23/6/17

Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση Σαββαΐδου; Ποια είναι η καταγέλουσα εταιρεία, ποσα οφείλει στο δημόσιο και γιατί δεν έχει ελεγχθεί ποτέ;

Τις θέσεις της στην υπόθεση με τον επανέλεγχο των φορολογικών στοιχείων, για την οποία εγκαλείται η πρώην Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, καταθέτει με ανακοίνωσή της η εμπλεκόμενη εταιρία GENNET, η οποία προβαίνει σε σημαντικές επισημάνσεις σχετικά με την καταγγέλουσα εταιρεία, η οποία αν και καταγγέλει, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ, αν και είναι στον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου!!! 
Το Δελτίο Τύπου της GENNET
Η GΕΝΝΕΤ Α.Ε., σε συνέχεια των πρόσφατων δημοσιευμάτων από τον Τύπο αναφορικά με τη δήθεν συμμετοχή της σε τοκογλυφία και έκδοση εικονικών τιμολογίων, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο αυτών ως ανυπόστατο, απολύτως αναληθές και συκοφαντικό και δηλώνει τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Τα δημοσιεύματα υιοθετούν τις θέσεις της μιας πλευράς μεταξύ δύο αντιδίκων που έχουν πολύχρονη, σκληρή και πολυεπίπεδη δικαστική διαμάχη. Αποσιωπούνται αυτά που βαρύνουν τη δεύτερη πλευρά, για τα οποία, εκτός από όσα καταγγέλλονται εναντίον της, έχει πολλαπλές καταδίκες για παραβίαση νόμων που αφορούν το δημόσιο συμφέρον. H τρίτη εμπλεκόμενη εταιρεία, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα, καθώς κάποιοι έβαζαν διαρκώς προσκόμματα στη διερεύνησή της. Για τη συγκεκριμένη εταιρεία, επέκειτο παραγραφή των πεπραγμένων της στις 31-12-2015 και ακόμη και σήμερα, αφού επιτέλους αποφασίστηκε να ελεγχθούν όλες οι εμπλεκόμενες εταιρείες, συνεχίζουν απροκάλυπτα την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ενόχων της υπόθεσης. H εταιρεία μας, σε αντίθεση με τις άλλες δύο εταιρείες, οποτεδήποτε κλήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές να προσκομίσει στοιχεία, παρουσιάστηκε εμπρόθεσμα και κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε.

Συγκεκριμένα, αν και συνοπτικά, τα στοιχεία έχουν ως εξής:
  • Η συνεργασία της GENNET A.E. με τις εταιρείες «Οδέττη Ν. Πετρίδη Α.Κ.Ε.» και «Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις Μ.Ε.Π.Ε.», διήρκησε από το 2002 έως το 2005. Η εταιρεία μας, η οποία δραστηριοποιήθηκε στην αγορά καπνού και συνεργάσθηκε με μεγάλες καπνεμπορικές επιχειρήσεις τις χώρας μας ήδη από το 1995, διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που αφορούν στην αγορά, στη μεταπώληση και στη διακίνηση των εμπορευμάτων καθώς και τα τραπεζικά και ασφαλιστικά έγγραφα που υποστηρίζουν απόλυτα, και δεν αφήνουν καμία αμφιβολία, για την πραγματοποίηση όλων ανεξαιρέτως των αγοραπωλησιών με τις εν λόγω εταιρείες. Προκειμένου να υποστηριχθεί το φανταστικό σενάριο περί τοκογλυφίας, κεντρικός πυλώνας της επιχειρηματολογίας τους ήταν η εξαφάνιση της εμπορικής δραστηριότητας της «ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ». Σε αυτή, δεν έχει γίνει ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από το 2008 μέχρι και σήμερα, ενώ συγκεκριμένος Εφοριακός είχε αναλάβει το σύνολο των ελέγχων. Έτσι αυτή "βαφτίστηκε" εταιρεία-αχυράνθρωπος, η οποία ιδρύθηκε τάχα αποκλειστικά για να εξυπηρετήσει τους φερόμενους ως άνομους σκοπούς της GΕΝΝΕΤ. Όμως ένα πλήθος στοιχείων, πολλά από τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας, καταρρίπτουν κάθε τέτοιο ισχυρισμό. Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια εξ αυτών, που είναι προφανές, ότι μία εταιρεία «αχυράνθρωπος», χωρίς πραγματική δραστηριότητα, δεν θα μπορούσε να είχε:
-      Τα αδιαμφισβήτητα εκδοθέντα και εξοφληθέντα τιμολόγια της δήθεν εταιρείας «αχυρανθρώπου» ΜΕΠΕ προς πολυεθνικές εταιρείες του εξωτερικού.

