8/10/15

ΓΑΠ-Τσίπρας-Ομπάμα-Στόλτενμπεργκ: Πιο υποκριτής πεθαίνεις

Πολιτική, γεωπολιτική και υποκρισία 
του Σάββα Καλεντερίδη
Όσο η υποκρισία αποτελεί βασικό συστατικό της πολιτικής, οι κοινωνίες θα εξαθλιώνονται· όσο η υποκρισία αποτελεί κυρίαρχο συστατικό της γεωπολιτικής, ο κόσμος και η ανθρωπότητα θα εκβαρβαρίζεται.
Για το πρώτο, παράδειγμα παγκόσμιας εμβέλειας αποτελεί η Ελλάδα. Οι πολιτικοί και τα κόμματα, που τους πληρώνουμε αδρά για να εξυπηρετούν το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, αντί να συνεννοηθούν για το πώς θα προετοιμαστεί η πατρίδα μας για να ξεπεραστεί η κρίση που ενέσκηψε στην Ευρώπη το 2007-8 και ήταν ζήτημα χρόνου να χτυπήσει την πόρτα της Ελλάδας, προκάλεσαν δύο φορές πραξικοπηματικά πρόωρες εκλογές στην πιο κρίσιμη φάση της οικονομίας μας, οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή.
Και στις δύο περιπτώσεις, τα κόμματα που προκάλεσαν τις πρόωρες εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας (θεσμό τον οποίον κουρέλιασαν), υποσχέθηκαν άλλα και έπραξαν και πράττουν άλλα. Να μην επεκταθούμε, το αποτέλεσμα αυτής της ανευθυνότητας και της υποκρισίας το πληρώσαμε ακριβά και θα το πληρώνουμε για πολλά-πολλά χρόνια ως κοινωνία και ως χώρα.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, η υποκρισία στη γεωπολιτική μέχρι προ ολίγου είχε χτυπήσει τη γειτονική πόρτα, αυτήν της Συρίας, και τώρα χτυπάει την πόρτα της πατρίδας μας.
Στη Συρία ο διεθνής παράγων, με πρωταγωνιστή τις ΗΠΑ και δευτεραγωνιστές τις Τουρκία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Γαλλία και Αγγλία, κατέστρεψε εν ψυχρώ ένα κράτος, με σκοπό να ανατρέψει ένα ανελεύθερο καθεστώς και να εγκαθιδρύσει ένα δημοκρατικό!
Σημειωτέον ότι με το ανελεύθερο καθεστώς Άσαντ οι Ασσύριοι, οι Αρμένιοι, οι Ελληνορθόδοξοι, οι Αραβορθόδοξοι, οι Κούρδοι, οι Δρούζοι και οι άλλες εθνικές και θρησκευτικές ομάδες μπορεί να στερούνταν ορισμένα δημοκρατικά δικαιώματα, απολάμβαναν όμως την έστω περιορισμένη ελευθερία τους και δεν κινδύνευε η ζωή τους. Ζούσαν και ευημερούσαν, μέχρι να εμφανιστεί η Δύση να τους… σώσει.
Εκεί η Τουρκία, που κατηγορεί άλλες χώρες ότι εξοπλίζουν και βοηθούν το ΡΚΚ, εξόπλισε και παρείχε κάθε είδους υποστήριξη όχι μόνο στους αντικαθεστωτικούς, που πολεμούσαν τον Άσαντ, αλλά και στην ίδια την Αλ Κάιντα και στη συνέχεια τους τζιχαντιστές του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, που διέπραξαν και διαπράττουν εγκλήματα τα οποία οδηγούν την ανθρωπότητα πίσω ακόμα και από τη νεολιθική εποχή.
Όλη αυτή η κατάσταση, που οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, στον αφανισμό των χριστιανών, που είναι ο πιο παλιός λαός στην περιοχή, και τον εκπατρισμό περίπου πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων, προκάλεσε την επέμβαση της Ρωσίας.
Η υποκρισία της Δύσης και του ΝΑΤΟ και ο πλήρης εξευτελισμός των αρχών που υποτίθεται ότι υπηρετούν, κορυφώθηκε όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος που επιχειρεί στη Συρία παραβίασε προφανέστατα εκ λάθους τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, για μερικά –ελάχιστα– δευτερόλεπτα. Όσοι γνωρίζουν από αεροπορία, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό δεν θεωρείται παραβίαση.
Όμως παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία δήλωσε, κομπορρημονώντας, ότι θα προστατέψει τον εναέριο χώρο της και δεν θα επιτρέψει να τον παραβιάσει ούτε πουλί, οι ΗΠΑ καταδίκασαν το γεγονός μετά βδελυγμίας και το ΝΑΤΟ εξέδωσε οργίλη ανακοίνωση.
Σε τι έγκειται ο εξευτελισμός;
Η Τουρκία, αυτό το κράτος που βαρύνεται με τρεις γενοκτονίες, οι δυνάμεις ασφαλείας του οποίου μόλις προχθές συνέλαβαν τραυματισμένο έναν Κούρδο αντάρτη, τον οποίον γάζωσαν όντας αιχμάλωτο και τον έσυραν στους δρόμους της πόλης, δεμένο πίσω από ένα πάντσερ, παραβιάζει σκανδαλωδώς τον ελληνικό εναέριο χώρο επί δεκαετίες, με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να το παίζουν «Πόντιοι Πιλάτοι».
Η συμπεριφορά αυτή προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι δεν πρέπει να μείνει έτσι.
Τα υπόλοιπα σε επόμενο άρθρο μας.
Μέχρι τότε ας αντηχεί στ’ αυτιά όλων μας το «Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές»!

