8/10/15

Η Ρωσία στο δρόμο προς τη Δαμασκό

Τι ζητά ο Πούτιν στη Συρία; Ποια είναι τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Ρώσων στην περιοχή και πόσες πιθανότητες έχουν να τα πετύχουν; Κατάφερε ο Πούτιν, βομβαρδίζοντας στόχους του Ισλαμικού Κράτους, να επανεντάξει τη χώρα του στη διεθνή κοινότητα; Τι διακυβεύεται στην πιο ταραγμένη σήμερα περιοχή του πλανήτη;

Η κάθοδος της Ρωσίας στη Μεσόγειο, αυτή τη φορά με κάθε δόξα και τιμή για να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος που επελαύνει, προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως στο χριστεπώνυμο πλήρωμα του ερυθρομέλανου μετώπου στη χώρα μας και αμέσως τέθηκε σε λειτουργία ένα πανίσχυρο διαδικτυακό παρακράτος, το οποίο, μέσα από ανώνυμες σελίδες με «αντιστασιακά» ονόματα, μέσα από τις ειδικές ομάδες ενδιαφερόντων των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ. άρχισε να υμνεί την επιχείρηση και να αναπέμπει δοξαστικούς ύμνους στον ηγέτη της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση ενός κατευθυνόμενου μηχανισμού «ενημέρωσης» ή παραπληροφόρησης, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ορολογία των ειδικών υπηρεσιών. Πώς όμως έχουν τα πράγματα με αυτή την όντως ενδιαφέρουσα εξέλιξη; 
Γιατί η Ρωσία αποφάσισε τώρα να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση; Ποια τα οφέλη στα οποία προσδοκά και ποιες οι επιπτώσεις στο ευαίσθητο αλλά και εύθραυστο πεδίο των γεωπολιτικών δυναμικών που αναπτύσσονται στην περιοχή;
Σε αυτά και σε ορισμένα άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις το κείμενο που ακολουθεί.

Για τη συνέχεια BooksJournal

2 σχόλια:

  1. Ενώ οργιάζει η αντι-Ρωσική προπαγάνδα των σκοτεινών κύκλων που κυβερνάνε τις ΗΠΑ ,κατηγορούνε όλους τους άλλους για... ερυθρομέλανα μετώπα και...πανίσχυρο διαδικτυακό παρακράτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά λόγια και περισσότερος ο μη φρέσκος αέρας.

    Η εμπλοκή της Ρωσσίας υπέρ του Συριακού καθεστώτος είναι κίνηση τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας με άγνωστη εξέλιξη και με άγνωστη εξίσου την αντίδραση των νεοταξιτών της Ουάσιγκτον. Ουδείς μπορεί σήμερα να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, μόλις μία εβδομάδα μετά την έναρξη των βομβαρδισμών.

    Συνεπώς είναι μάλλον για γέλια η εκτίμηση του αρθογράφου ότι όλα αυτά γίνονται ως προεκλογικές κινήσεις του Πούτιν για τις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ρωσσία.

    Βεβαίως κατά τον συγγραφέα είναι κολάσιμον αμάρτημα η υποστήριξη της Ρωσσίας με διάφορα δημοσιεύματα στον Ελλαδικό χώρο, ενώ είναι θεάρεστον το έργο της υποστήριξης των Αμερικάνων σφαγέων των λαών. Μικρό το κακό, μας τα έχουν πεί κι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.