-      Τα δικαιολογητικά πλήθους άλλων συναλλαγών της ΜΕΠΕ, με άλλες εταιρείες πέραν της δικής μας, για την εξασφάλιση απαλλακτικού ΦΠΑ, ήδη από την πρώτη χρήση του 2001 (σε χρόνο πριν ακόμη την έναρξη συνεργασίας μας).

-      Οι φορολογικές δηλώσεις της ΜΕΠΕ για τα έτη 2002-2005 οι οποίες απεικόνιζαν όλες τις μεταξύ μας δοσοληψίες, ανακλήθηκαν μετά από 4 χρόνια, ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη και οι φορολογικές αρχές απεφάνθησαν ότι ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ η ανάκλησή τους.

  • Ο διαταχθείς από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επανέλεγχος δρομολογήθηκε νομιμότατα, εξαιτίας του πλήθους των αδιάσειστων ΝΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ στοιχείων που προσκομίστηκαν σε ανακριτές και εισαγγελείςΗ εταιρεία ΚΑΠΝΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΠΕ δεν έχει ελεγχθεί ποτέ μέχρι σήμερα γιατί κάποιοι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ να ελεγχθεί. Γι’ αυτήν και τα πεπραγμένα της, επέκειτο παραγραφή στις 31-12-2015. Σύμφωνα και με την ανακοίνωση που εξέδωσε η πρώην Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, «ο επανέλεγχος δεν συνιστά ευνοϊκή μεταχείριση της εταιρείας, πολύ περισσότερο δε όταν επεκτάθηκε και στις υπόλοιπες εμπλεκόμενες επιχειρήσεις. Ο αρχικός έλεγχος αφορούσε μία επιχείρηση, ο επανέλεγχος αφορά τρεις  Κάποιοι, για ευνόητους λόγους, δεν επιθυμούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν τη διενέργεια επανελέγχου, χωρίς να εξηγούν φυσικά -διότι δεν υπάρχει κανένα λογικό επιχείρημα- το γιατί δεν πρέπει να διεξαχθεί έλεγχος και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ώστε να αποκαλυφθεί αν επρόκειτο ή όχι για πραγματικές συναλλαγές. Ειδικά τώρα, που πλέον υπάρχει και επίσημη, δημόσια παραδοχή λειτουργών του κράτους, ότι δεν έχουν ελεγχθεί οι άμεσα εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και ότι οι εταιρείες δεν είναι δύο αλλά τρεις. Οι μέχρι σήμερα Εκθέσεις και τα πορίσματά τους, ήταν αποκλειστικά βασισμένα στη δήθεν αυτοκαταγγελία μιας εταιρείας, και όλο αυτό το διάστημα, δεν λαμβάνονταν υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκομίζονταν, αλλά αγνοούνταν προκλητικά.
