6/10/15

Μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι στο παιχνίδι των βομβαρδισμών στη Συρία;

  • Φωτογραφία από τους βομβαρδισμούς στη Συρία την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας
Αλλαγή του σκηνικού που έχει ήδη διαμορφωθεί με την εμπλοκή της Ρωσίας στην Συρία αναμένεται να φέρει η εμπλοκή και της Κίνας στους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Εάν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα των τουρκικών ΜΜΕ, η συμμετοχή της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας θα οδηγήσει σε ανατροπή των δεδομένων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, μαχητικά αεροσκάφη τύπου J-15 θα απογειώνονται από τη βάση αλ Τακαντούμ στο Ιράκ αλλά και από αεροπλανοφόρο το οποίο ναυλοχεί στα ανοικτά της ναυτικής βάσης της Ταρσού στη Συρία.
Το Πεκίνο αναμένεται να εμπλακεί στο μέτωπο της Συρίας τις επόμενες εβδομάδες, όχι μόνο με τα βομβαρδιστικά, αλλά και στον ηλεκτρονικό πόλεμο, τις διαβιβάσεις και την αεράμυνα.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ρωσικές επιχειρήσεις που είναι σε πλήρη εξέλιξη, η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της Ρωσίας έπληξαν στόχους γύρω και μέσα στην Παλμύρα, αλλά και στόχους στη βόρεια επαρχία του Χαλεπιού.
Σε διπλωματικό επίπεδο, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ συνεχίζει να αμφισβητεί τις εξηγήσεις τις Μόσχας σχετικά με την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ επιμένει ότι η Συμμαχία χρησιμοποιεί την από λάθος παραβίαση για να διαστρεβλώσει τους στόχους της ρωσικής αεροπορικής εκστρατείας στη Συρία. «Οι ισχυρισμοί περί λάθους είναι παρατραβηγμένοι», δήλωσε στο Reuters Αμερικανός αξιωματούχος.
Το ΝΑΤΟ, διά στόματος Γενς Στόλτενμπεργκ, κάνει λόγο για σημαντική παρουσία και χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας στη Συρία – ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ωστόσο, έχει αποκλειστεί από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Σε δηλώσεις του στο RIA Novosti ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας της Δούμας, ναύαρχος Βλαντιμίρ Κομογέντοφ, ήταν κατηγορηματικός: «Η Ρωσία δεν πραγματοποιεί χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία και δεν πρόκειται να το πράξει». Αυτό που η Μόσχα αφήνει ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επέκτασης των αεροπορικών της επιδρομών στο έδαφος του Ιράκ, εάν υπάρξει σχετικό αίτημα από τη Βαγδάτη.
http://www.pontos-news.gr/article/141601/oi-kinezoi-sto-paihnidi-ton-vomvardismon-sti-syria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.