3/10/15

Ο Τσίπρας ως νέος ΓΑΠ και οι εκλογές στη ΝΔ - Η Ελλάδα θα γίνει κανονική μπανανία;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραβλέπει το συσχετισμό δυνάμεων στην εξωτερική πολιτική και στον γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας, ο οποίος θα πρέπει να είναι μια επιλογή που εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα της χώρας.
Μάλιστα, οι επιλογές αυτές θα πρέπει να γίνονται έστω κι αν παραβιάζονται ιδεολογικές γραμμές των κυβερνώντων. Για παράδειγμα, ο Ιωάννης Μεταξάς, παρότι γερμανοτραφής και ιδεολογικά πιο κοντά προς τη χιτλερική Γερμανία, αρκετά πριν αρχίσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, πείσθηκε από τους Άγγλους ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι με τη Μεγάλη Βρετανία, εγγράφοντας με την επιλογή του αυτή υποθήκες για τα ιταλοκρατούμενα τότε Δωδεκάνησα και την Κύπρο.
Έκτοτε η Ελλάδα είναι γεωπολιτικά προσανατολισμένη στη Δύση, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ένας προσανατολισμός που, όπως αποδείχτηκε από το ρου των ιστορικών γεγονότων, εξυπηρέτησε τα στρατηγικά εθνικά μας συμφέροντα, παρά το ζοφερό παράδειγμα της Κύπρου και της κατάστασης που επικρατεί στο Αιγαίο, με την Τουρκία να διεκδικεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το μισό, με την ανοχή αν όχι με την παρότρυνση  των ΗΠΑ και του ελεγχόμενου από την Ουάσιγκτον ΝΑΤΟ.
Τα βαθιά αποτυπώματα στον εθνικό κορμό του αδελφοκτόνου πολέμου 1944-49, με την αριστερά να θεωρεί τη Δύση γενικώς, την Αγγλία και τις ΗΠΑ ειδικώς, υπεύθυνες για την κατάληξη του εμφυλίου πολέμου και τα όσα επακολούθησαν εις βάρος των ηττημένων, σε συνδυασμό με τον βρώμικο ρόλο του Λονδίνου και της Ουάσιγκτον στην εθνοκάθαρση των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου, στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις με φόντο τον έλεγχο του Αιγαίου, δημιούργησαν αυτό που λέμε σύνδρομο αντιαμερικανισμού στην Ελλάδα.
Ο αντιαμερικανισμός, σε συνδυασμό με τους στρατηγικούς στόχους των ΗΠΑ, που σε ορισμένες περιπτώσεις συνεχίζουν να θίγουν και να αντιστρατεύονται τα εθνικά μας συμφέροντα σε Ελλάδα και Κύπρο, με αποτέλεσμα να τον ανατροφοδοτούν, είναι η κυριότερη αιτία που δεν επιτρέπουν τη φυσιολογική ανάπτυξη των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, οι ΗΠΑ θεωρούσαν πάντα την Ελλάδα μια δύσκολη χώρα και είχαν πάντα κατά νου τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών στο πολιτικό σκηνικό, ούτως ώστε κυρίως τα κόμματα εξουσίας να είναι «πειθήνια» και να μην δημιουργούν προβλήματα στις πολιτικές της Ουάσιγκτον στα Βαλκάνια, τον Εύξεινο Πόντο, το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Η απείθεια του Κώστα Καραμανλή σε μια σειρά από ζητήματα, όπως αυτό των ενεργειακών σχέσεων με τη Μόσχα και το Σκοπιανό, ώθησε τις ΗΠΑ στη δημιουργία συνθηκών που θα διευκόλυναν την ανατροπή του, και θα δρομολογούσαν τη διαδοχή του στην κυβέρνηση από τον "βολικό" ΓΑΠ, και στη θέση του αρχηγού της ΝΔ από την επίσης "βολική" Ντόρα Μητσοτάκη.
Το σκάνδαλο τον ομολόγων, οι πυρκαγιές του 2007 και το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ήταν μια ευκαιρία και χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, μέσω της επιρροής που ασκούν στα ΜΜΕ και τα κόμματα, για την υλοποίηση του σχεδίου, το οποίο όμως εφαρμόστηκε κατά το ήμισυ, αφού μπορεί ο ΓΑΠ να έγινε πρωθυπουργός, χάλασε τη «σούπα» όμως η εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ, αντί της Ντόρας.
Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά από τον ΓΑΠ και τους αλήστου μνήμης κηπουρούς του και εκ των πραγμάτων είναι πλέον πιο «βολική και πειθαρχική», όπως αποδεικνύεται από το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, το «ευχαριστώ τους Αμερικανούς» του Δραγασάκη και τη δημόσια ομολογία της χειραγώγησής του εναντίον της Ε.Ε., από τον ίδιο τον Τσίπρα και μάλιστα όσο ήταν στο έδαφος των ΗΠΑ, αφού είχε διαρρεύσει σχετικό έγγραφο του πρέσβη μας στην Ουάσιγκτον που τον χαρακτήριζε ως γκαουλάιτερ των ΗΠΑ και μαριονέτα εναντίον της Ε.Ε. και ενώ τον εξευτέλιζαν με το θέμα των Σκοπίων τα γεράκια της Ουάσιγκτον.
Ενώ λοιπόν με τη μια πλευρά -την... αριστερή- του λόφου οι ΗΠΑ πέτυχαν και πάλι αυτό που ήθελαν, αντικαθιστώντας τον ΓΑΠ με τον Τσίπρα, στην άλλη πλευρά στο προσκήνιο είναι και πάλι η εκλογή προέδρου στη Ν.Δ.
Και πάλι υπάρχουν οι βολικοί, που και ισχυρούς δεσμούς έχουν με διάφορα συστήματα εξουσίας στις ΗΠΑ, και αδυναμίες έχουν, σε σχέση με ζητήματα διαφθοράς που τους αφορούν, που τους καθιστούν ούτως ή άλλως ακόμα πιο "ευέλικτους", όταν για παράδειγμα θα χρειαστούν να πέσουν οι υπογραφές για το ξεπούλημα της Κύπρου, της Θράκης, που ήδη ξεκίνησε με την εν εξελίξει συνεργασία του τουκρικού προξενείου με το ΣΥΡΙΖΑ (3 στα 3 στη Ροδόπη) και όπου αλλού. Και αναφερόμαστε σε ένιους εκ των φερομένων ως υποψηφίων.
Μένει να δούμε αν οι πολίτες, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, θα επιτρέψουν την μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική μπανανία, ή αν θα επέμβουν και πάλι, όπως στην περίπτωση Σαμαρά -ανεξαρτήτως του αν με τις επιλογές του σε κάποιο βαθμό διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών-, για να εκλεγεί ένας αρχηγός που θα σέβεται τον εαυτό του, τους πολίτες και την ιστορία αυτής της χώρας και δεν θα είναι έτοιμος για την καρέκλα της εξουσίας να ξεπουλήσει ιδεολογία και πατρίδα.
Δημοσιεύθηκε στη "δημοκρατία"