  • Ο ελληνικός λαός δικαιούται επίσης να γνωρίζει για τις ημέρες και τα έργα μιας εταιρείας, στην οποία έχουν βασιστεί μέχρι σήμερα κάποιοι αρμόδιοι υπάλληλοι του δημοσίου, ώστε να βγάλουν τα πορίσματά τους. Η εταιρεία η οποία «αυτοκαταγγέλλεται», παριστάνει το θύμα και αποτελεί την «πηγή» διαφόρων δημοσιευμάτων, είναι παλιά «γνώριμη» του Δημοσίου καθώς βρίσκεται ανάμεσα στη λίστα των μεγαλόοφειλετών του, με τεράστια ποσά οφειλής εδώ και χρόνια. Παράλληλα εμφανίζεται στη λίστα των μεγαλο-οφειλετών του ΙΚΑ ενώ οι καταγγελίες έχουν πέσει βροχή και από εργαζομένους της επιχείρησής της για τα δεδουλευμένα αλλά και την ασφάλισή τους. Επίσης, οφείλει και σε Τράπεζες τεράστια χρηματικά ποσά που αφορούν σε κόκκινα δάνεια ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Η λίστα δεν έχει τέλος, καθώς η εν λόγω εταιρεία έχει καταγγελθεί και για την κατ’ εξακολούθηση χορήγηση παρανόμως θεωρημένων εγγράφων από τη Δ.Ο.Υ. Καβάλας για απαλλαγές από την υποχρέωση ΦΠΑ, με αποτέλεσμα να προκληθεί σημαντική οικονομική ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πολύπλοκη υπόθεση, που εμπλέκει πολλούς και πολλές, με βαριές καταγγελίες, οι οποίες στοιχειοθετούν ακόμα και κρατική διαφθορά. Οι αρχές, όσο και αν κάποιοι δεν το επιθυμούν γιατί τους συμφέρει, διερευνούν σε βάθος με τη βοήθεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης και με γνώμονα το Δημόσιο συμφέρον, αυτή την υπόθεση ώστε αποδώσουν άμεσα τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ευθύνες. Η εταιρεία μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, και στις Αρχές οι οποίες εδώ και 2,5 χρόνια προσπαθούν να ελέγξουν την υπόθεση με ευσυνείδητους εκπροσώπους που ενεργούν για το καλό του Ελληνικού δημοσίου καθώς και σε όλους όσους πασχίζουν για την αλήθεια, παρά το γεγονός ότι συντονισμένα, φοροφυγάδες και αργυρώνητοι, συνασπίζονται προκειμένου να επιβάλλουν τον νόμο του ψεύδους, της αδιαφάνειας και της αποφυγής ελέγχου των πεπραγμένων τους. Θεωρούμε επίσης δεδομένο, ότι όσοι επιθυμούν μια Δικαιοσύνη και μια Δημόσια Διοίκηση που ασκείται χωρίς να στοχοποιούνται οι αθώοι και χωρίς να μένουν στο απυρόβλητο οι πραγματικοί ένοχοι, θα πρέπει να ενεργούν πιο προσεκτικά και να συμβάλουν υπεύθυνα στην αποκάλυψη της αλήθειας, διασταυρώνοντας τις πληροφορίες που λαμβάνουν και εκτιμώντας με ουσιαστικά κριτήρια την αξιοπιστία των πηγών τους.

Δηλώνουμε ότι η εταιρεία μας προβαίνει σε επίσημη ενημέρωση και, διαψεύδει κατηγορηματικά το περιεχόμενο των σχετικών δημοσιευμάτων και προφανώς, εκ των προτέρων, κάθε μελλοντική αναφορά που δεν προέρχεται ή/και δεν επιβεβαιώνεται από την εταιρεία μας. Σε κάθε δε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

1 σχόλιο:

