5/10/15

Αναχαίτιση ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στην Τουρκία

Στην αναχαίτιση ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους το οποίο εκτελούσε επιχείρηση βομβαρδισμού στη Συρία προχώρησε η πολεμική αεροπορία της Τουρκίας το Σάββατο.
Το περιστατικό επιβεβαίωσε το πρωί της Δευτέρας το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τονίζοντας ότι το ρωσικό μαχητικό είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του εκφράστηκε η "έντονη διαμαρτυρία" της Άγκυρας για την παραβίαση αυτή, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Τουρκία κάλεσε την Ρωσία να αποφύγει την επανάληψη μιας παραβίασης αυτού του είδους, σημειώνοντας ότι στην αντίθετη περίπτωση θα θεωρηθεί "υπεύθυνη για οποιοδήποτε ανεπιθύμητο περιστατικό που μπορεί να προκύψει", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Φεριντούν Σινιρλίογλου συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ για να του μεταφέρει ακριβώς αυτήν την άποψη, όπως και με σημαντικούς εταίρους στο ΝΑΤΟ, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συνομιλίες γι' αυτό το περιστατικό θα έχει εξάλλου ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσεις τις τελευταίες ημέρες επιχειρήσεις στην Συρία, κατά του ISIS. Η Άγκυρα είχε εκφράσει την αντίθεσή της προτού καν ξεκινήσουν οι βομβαρδισμοί, ενώ ο πρόεδρος της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του την Κυριακή επεσήμανε πως η κίνηση της Ρωσίας να αναμειχθεί στο Συριακό, συνιστά «μεγάλο λάθος».

5 σχόλια:

  1. Ε ρε και να κάνει κανένας Τούρκος πιλότος το μέγα λάθος να καταρρίψει ρωσικό σκάφος. Μαύρος όφις που τους έφαγε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον πρέπει να κάνουμε και διαφορετική ανάγνωση...
    Η Τουρκία ενδεχομένως να παίξει (όπως πολλάκις) το ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου", του "νταβατζή", του "λαγού" των ΗΠΑ και εν προκειμένω.
    Δηλαδή, είναι εύκολο και βολικό για την Αμερική να χρησιμοποιεί την Τουρκία για να "παρενοχλεί" τη Ρωσία ή για να την απειλεί, τώρα που οι Ρώσοι επιχειρούν στη Συρία, εναντίον των συμφερόντων κατ' ουσίαν των ΗΠΑ και της Τουρκίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν τολμησει που δε νομιζω να καταφερει να ριξει η Τουρκια ρωσικο αεροσκαφος θα ειναι η αρχη του τελους της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν,γιατί τα ενοχλείτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμεις αραγε, ποσες φορες καλεσαμε τον Πρεσβευτη τους για "εντονη διαμαρτυρια "?. Ισως θαπρεπε να κοιμαται και στο Υπ. Εξ. μας, ετσι που ειναι τα πραγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.