Για συσχετισμό και ανάλογο προβληματισμό, διαβάστε ένα άρθρο μας που δημοσιεύθηκε το 2007:
ΗΠΑ: Ήθελαν να ρίξουν τον Καραμανλή, για να ελέγχουν το παιχνίδι στην Ελλάδα μέσω του Γιώργου Παπανδρέου και της Ντόρας!

Κι αυτό:
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/blog-post_6.html

40 σχόλια:

  1. Εύστοχη η αναδρομή σου στο παρελθόν. Αυτό όμως που τώρα καίει την Ελλάδα (και κυριολεκτώ όταν θα προσθέσω ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) είναι η εκλογή προέδρου στη ΝΔ. Το έχω επισημάνει και πολύ σωστά το αναφέρεις κι εσύ, πως οι Αμερικάνοι επέλεξαν να έχουμε πρωθυπουργό Τσίπρα και αν τα καταφέρουν να καλουπώσουν τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ και να βγει αρχηγός ένας παλαιοκομματικός (Μεϊμαράκης, Δένδιας, Μητσοτάκης), τότε θα έχουμε πρωθυπουργό τον Τσίπρα για άλλα οχτώ χρόνια για να αλωνίζουν ανεν'οχλητοι. Αυτοί οι καρεκλοκενταυράτοι ΝΔούδες, δεν πήραν το μήνυμα που τους έστειλε ο ελληνικός λαός. Παρά τα παιδαριώδη λάθη και τις πολιτικές αστοχίες του Τσίπρα, τον ξαναψήφισε και μάλλιστα με μεγάλη διαφορά. Ο λαός έχει σιχαθεί τους παλιούς πολιτικούς, αυτό ήταν το κριτήριό του. Αν θέλουν λοιπόν, όπως λένε, να προσφέρουν στον τόπο, όλοι αυτοί οι βαρώνοι του παλαιοκομματισμού, θα πρέπει να επιλέξουν να κάνουν αρχηγό της ΝΔ έναν ηλικιακά και πολιτικά νέο και άφθορο πρόσωπο. Τότε μόνο θα μπορέσουν να πείσουν όλους εκείνους που μέχρι τώρα τους γυρίζουν την πλάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη,
      αυτό το παλιό και το νέο, είναι μέρος μια πολύ καλά σχεδιασμένης προπαγάνδας, για την αποσάθρωση του πολιτικού σκηνικού και την αντικατάστασή του με κάτι πολύ χειρότερο.
      Νομίζω ότι κάνεις λάθος.
      Τα υποσυστήματα εξουσίας στη ΝΔ, όσο και αν είναι ταυτισμένα με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, δυσχεραίνουν τη χειραγώγιση του κόμματος.
      Η εξυγείανση του πολιτικού συστήματος δεν γίνεται με όρους διάλυσης του υφισταμένου και αντικατάστασής του με κάτι σαν το ΣΥΡΙΖΑ.
      Αυτό θέλει πολύ κουβέντα, ίσως το θίξω σε ένα άλλο άρθρο μου.

