα (εκτός απο τη γυναίκα του!) το ότι θεωρείται πως τον υποστηρίζει ο Σαμαράς (και βλέποντας ποιός υπογράφει το άρθρο, σωστά θεωρείται!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο Άδωνις λοιπόν είναι κατ εμέ ο πιο κατάλληλος για να ηγηθεί της ΝΔ, όχι επειδή είναι ο πιο καταρτισμένος, ή ο πιο εργατικός, ή δεν ξέρω γω τι… αλλά επειδή το έχει."

    Δεν ξέρω αν "το έχει" ή όχι, αλλά αναμφισβήτητα είναι ο πιο καταρτισμένος και ο πιο εργατικός, μεταξύ των διεκδικητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΗΓΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΚΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
    ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΙ!
    ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! ΕΙΔΗΜΟΝΑΣ!
    ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΥΣ ΞΕΦΤΕΡΙΑ,
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΞΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟ,
    ΤΟ ΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ,
    ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ,
    ΤΟΝ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΔΟΞΟ,
    ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΡΟΛΑ,
    ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΟΒΙΟ, ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ/ΤΗΝ...ΤΣΙΡΙΝΤΙΝ-ΤΣΙΡΙΜΠΟΜ!
    ΙΣΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ, .....ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ,
    ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:
    ΟΤΙ ΜΕ 22% ΣΤΟΝ ΛΑΟ Η ΚΑΙ 50% ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ, ΠΟΥ ΑΛΛΑ ΨΗΦΙΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ,
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ, ΣΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ,
    ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ, ΑΝ ΛΗΦΘΟΥΝ, ΔΕΝ ΤΕΛΕΣΦΟΡΟΥΝ.
    (Τώρα, ὡς πρός τό ἐρώτημα τοῦ ἄρθρου, ἄν ὁ Ἄδωνης "τό ἔχει", ἡ ἀπάντηση εἶναι ἁπλῆ καί βεβαίως ὑπερκομματική:
    "Τό ἔχει", ὄχι ὅποιος μιλάει, ἀλλά ὅποιος βλέπει καλά καί μακρυά, ἀκούει προσεκτικά τούς πλέον σοβαρούς καί ἀφουγκράζεται ὅλους, καταλαβαίνοντας τί βλέπει καί κατανοώντας τί ἀκούει. Ἄν ὕστερα, μιλήσῃ λίγο, μέ σοβαρότητα, μέ συνέπεια λόγων καί ἔργων, μέ λόγια πού νά παίρνουν ὑπόσταση στόν νοῦ καί στήν καρδιά ὅλων τῶν Ἑλλήνων, αὐτό χρειαζόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένας λογικός τζερτζελές, που κυνηγά μόνο τους ψήφους...

    Παράκρουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  5. Για αυτόν τον λόγο, η μόνη ελπίδα για την ΝΔ είναι να εκλέξει αρχηγό της τον Άδωνι, που το συγκεκριμένο παιχνίδι το ξέρει και το παίζει πάρα πολύ καλά. Ίσως καλύτερα και από τους επαγγελματίες καραγκιόζηδες.


