4/10/15

ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΧΡΕΟΥΣ

Αυτοδιαφήμιση πειραματόζωου: Μετά τη μη αντίδραση, διδασκαλία της «κυπριακής περίπτωσης» ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΧΡΕΟΥΣ: «Τζογαδόροι βρίσκονται πλέον στο τιμόνι του καπιταλισμού. Πράγμα που η τρέχουσα μεγάλη κρίση το επιβεβαίωσε δραματικά».
Οι "αποικίες χρέους", όρος που καθιέρωσε ο νυν υπεξ της Ελλάδας στο βιβλίο του με αυτό τον τίτλο, διοικούνται έμμεσα από κερδοσκόπους και τοκογλύφους.

Οι τελευταίο βρίσκονται σε άμεση συναλλαγή με κάποια ηγεμονικά κράτη τα οποία και συχνά διοικούν όταν για παράδειγμα περιώνυμοι αξιωματούχοι γνωστών κερδοσκοπικών οργανισμών (όπως η Γκόλτεν Σαχ) ηγούνται σημαντικών υπουργείων όπως στις ΗΠΑ ή και άλλα κράτη. Σε τέτοιες καταστάσεις το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό είναι μαριονέτες τους και προσπαθούν να περισώσουν όσα μπορούν (στην καλύτερη περίπτωση) ή υποτακτικά, δουλικά και ανήμπορα εκποιούν την πατρίδα τους στο όνομα κάποιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης που δικαιολογεί την «καρέκλα».

Τέτοιες καταστάσεις αποικίας χρέους απαιτούν ροκανισμένες κοινωνίες που δέχονται αδιαμαρτύρητα ακόμη και δουλεία ή φοβικά ψηφίζουν το λιγότερο κακό όπως το διαμορφώνουν οι εκάστοτε εγχώριοι και εξωγενείς βαρόνοι της προπαγάνδας.

Παραπέμπω στην εισαγωγή τού "Πατριδεγωφάγου" (Αρμός 2012), βιβλίου ενός κορυφαίου πολιτικού στοχαστή, του Θόδωρου Ζιάκα, το οποίο και συστήνω σε όλους, μαζί και του ίδιου το "Έθνος και παράδοση" (Εκδόσεις Εναλλακτικές 1994). Γράφει ο Ζιάκας: Αναφερόμενος στο Θρυλικό και ίσως μοναδικό στην βιβλιογραφία για να καταλάβει τον μεταμοντερνισμό βιβλίο του Παναγιώτη Κονδύλη «Η παρακμή του αστικού πολιτισμού» (Εκδόσεις Θεμέλιο) γράφει:
«(στα κέντρα της νεοτερικότητας η αυθεντική αστική τάξη έχει εξαφανιστεί) Τζογαδόροι βρίσκονται πλέον στο τιμόνι του καπιταλισμού. Πράγμα που η τρέχουσα μεγάλη κρίση το επιβεβαίωσε δραματικά».

Η ανάκαμψη της Ευρώπης και της Ελλάδας συναρτάται με έννοιες όπως δημοκρατία και ελευθερία. Όμως, ως προς τούτο, ούτε αμυδρό φως στο τούνελ δεν βλέπεις. Όσον δε αφορά την Κύπρο στην οποία αναφέρεται η ανάρτηση μετά την μετατροπή της σε αποικία χρέους μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι επιταχύνθηκε η τροχιά ένταξης στον νέο-ισλαμικό χώρο, η επανεμφάνιση ζωηρών … ΜΚΟ και ο μηδενισμός του πολιτικού ορθολογισμού μέσα στην δημόσια σφαίρα. Ποιος έχει σειρά; ….




Του Κώστα Βενιζέλου 
Η περίπτωση της Κύπρου, ως είδος πειραματόζωου, τον Μάρτιο του 2013, απασχολεί ακόμη τους ειδικούς και είναι προφανές πως θα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.