6/10/15

Τσίπρας και Καγκελάριος Αυστρίας είδαν με τα μάτια τους το δράμα των προσφύγων

Τσίπρας και Καγκελάριος Αυστρίας είδαν με τα μάτια τους το δράμα των προσφύγων
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν (2Α) συνομιλούν με πολίτες, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, στη Μυτιλήνη. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν πήγαν στη Λέσβο όπου επισκέφτηκαν τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στο νησί. Τον Πρωθυπουργό συνόδευσε κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Ξυδάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/STR

Την ικανοποίησή του ότι επισκεπτόμενος σήμερα το νησί της Λέσβου μαζί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάινμαν, είδαν μαζί «ένα διαφορετικό πρόσωπο της Ευρώπης, το καλό πρόσωπο της Ευρώπης, το πρόσωπο της αλληλεγγύης», εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Λίγο πριν αναχωρήσει από τη Βιέννη για τη Λέσβο, ο κ. Φάνμαν δήλωσε ότι η Αυστρία θα στηρίξει τη λειτουργία των κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων.

Και ευρισκόμενος πλέον στο νησί, έγινε γνωστό από πρωθυπουργικούς κύκλους ότι διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι θα υπάρξει ευρωπαϊκή υποστήριξη προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των προσφυγικών ροών.

Ο Αυστριακός καγκελάριος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαθέσει το προσωπικό και τα οικονομικά μέσα για να στηρίξει την Ελλάδα, και πως αυτή η προσπάθεια γίνεται με στενή συνεννόηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα σε κρίση, μια μικρή σε δυνατότητες χώρα, και η Λέσβος είναι ένα μικρό συγκριτικά νησί, που δέχεται όμως τεράστιες ροές προσφύγων, οι οποίοι έρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.

Αυτοί οι άνθρωποι, συνέχισε, που ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα φεύγοντας από τον πόλεμο και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους στο Αιγαίο, ζητούν το αυτονόητο: Τη δυνατότητα να έχουν μια ανθρώπινη συμπεριφορά , να μπορέσουν να ταυτοποιηθούν σύντομα, να έχουν φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και να συνεχίσουν το μεγάλο ταξίδι τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν είναι, λοιπόν, ένα πρόβλημα ελληνικό, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας. Είναι ένα πρόβλημα παγκόσμιο και ευρωπαϊκό. Και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε από κοινού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέληξε, δεν θα έχει νόημα ύπαρξης αν δεν λειτουργεί με γνώμονα την αξία της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν επισκέφθηκαν το λιμάνι της Μυτιλήνης, καθώς και χώρους προσωρινής φιλοξενίας και υποδοχής, όπου και ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες υποδοχής, ταυτοποίησης και παραλαβής αιτημάτων ασύλου.

ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα, ΑΘΗΝΑ
http://mignatiou.com/2015/10/tsipras-ke-kagkelarios-afstrias-idan-me-ta-matia-tous-to-drama-ton-prosfigon/

2 σχόλια:

  1. Άσκ ολσούν βρε Πετρόμπεη Μαυρομιχαηλίδη (*) με τα "εξωραϊστικά" σας άρθρα (αυτά - άραγε - σας έμαθαν στο BBC;;;)... τσ τσ τσ! Mην ωραιοποιείτε καταστάσεις που - ήδη - μας έχουν φέρει (Ελλάδα και Ευρώπη) σε αδιέξοδο... Για τις καραβιές που απέπλευσαν - κατά Πειραιά μεριά - προ της επισκέψεως των επισήμων και την γερή πολύωρη φασίνα της όλης περιοχής (cutty sun: "αλίευση γοπών στο 6ον ΣΠ της Κορίνθου... χαχαχα!)... moonga steen strounga... χαχαχα!


    (*) απ' τα "Πέτρινα Σπίτια" aka Ζιμπάμπουε της Νότιας Ροδεσίας του Ίαν Σμιθ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 6ον ΣΠ Κορίνθου!!!!! Αλίευση γοπών να ήταν μόνο; Την επιθεώρηση Σαββάτου που κατεβάζαμε τα στρώματα έξω στο ύπαιθρο και πετρελαιώναμε τα κρεβάτια την ξέχασες; Και τη σκοπιά εκεί παρα έξω σε μια ΠΑΠ; χαχαχααα. Πω πω τι μου θυμιζεις τώρα:-)))

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.