    Έλεος .......
    Ο άνθρωπος που εχει κανει τις στροφές 180 μοιρών ( μετα σαλτου).... Ο άνθρωπος που εν μια νυκτει γλύφει και που έφτυνε ο άνθρωπος που αναλαμβάνει εργολαβίες συκοφάντησης ,ο άνθρωπος που στις σημερινές μνημονιακές συνθηκες (,στην οποια μεγαλα κοινωνικά στρώματα οδηγούνται στην εξαθλίωση και σε μη βιώσιμη κατάσταση και ως εκ τούτου εχουνε απόλυτη ανάγκη της κάλυψης τους στο βασικότερο αγαθό της υγείας) διέλυσε ακομη και την πρωτοβάθμια περίθαλψη η οποια θα μπορουςε να τος καλύψει στα βαςικα τουλαχιςτον, και μαλιστα το εκανε ψυχρά και περηφανευομενος δίκην συμβολαίου θανάτου...
    ΣΑΒΒΑ οχι δεν αποτελει τον άνθρωπο που ευαγγελεσται αλλα τον άνθρωπο ικανό να εκτελέσει οποιοδήποτε ...το τονίζω αυτο...συμβόλαιο του ανατεθεί απο τους αφέντες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έ όχι τόση λάσπη, όχι τόση ψευτιά, φτάνει πια, ο Άδωνις όπου πήγε δημιούργησε, αυτοί που τα διαλύουν όλα είναι αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα, και φτύστε επιτέλους αυτή την καραμέλα των μνημονιακών. Επιτέλους, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία έχουν και τα όριά τους, υπερβολική δόση οδηγεί σε αυτοκτονικές τάσεις, εθνικής αυτοκτονίας εννοώ.