      Διαγραφή
    2. από τήν εποχή τού ανταλκίδα καί τά 4000 χρυσά πέρσικα κέρματα γιά νά αγοραστεί η αγόρευση υπέρ τής πέρσικης ανάμειξης στά εσωτερικά τής ελλάδος μέχρι σήμερα όπου ανταλκίδας βλ΄ΓΑΠ καί ότι πρίν από αυτόν καί μετά νύν σύριζα καί όπου περσία βλ επικρατεί η παθογένεια τού πολιτικού συστήματος δλδ η τρύπα πού αφήνει πάντα ανοιχτή στήν ιδιοτέλεια καί τόν αντικοινωνικό εγωισμό........
      γιά προσθέσθε ποιός καί γιατί ψηφίζει κάθε φορά καί θά καταλάβετε γιατί ο φαύλος κύκλος τού΄δημοσιουπαλληλικού κατεστημένου καί γιατί κανένας δέν θέλει νά τό αλλάξει καί θά καταλήξετε αβίαστα γιατί ο πλάτωνας μάς προειδοποιούσε από τότε
      ΧΑΛΕΠΟΝ ΓΑΡ ΑΡΧΕΣΘΕ ΥΠΟ ΧΕΙΡΟΝΟΣ.....
      δέν μπορεί νά φτιαχτεί κοινωνία μέ κατεστημένο σύστημα εξουσίας κοινωνικών διακρίσεων καί νά περιμένετε νά δείτε καλλιτέρευση στόν αιώνα τόν άπαντα...
      πολλώ δέ μάλλον σ'ένα παγκοσμιοποιημένο κόσμο γιά τίς μετακινήσεις τώμ κεφαλαίων τών επιχειρήσεων πού ισωπεδώνουν κάθε νομοθετικό δεδομένο μέ τήν ίδια ευκολία πού ο ανταλκίδας πήρε καί σκόρπισε γι'ά τήν ιδική του ιδιοτέλεια τά 4000 χρυσά πέρσικα νομίσματα τά οποία σέ κάθε περίπτωση κόστιζαν λιγότερο στήν περσία από μία οιαδήποτε εκστρατεία.....

      Διαγραφή
  2. > ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε<

    Όλοι αυτοί οι "σύμμαχοι" υποστήριξαν και υποστηρίζουν διαχρονικά την Τουρκία εις βάρος μας, διότι θεωρούν την Ελλάδα δεδομένη. Εμείς μπήκαμε παρά τω πλευρώ των Συμμάχων στον Β'ΠΠ, υπέστημεν τα όσα υπέστημεν, αλλά η Τουρκία βγήκε νικητής! Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Δεν είδα καμμία «σούπα» να χαλάσει με την εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ, αντί της Ντόρας.

    >η Ελλάδα καταστράφηκε οικονομικά από τον ΓΑΠ<
    Μόνο; Όπως τώρα καταστρέφεται από τον Τσίπρα;

    >το ξεπούλημα της Κύπρου, της Θράκης, που ήδη ξεκίνησε με την εν εξελίξει συνεργασία του τουκρικού προξενείου με το ΣΥΡΙΖΑ (3 στα 3 στη Ροδόπη) και όπου αλλού<
    Αντιθέτως, όλα τα άλλα κόμματα αόκνως προσπάθησαν και προσπαθούν να κλείσουν το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, αλλά ο άτιμος ο Τσίπρας ματαίωσε τις προσπάθειές των! Οι άλλες συμμορίες πεισμόνως αρνούνταν να βάλουν στα ψηφοδέλτιά των εγκάθετους τού περί ου ο λόγος προξενείου. Ούτε βεβαίως επέτρεψαν στον Μπαμπατζάν να ξεκινήσει τις έκτοτε συχνές τουρκικές επισκέψεις στην τουρκική (να την βάλω σε εισαγωγικά;) μειονότητα της Θράκης. Ο Τσίπρας εγκατέστησε το καθεστώς συγκυβέρνησης!!