21 σχόλια:

  1. Καλημέρα Σάββα
    μπορείς να μας αναλύσεις το "Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της πρώτης παραγράφου του άρθρου αυτού, η υποκρισία στη γεωπολιτική μέχρι προ ολίγου είχε χτυπήσει τη γειτονική πόρτα, αυτήν της Συρίας, και τώρα χτυπάει την πόρτα της πατρίδας μας." ή θα το αναλύσεις στο επόμενο άρθρο; Καταλαβαίνω πως έχουμε με μεγάλο θέμα με τους λαθρομετανάστες που πολλοί εξ αυτών θα παραμείνουν εδώ, ενώ αρκετοί επίσης θ' απελαθούν από χώρες της Δύσης στην Ελλάδα αντί για τις χώρες προέλευσης. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι δυνητικά ετοιμοπόλεμοι ισλαμιστές (μοναχικοί νέοι, με βίαιη συμπεριφορά) αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις αρκετών "οικογενειαρχών" που έχουν αναγνωριστεί ως μέλη του ISIS, της Αλ-Νούσρα και της Αλ-Κάιντα. Υπάρχει κάτι ακόμα χειρότερο από αυτό που θα έπρεπε να περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οἱ Η.Π.Α. μεταφέρουν τὰ βάρη σὲ Σαουδικὴ Ἀραβία, Τουρκία, Κατὰρ καὶ σὲ ὀργανώσεις τύπου ΙΣΙΣ γιὰ νὰ ἐξισορροπήσουν τὴν Ρωσσία,ἀνερχόμενος κηδεμὼν γάρ.
    Δὲν βλέπω καμμιὰ ὑποκρισία στὰ ἔργα των, στὰ λόγια... προφανῶς ἀναλόγως τοῦ κοινοῦ, στὸ ὁποῖο ἀπευθύνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετικό άρθρο..Το ιστολόγιο είναι υψηλότατου επιπέδου και φάρος απέναντι στο σκοτάδι που μας ταίζουν τα mainstream ΜΜΕ...Εγώ προσωπικά μπαίνω σχεδόν κάθε μέρα από το 2010 να διαβάσω..όποιος θέλει πραγματικά να πάρει μια ιδέα από γεωπολιτική πρέπει να περνάει από εδώ..Αυτά τα γράφω διότι αν διαμορφώνει κανείς άποψη για τα γεωπολιτικά από τα δελτία των 8 και από τα ανάλογα site πραγματικά θα κάνει το μυαλό του κιμά!Συνεχίστε την εξαιρετική δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη
      δεν είχα ποτέ δικό μου "περιβάλλον", δεν μου αρέσουν τα λιβανιστήρια και οι κολακείες, όμως τα λόγια σου, που νοιώθω ότι είναι αυθεντικά, πραγματικά τα έχουμε ανάγκη, γιατί έχουμε αρκετούς κακοήθεις και εγκάθετους, που δημιουργούν πρόβλημα στη δουλειά και τον αγώνα μας και μας αποθαρρύνουν να συνεχίσουμε.
      Παράδειγμα κάποιος Δημήτρης, ο οποίος σε σχόλιό του κατηγόρησε ως μακρύ χέρι του Μπόμπολα τον συνδιαχειριστή Andpik, ο οποίος είναι εξαίρετος επιστήμονας και πατέρας δυο παδιών και παραμένει άνεργος τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
      Και ο άλλος ο αναιδής, τον είπε μακρύ χέρι του Μπόμπολα, ο άθλιος.