  1. Γιά δυό λεφτά! Ἐδῶ κάτι κάποιοι ἀλλάξανε!
    Ἀπό ὅ,τι θυμᾶμαι, εἶχε γραφῆ ὅτι - καί τό ΚΑΙΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα ἦταν αὐτό - δόθηκε ἀπό τήν κα Σαββαΐδου, άναστολή πληρωμῆς σέ πρόστιμα σέ βάρος ἐπιχειρήσεων ΜΜΕ, ὑποτίθεται χωρίς να πρέπῃ, ὑποτίθεται δέ καί ὅτι αὐτό ἦταν μία ὑπερβολικά εὐνοϊκή μεταχείριση. ΠΡΟΣΕΞΤΕ:
    Ἡ ἀπόφαση τῆς κας Σαββαῒδου γιά τήν άναστολή πληρωμῆς χρεῶν κάποιων ΜΜΕ, ἄν ἀληθεύουν ὅσα ἐγράφησαν καί οἱ κατηγορίες πού ἐκτοξεύθηκαν ἐναντίον της, ὅτι ἔτσι παραβιάζεται ἡ ἀρχή τῆς ἰσότητας τῶν φορολογουμένων κλπ, θά πρέπει λογικά νά ὀδηγήσουν τόν ἤ τήν διάδοχό της, ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ τῆς ἀποφάσεως περί ἀναστολῆς πληρωμῆς των χρεῶν τῶν ΜΜΕ.
    "Ἔπρεπε" ἄρα, εἴτε νά γίνουν δεκτά ὅσα ἡ κα Σαββαΐδου λέγει γά τούς λόγους πού τήν ὁδήγησαν στήν ἀπόφαση ἀναστολῆς πληρωμῆς, ὅτι δηλαδή νομίμως δόθηκε ἡ ἀναστολή, εἴτε νά ἀνακληθῆ ἡ ἀπόφαση άναστολῆς πληρωμῆς τό συντομώτερο ὡς παράνομη.
    Τό πρῶτο θά σήμαινε ὅτι ἡ κα Σαββαΐδου πρέπει νά μείνῃ στήν θέση της. Αὐτό φαίνεται δέν συνέφερε αὐτούς πού θέλουν νά ἐλέγξουν τήν καίρια θέση τῆς κας Σαββαΐδου διορίζοντας δικό τους ἄνθρωπο ὡς ἐπί κεφαλῆς τῆς ἀρχῆς εἰσπράξεως δημοσίων ἐσόδων , γιά νά κάνῃ σέ ὁρισμένους τά σταβά μάτια, νά προκαλῆ έπιλεκτικούς ἐλέγχους κλπ.
    Τό δεύτερο, θά σήμαινε ὅτι τά ΜΜΕ αὐτά κακῶς εὐνοήθηκαν, ὁπότε μέ τήν ἀνάκληση τῆς ἀναστολῆς, τί θά εἴχαμε; Πόλεμο ἀπό τά ΜΜΕ αὐτά, νομικῶς καί εὐρω-πολιτικῶς (θυμηθεῖτε τήν ὑπόθεση περί βασικοῦ μετόχου μέ τόν μπάρμπα στίς ...Βρυξέλλες καί στό Στρασβοῦργο ὑπέρ αὐτῶν τῶν ἰσχυρῶν "καθεστωτικῶν" ΜΜΕ).
    Πόλεμο, ἐννοεῖται, κατά αὐτῶν πού δέν ἐμπόδισαν τήν ἀνάκληση τῆς ἀναστολῆς πληρωμῆς ἤ καί τήν προκάλεσαν.
    Ὁπότε, ξεφούσκωσε πολιτικά, ἀπότομα, τό θέμα τῆς ἀναστολῆς πληρωμῆς χρεῶν τῶν ἐπιχειρήσεων ΜΜΕ πρός το Δημόσιο.
    Γι' αὐτό, φαίνεται, βρέθηκε τό θέμα τοῦ ἐπανελέγχου ἐπιχειρήσεων.
