20/10/15

Η κυρία Πρόεδρος, μέλος της Επιτροπής Σοφών, εισπράττει… Σύνταξη «Αγάμου Κορασίδος»


Σιγά –σιγά, η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση αυτής της χώρας, συνειδητοποιεί ότι τελικά το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι ιδεολογικό, δεν είναι πολιτικό, είναι απλώς ταμειακό.
Λείπουν λεφτά από το Σύστημα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να μπει χρήμα στα Ταμεία.
Με την γνωστή τακτική του «λαγού», διάφορα κυβερνητικά στελέχη βγαίνουν και προαναγγέλλουν διάφορα συστήματα επιβολής νέας «έκτακτης εισφοράς κοινωνικής αλληλεγγύης» επιπλέον όλων των υπολοίπων «έκτακτων εισφορών» που ήδη επιβάλλονται σε μόνιμη βάση. Κατόπιν οι …»διαρροές» διαψεύδονται για να αντικατασταθούν με νέες «ιδέες» που οδηγούν στο ίδιο ταμειακό αποτέλεσμα.

Αναζητώντας άλλοθι στην επιβολή νέων εισφορών, η ΠΦΑ Κυβέρνησή μας ζήτησε από μία Επιτροπή 12 Εμπειρογνωμόνων να υποβάλουν προτάσεις που να τρομοκρατούν επαρκώς την κοινή γνώμη ώστε να φανεί «χάδι» το τελικό πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει.
Ανάμεσα στους «12 Σοφούς» που επέλεξε ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος για να μελετήσουν το πρόβλημα του Ασφαλιστικού στην Ελλάδα, περιλαμβάνεται και μία κυρία, πρόεδρος του φορέα που εκπροσωπεί, η οποία ακόμη και σήμερα, παρά την επαγγελματική της άνοδο και οικονομική αυτοτέλεια, συνεχίζει να εισπράττει «επίδομα άγαμης θυγατέρας» επιπλέον όλων των υπολοίπων αποδοχών της από το Δημόσιο…
Προφανώς αυτό το επίδομα «άγαμης θυγατέρας» που συνεχίζει να εισπράττει η Πρόεδρος του Φορέα, αποτελεί ένα από τα πολλά «κεκτημένα» μιας συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας για τη διατήρηση των οποίων αγωνίσθηκαν με πάθος οι συνδικαλιστές της Αριστεράς από την εποχή του Στέφανου Μάνου, του Τάσου Γιαννίτση και του Γιάννη Σπράου.
Σήμερα, ο πρώην Κνίτης,  παλαίμαχος αγωνιστής της Αριστεράς και σήμερα επαγγελματικά και κοινωνικά καταξιωμένος Υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, χωρίς δυσκολία ανακοινώνει την κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και άλλων βοηθημάτων αφού στόχος πλέον είναι «να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις (σ.σ.: κυρίες, επικουρικές, κλπ) του κράτους σε μια σύνταξη».
Είναι τόσο απλό. Σήμερα η Πρώτη Φορά Αριστερά Κυβέρνηση καλείται να υλοποιήσει τα σχέδια των «σκληρών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που κατέστρεψαν την κοινωνική ασφάλιση» στον 21ο αιώνα…
Γιατί μόνον αυτή μπορεί …
του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ


2 σχόλια:

  1. Το οξύμωρο εδώ (βλέπε φωτό) είναι το ότι οι πανηγυρισμοί (των τΣΥΡΙΖΑΙΩΝ) είναι από την... Κλαυθμώνος (*)· οπότε... θαύμα, θαύμα "άγιε" Νεκτάριε (έτσι δεν είναι Μίλτο μας;)... το Simitistan είναι εδώ, ενωμένο δυνατό... χαχαχα!

    (*) πρώην πλατεία του Νομισματοκοπείου (μη φάτε σύντροφοι και συντρόφισσες· έχουμε λαφαζάνια απόψε!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα αληθεια, ποιος ηλιθιος (φαινεται οτι γεμισε η Αγορα ) και με ποιο κριτηριο (εμωρανθη το αλας), μας βαφτισε και μας φορτωσε αυτους τους "σοφους" !?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.