      Διαγραφή
  6. Για το επίπεδο του κόσμου και του Τσίπρα ο Άδωνις είναι τέλειος.Αν ψηφίζει ο κόσμος στις εκλογές.Έχω αμφιβολία αν τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι ηλεκτρονικώς μαγειρέμενα.Θα μου πείτε αν έχεις στοιχεία πήγαινε στον εισαγγελέα.Δεν έχω και για αυτό γράφω ότι αμφιβάλλω.Όλες οι εκλογές από το 1996 και δώθε είναι περίεργες...Ψήφισε ο κόσμος Σημίτη μετά τα Ίμια ? Ή Τσίπρα μετά το ΟΧΙ τον Ιούλιο.Αν ήταν και αυτό ΟΧΙ...Τέλοσπαντων.Ο Θεός να ελεήσει το κρατίδιο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επίσης αυτό που μου αρέσει στον Άδωνι είναι η ειλικρίνεια,το γεγονός ότι δεν προέρχεται από τζάκια και δεν είναι κανένας μπούλης και έχει σταθερή θέση στα εθνικά θέματα.Οικονομικώς δεν με ενδιαφέρει η θέση κανενός.Έχουμε καταστραφεί ήδη.Θα τα βρει σκούρα ο Άλεξ και ο Πανούλης απέναντι στον Άδωνι.Όλοι οι άλλοι είναι απλές οδοντόκρεμες.Θα έχει επιτυχία ο Άδωνις κάτι μου λέει μέσα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μέχρι ποῦ θά πάει παιδιά τό ἀνέκδοτο; Εἶναι δυνατόν!
    Προσέξτε: Στόν στρατό ἦταν ἕνας φανταρος, πού κάποτε το ἔφερε ἡ συγκυρία καί τοῦ ἀναθέσανε νά βγάζῃ τίς ὑπηρεσίες. Πολύ δύσκολη δουλειά τοῦ φάνηκε, νά ἀκούῃ ὅλους καί νά ρυθμιζῃ τίς ἐξόδους ὅπως ζητοῦσε, περίπου, ὁ καθένας (γιά τόν πρῶτο χρόνο, μία-μία, καί οἱ πιό παληοί δύο-μία).
    Αὐτός λοιπόν πού ἦταν μέχρι τότε ὅπως ὅλοι, μιλοῦσε μέ ὅλους κ.λ.π., ἄλλαξε σέ λίγες ἡμέρες! Ἔγινε ἀγνώριστος!
    Ξέχασε καί φίλους ἀκόμη, καί δέν ἐλάμβανε ὑπ'ὄψη του πλέον τίποτα. "Βρέ ἔχω ραντεβοῦ μέ τήν κοπέλλα μου πού ἔρχεται ταξιδι νά μέ δεῖ", "βρέ ἔχω μάτς μέ τήν ὁμάδα ....", κ.ο.κ. Αὐτός, μέ αὐτόματο τρόπο ἔβαζε ὑπηρεσία σέ ὅλους, ὅπως τοῦ ἦταν ἐκείνου πιό εὔκολο.
    Ὅριζε τίς ὑπηρεσίες ἔτσι, πού ἐξόργισε ὅλους..Ὕψωσε ἕνα τεῖχος σιωπῆς γύρω του. Περνοῦσε, καί κύτταζε ἡ μύτη του ψηλά. Τύραννος σέ λίγες ἡμέρες. Δέν θέλει πολύ.
    Ἡ φιλοδοξία εἶναι ἕνα φοβερό πάθος. Ὀ Πινοσέτ τήν ἔκρυβε! Ἦταν πειθήνιος και φανερά δουλοπρεπής πρός τούς άνωτέρους του. Μέχρι πού ἀποφάσισε μέ τίς πλάτες τῶν ἰσχυρῶν Ἀμερικανῶν, νά γίνῃ δικτάτορας. Παρέμεινε δουλοπρεπής πρός τούς άνωτέρους του, τούς Ἀμερικανούς, ἀλλά ἔδειξε ἄλλο πρόσωπο, πρόσωπο ἀπεριόριστης αὐθαιρεσίας πρός ὅλους τούς ἄλλους, καί δή τόν λαό, τόν ὁποῖον αὐτοκλήτως "ἔσωζε" ἀπό τόν (ἀνύπαρκτο) "κουμουνιστικό κίνδυνο".... - μᾶλλον κίνδυνο νά λειτουργήσει στήν Νότια Ἀμερική, καί δή μέ λαϊκή ὑποστήριξη καί σχετική ἀποτελεσματικότητα, ἕνα πολιτκο-οἰκονομικό μοντέλο πού δέν θά ἄφινε ἀσυδοσία στίς πολυεθνικές τῶν ΗΠΑ κ.λ.π., ἕνα "κακό παράδειγμα"
    Κριτήριο λοιπόν τῆς ὑπάρξεως ἀπεριόριστης φιλοδοξίας, μέ στοιχεῖα τυραννίας, ἀχαριστίας κ.λ.π.; Ἡ δουλοπρέπεια! Προσοχή!
    Ἡ ἐπιλογή ἕνός, ἤ μᾶλλον δύο, "Πινοσέτ νέου τύπου" (μέ δημοκρατικό μανδύα) γιά τήν Ἑλλάδα τῆς περιορισμένης κυριαρχίας, τῶν μνημονίων, καί τοῦ λαοῦ καί κράτους ὑπό κατάργηση, εἶναι εὔλογο νά ἔχῃ ἤδη γίνει - ἀπό πότε; ἀπό τότε πού τό σενάριο Σύριζα στήν Κυβέρνηση, μέ τήν ἀριστερή πλατφόρμα κ.λ.π. ἐντός του, ἔπαιζε ἀκόμη....
    Ἡ ἐπιλογή αὐτή λοιπόν, ὡς σενάριο ἀντίθετο πρός μιά Κυβέρνηση τύπου Ἀλλιέντε (ἄν ὁ Τσίπρας στήν πορεία διάλεγε τυχόν ἄλλον δρόμο...- "μέ αὐτούς τούς ἀπρόβλεπτους Ἕλληνες ἀριστερούς δέν ξέριες ποτέ..."), πρέπει νά ἔγινε πραγματικά, καί μέ κύριο κριτήριο τήν δεδηλωμένη δουλοπρέπεια. Ἄν δέν πιάσῃ ὁ ἕνας, νά πιάσῃ ὁ ἄλλος.....
    Κυττάξτε πιό προσεκτικά ποιοί καί ίπῶς ἀποδεικνύονται δουλοπρεπεῖς, καί θά καταλάβετε ποιοί εἶναι οἱ (τουλάχιστον δύο) Πινοσέτ νέου τύπου πού ἔχουν, νομίζω, ἐνεργοποιηθεῖ.