      Διαγραφή
    2. Σάββα. Για ποιο λόγο οι Αμερικάνοι ήθελαν αλλαγή καθεστώτος στη Συρία;

      Διαγραφή
    3. Κώστα
      δεν θέλουν αλλαγή καθεστώτος. Αν το ήθελαν, θα σκότωναν τον Άσαντ και θα τελείωνε η ιστορία.
      Θέλουν άλλοθι για να καταστρέψουν τη χώρα και να δημιουργηθούν τέσσερα νέα κράτη στη θέση της Συρία.

      Διαγραφή
    4. Γιατί η Ιερουσαλήμ δεν θέλει να πέσει το καθεστώς Άσαντ...

      Άρθρο (10/06/2013) του EFRAIM HALEVY, που υπηρέτησε ως επικεφαλής της Μοσάντ από το 1998 έως το 2002.

      < http://www.foreignaffairs.gr/articles/69343/efraim-halevy/o-anthropos-toy-israil-stin-damasko >

      Διαγραφή
  4. Να προσθέσω και ΄γω, ότι, ίσως από το 2010, σαρώνω το blog, έχοντας, πλέον, ανακαλύψει ένα καινούργιο κόσμο, που με βοηθά να καταλαβαίνω τι συμβαίνει στο τόπο μου και τον περίγυρο. Βέβαια, δεν χάνω άρθρο του Σ. Καλεντερίδη, τον οποίο παρακαλώ να με διαφωτίσει σε ένα ερώτημα, που με απασχολεί καιρό: η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ-νομίζω με αντιπαλότητα μεταξύ τους-γιατί καταπολεμούν λυσσωδώς τον Ασσάντ και τη Συρία? Το φυσικό αέριο του Κατάρ θα μπορούσε να οδεύσει μέσω της σουνιτικής Αιγύπτου, η Αλεβιτική και ανεξίθρησκη ταυτότητα της Συριακής κυβέρνησης δεν τους θίγει, η συμμαχία με τις ΗΠΑ δεν νομίζω ότι αποτελεί επαρκή εξήγηση για την απόλυτη βαρβαρότητα και καταστροφή και τέλος, όλοι οι προαναφερθέντες στηρίζουν τους Παλαιστίνιους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, η απάντηση ίσως έχει δοθεί αμέσως πιο πριν, δλδ. "...τέσσερα νέα κράτη στη θέση της Συρίας..." !
    Πιστεύω ότι, αυτή η ανάλυση, θα είχε τρομερό ενδιαφέρον, αν μπορούσε να παρουσιασθεί σε ένα άρθρο-και να δημοσιευθεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν έχω ουδεμία σχέση με τον προαναφερθέντα "αναιδή Δημήτρη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη
    Το Κατάρ και η Σ. Αραβία θέλουν να διακόψουν την γεωγραφική συνέχεια του σιιτικού Ιράκ με την αλαουιτική Συρία, γιατί αυτή η γεωγραφική συνέχεια εξασφαλίζει πρόσβαση του Ιράν και της Ρωσίας στη Μεσόγειο.
    Αυτό είναι ένα μείζονος σημασίας γεωπολιτικό ζήτημα, που αφορά και τις ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία και φυσικά το Ισραήλ.
    Γι' αυτό θα κάνουν ένα σουνιτικό κράτος εκεί που ειναι σήμερα το ισλαμικό κράτος, το οποίο θα διακόπτει τη γεωγραφική συνέχεια και δεν θα μπορεί να μεταφέρει από ξηράς και αέρος το Ιράν και η Ρωσία οπλισμό στο αλαουιτικό κράτος της Συρίας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για το γεγονός, ότι η Τουρκία χρηματοδοτούσε και εφοδίαζε με οπλισμό τις δυνάμεις του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, το ΝΑΤΟ σιώπησε.
    Έπρεπε να καταγγελθεί η Τουρκία για την φιλοτρομοκρατική της δράση διεθνώς.
    Όμως αυτά που καμία χώρα δεν έκανε εναντίον της Τουρκίας, τα κάνει η Τουρκία για τους Κούρδους.
    Τελικά, δεν φταίει μόνο ο δράστης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υ.Γ.: για να μην ξεχνάμε...
      http://www.kathimerini.gr/833968/article/proswpa/synentey3eis/h-ypo8esh-twn-koyrdwn-mas-afora-oloys