    Τό θέμα τοῦ ἐάν ὀρθῶς ἤ μή, ἤ ἐάν νομίμως ἤ παρανόμως, διατάσσεται ἔνας φορολογικός ἐπανέλεγχος, εἶναι σέ πολλές περιπτώσεις ἄκρως τεχνικό ζήτημα καί ἄρα δέν εἶναι κατανοητό ἀπό τούς πολλούς. Οὔτε κάν ἀπό ὅλους τούς εἰσαγγελεῖς, καί ἀπό ὅλους τούς πολτικούς-ποινικούς δικαστές.
    Εἶναι ενδεχόμενο μάλιστα, μόνον οἱ ἔχοντες ἐμπειρία στήν πρακτική ἐφαρμογή τῆς φορολογικῆς καί φορο-εἰσπρακτικῆς νομοθεσίας νά καταλαβαίνουν σωστά, ἄν φταίῃ ἤ ὄχι ἡ κα Σαββαΐδου.
    Ἔτσι,μέ ἕνα σμπάρο, δυό τριγώνια. Πρῶτον, ἀβάσιμες κατηγορίες ἐναντίον της μπορεῖ νά φανοῦν ὅτι εὐσταθοῦν, τουλάχιστον σέ μία πρώτη φάση (ὅπου ἀρκοῦν οἱ ἐνδείξεις) , ἐνῶ μάλιστα ἡ ἴδια λόγω τῆς καλῆς τεχνικῆς της καταρτίσεως, δέν θά καταλαβαίνῃ ὅτι δέν καταλαβαίνουν κάν ἐπαρκῶς, τά αὐτονόητα γιά τούς ἐιδικούς τοῦ κλάδους της, ἀκόμη καί αὐτοί πού θά τήν κρίνουν.Τοῦτο, ουλάχιστον στήν πρώτη φάση - τουλάχιστον... .
    Δεύτερον δέ, συγχρόνως ξεχνιέται καί ὑποβαθμίζεται τό μεῖζον θέμα τῆς, ἀμφιβόλου νομιμότητος, εὐνοίας πρός τά ΜΜΕ ()ἀπό τήν κα Σαββαΐδου ἤ διά τῆς κας Σαββαΐδου). Τό θέμα αύτό πού ἐνδεχομένως ὑπάρχει, ἐνῶ νομικῶς δύσκολα στοιχειοθετεῖ ένοχή τῆς κας Σαββαΐδου ἀφοῦ προφανῶς σέ κάποια στοιχεῖα καί κάποιες ἐκτιμήσεις θά ἔχει στηρίξει τήν άπόφασή της για ἀναστολή πληρωμῆς, πολιτικά βλάπτει τήν μέχρι σήμερα ἀγαστή σύμπνοια τῆς διαπλοκῆς τῶν ΜΜΕ μέ τήν ἑκάστοτε Κυβέρνηση - ἡ τελευταία, στά οὐσιώδη και διαχρονικά, χειραγωγεῖται ἀπό τούς ἐλέγχοντες τά ΜΜΕ πρός βλάβη τῆς ἐθνικῆς καί κοινωνικῆς συνοχῆς, τῆς δημοκρατίας ἀλλά, ἤδη, καί τῆς ἐθνικῆς ἀνεξαρτησίας.
    Καί χάριν λοιπόν, τῆς συνεχίσεως αὐτῆς τῆς διαπλοκῆς, ὅπως φαίνεται, σπρώχνεται ἡ κα Σαββαΐδου στά "θηρία" πού δέν καταλαβαίνουν καλά ἀπό τεχνικῆς ἀπόψεως τό δημόσιο συμφέρον στά φορολογικά καί εἰσπρακτικά θέματα γιατί δέν θέλουν ἤ γιατί δέν μποροῦν νά τό καταλάβουν.
    ΥΓ. Δέν γνωρίζω τήν κα Σαββαΐδου,οὔτε ἔχω κάποιον λόγο ἤ πρόθεση νά τήν ὑπερασπισθῶ, ἀλλά ὑπερασπίζομαι αὐτό πού θεωρῶ δίκαιο, ἀπέναντι στόν κίνδυνο χειραγωγήσεως τῆς κοινῆς γνώμης ἀλλα καί δικαστῶν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.