    [Δέν θά χρειάζονται ἄλλωστε, βασανιστήρια καί ἐξαφανίσεις ἀγνοουμένων, διότι θά αρκεῖ ἡ ἀπώλεια τῆς θέσεως ἐργασίας, ἡ ἠθική μείωση (γιά ὅποιον τήν χρειάζονται, εἴτε ψυχολογικῶς εἴτε καί κοινωνικῶς, ὥστε νά μειωθοῦν οἱ ἀντιδράσεις ), καί κυρίως ἡ στοχευμένη καί ἐπιλεκτική ἐπιμονή στήν κατάσχεση τῆς περιουσίας].
    Σέ ὅποιον αὐτά φαίνονται ὑπερβολικά, ἀρκεῖ νά σκεφθῆ ὅτι μέτρα λιτότητας σκληρά ὅπως αὐτά τοῦ τρίτου Μνημονίου, μέ κανονική Κυβέρνηση καί κανονική Βουλή, καί μέ 22%-35% ΜΟΝΟ πραγματική πλειοψηφία στόν λαό (σέ πραγματικούς ψήφους), δέν εἶναι δυνατόν νά ληφθοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Για φαντάσου πόσο χαμηλά έχουμε πέσει, που ο αρρωστημένα φιλόδοξος τηλε-μπουμπούκος ξερόλας, να θεωρείται ως ο "ιδανικότερος"...

    ...για φαντάσου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Τον έχω δει στην τηλεόραση να αντιμετωπίζει τρείς ακόμη και τέσσερεις από του υποτιθέμενους δημοσιογράφους (εννοώ ότι αυτοί που θεωρούνται ως δημοσιογράφοι – π.χ. Χατζηνικολάου – στον γραπτό λόγο, την πραγματική δημοσιογραφία, υστερούν τραγικά……) και να τους βγάζει nock-out!

    Με ενοχλούσε η διαπεραστική φωνή και το ύφος του, αλλά βρίσκω πως ότι λέγει έχει περιεχόμενο και ουσία. Δεν ψεύδεται όπως ο Τσίπρας ψεύδεται συνεχώς και συνεχώς πετά κλισέ και αρλούμπες!

    Είναι Μακεδών μα καταγωγή από το Αμύνταιο, από όπου ξεκίνησε ο πάμπτωχος πατέρας του πεζή, για να έρθει στην Αθήνα. Για μένα τεράστιο προσόν να κατάγεται από την πρόμαχο Μακεδονία και να δηλώνει χωρίς φόβο Πατριώτης Έλληνας.

    Έχει αποδείξει σε δύο δύσκολα υπουργεία ότι γνωρίζει να ενημερώνεται σωστά, να καθαρίζει την κόπρο του Αυγείου, στο υπουργείο Υγείας το κόστος του οποίου είχε υπερδιπλασιαστεί από τον προκάτοχό του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Θυμηθείτε το σκάνδαλο όταν ο Κακλαμάνης κατήργησε την λίστα των φαρμάκων!

    Δεν γνωρίζω την συμπεριφορά του ως στρατιώτη.

    Όμως δεν γνωρίζει κανείς σας ότι για να καταφέρεις να υπηρετήσεις στο Γ.Ε.Σ. στην Αθήνα, όπως υπηρέτησε ο Τσίπρας, χρειάζεσαι όχι απλό δόντι αλλά χαυλιόδοντα?

    Κάθε φορά που του επιτίθενται οι τηλεπαρουσιαστές κατά τον πλέον αήθη, αγενή και εξοργιστικό τρόπο, δεν περνά λίγη ώρα και τους «βουλώνει»!

    Μήπως, ο δυσλεκτικός και τεμπέλης Γεωργάκης Παπανδρέου που δεν ήξερε Ελληνικά (ούτε να διαβάσει τις ομιλίες που του είχαν προετοιμάσει μπορούσε σωστά!) ή ο απατεώνας παρ’ ολίγο πρωθυπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, ήσαν καλλίτεροι?

    Παρακαλώ βοηθείστε με!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.