      Διαγραφή
  9. Κύριε Σχη, αρκετοί αναφέρουν πως δεν ήταν τυχαία η παραβίαση απ το ρωσικό α/φος. Έγινε στην περιοχή που έχει τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Άσαντ. Μιλάνε επίσης και για οκτάλεπτη καταδίωξη με λοκάρισμα του μογγολικού φ16. Το τελευταίο βέβαια, είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί και μπορεί να το λένε για να υποστηρίξουν τα λεγόμενα τους για την σιδηρά θέληση των Ρώσων απέναντι στους αντιπάλους τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παραβίαση έγινε όπως το γράφω.
      Ο εγκλωβισμός των τουρκικών Φ16 έγινε από ραντάρ αντιαεροπορικών πυραύλων ρωσικής κατασκευής που έχει ο συριακός στρατός/
      Θα γράψω σχετικά.

      Διαγραφή
  10. Ως πότε μέτρο της δημοκρατίας θα είναι η δυτική δημοκρατία ? Η οποία δεν είναι δημοκρατία.Είναι ένα πολίτευμα τηλεπαιχνίδι ! Το τι είναι δημοκρατία θέλει πολύ συζήτηση.Αν γίνουν ελεύθερες εκλογές την άλλη Κυριακή στη Συρία θα νικήσει ο Άσσαντ.Το ίδιο και στη Λιβύη.Δημοκρατία δηλαδή είναι να παίρνει το πρώτο κόμμα μπόνους 50 έδρες σαν να παίζουμε τηλεπαιχνίδι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημοκρατία είναι να μπορεί ο λαός να επιλέγει ανεπηρέαστα τον ηγέτη του.

      Διαγραφή
    2. Δημοκρατία είναι να μπορεί ο λαός να επιλέγει ανεπηρέαστα τον ηγέτη που έχουν επιλέξει οι Ολιγάρχες...

      Διαγραφή
    3. Στέλιο, αυτή είναι η ελληνική δημοκρατία.

      Διαγραφή
    4. Δυστυχώς,με εξαίρεση (ακόμα...) κάποιες λίγες Ευρωπαικές χώρες ,αυτή είναι πιά η Δυτική Δημοκρατία, με κυριότερο παράδειγμα τις ΗΠΑ. Οταν υπάρχει ολοκληρωτικός έλεγχος των MEDIA απο συγκεκριμένα συμφέροντα ,για τι είδους Δημοκρατία μιλάμε?

      Δεν είναι τυχαίο πως οι ΗΠΑ (για την ακρίβεια ,αυτοί που τις ελέγχουν) έχουν πάψει να υποστηρίζουν στις Μπανανίες στρατιωτικές χουντες, όπως παλιά ,και...αγωνίζονται να επιβάλουν "Δημοκρατία"!

      Διαγραφή
    5. ‘‘Δημοκρατία είναι να μπορεί ο λαός να επιλέγει ανεπηρέαστα τον ηγέτη που έχουν επιλέξει οι Ολιγάρχες...’’ Σωστό αυτό που γράφει ο Στέλιος…
      Και μην ξεχνάμε ποιοι «βγάζουν » την Μέρκελ και τον Σοϊμλπε στην «Δημοκρατία » της Γερμανικής Αυτοκρατορίας…
      Τότε δηλαδή που ο καημένος ο Σοϊμπλε πήρε ένα «δωράκι » σε χρήμα στον τραπεζικό του Λογαριασμό από μια εταιρεία Αμυντικού (επιθετικού ;;;) Υλικού…και το κάναμε θέμα…

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.