    >οι Αμερικάνοι επέλεξαν να έχουμε πρωθυπουργό Τσίπρα<
    Σοβαρά, Μιχάλη; Εγώ νόμιζα ότι τον ψήφισε ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, μαζί με τούς Κώους (~ 37%) που κλαψούριζαν ότι τούς κατέστρεψε....

    _____________________________________________________________________________________

    Σάββα, τα εσωκομματικά σας με αφήνουν εντελώς διάφορο και το ξέρεις καλά. Δεν περιμένω σωτηρία απ' αυτούς που κατέστρεψαν την χώρα και συνεχίζουν να την καταστρέφουν, μην έχοντας, ως φαίνεται, συνειδητοποιήσει την ζημιά που έκαναν. Τρώνε, πίνουν, αμείβονται πλουσιοπάροχα, παίρνουν συνταξάρες, απολαμβάνουν προνομίων και όλα αυτά χάριν σ' αυτούς που τούς στηρίζουν, αντί να τούς φτύνουν και να τούς δέρνουν όπου τούς βρουν, ώστε να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν πια. Άξιος ο μισθός σας! Συνεχίστε τον αγώνα για την σωτηρία τής πατρίδος μέσω κομμάτων, αλλά χωρίς εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nativist
      νομίζω ότι κάνεις μεγάλο λάθος, όταν λές "τα εσωκομματικά σας με αφήνουν εντελώς διάφορο>
      Όσο για το ποιος θα εκλεγεί στη ΝΔ, με ενδιαφέρει μόνο η εθνική διάσταση, ως ένα κόμμα εξουσίας που είτε θα κάνει αντιπολίτευση είτε θα κυβερνήσει και θα παίξει ρόλο στην πορεία του Κυπριακού, του Αιγαίου, της Θράκης και του Σκοπιανού. Εθνικά σκέπτομαι και όχι κομματικά. Αναρωτιέμαι γιατί δεν το κατάλαβες!
      Όσο για το υφιστάμενο σύστημα, που λες ότι κατέστρεψε τη χώρα, πριν το αποκαθηλώσουμε, πρέπει να βρούμε και να έχουμε έτοιμο κάτι καλύτερο, που θα το αντικαταστήσει..
      Να σου υπενθυμίσω ότι με τέτοια συνθήματα δημιούργησαν κάποια κέντρα το κίνημα τον αγανακτισμένων και το λεγόμενο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, με το οποίο η Ελλάδα μπήκε ακόμα πιο βαθιά στην ύφεση και στην εξάρτηση των ξένων.
      Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε ως το αντισυστημικό κόμμα που θα άλλαζε τα πάντα και μας έφερε το τρίτο και πιο θανατηφόρο μνημόνιο και ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση.

      Διαγραφή
    2. Ευγε Σαββα Καλεντεριδη! Ευκολα ξηλωνεις και δυσκολα παραγεις.

      - Σ. Καλεντεριδης 23.1.15, "Η μόνη λύση είναι να δημιουργήσουν οι πολίτες την ελπίδα"

      Διαγραφή
    3. Σάββα, ματαιοπονείς με τα κόμματα. Ζητάς βοήθεια κι ελπίδα, σκεπτόμενος εθνικά (το καταλαβαίνω και πολύ καλά μάλιστα), στο μόνο μέρος που ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ πλέον δεν μπορείς να την βρεις. 40 χρόνια είδαμε τι εστί μεταπολίτευση. Αλλάζοντας αρχηγό μία συμμορία, δεν πρόκειται να έλθει η Αποκάλυψη. Πόσους αρχηγούς έχει αλάξει μέχρι τώρα; Το αποτέλεσμα;

      Συμφωνώ ότι πρέπει να βρούμε με τι θα αντικαταστήσομε το παρόν σύστημα, γι αυτό έχω πολλάκις πει, ότι κατά εκεί πρέπει να κατατείνουν οι προσπάθειές μας, αυτό πρέπει να μάς απασχολεί και όχι να αρχίσομε να συζητούμε πάλι ποια από τις υφιστάμενες ολέθριες συμμορίες θα κάνει το λιγότερο κακό και με αρχηγό ποιον.

      Δεν εξαιρώ τον ΣΥΡΙΖΑ από τις λοιπές συμμορίες. Γέννημα της μεταπολιτεύσεως είναι κι αυτός. Απλώς, δεν θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση, αν οι άλλοι δεν ήσαν τόσο διεφθαρμένοι, απάτριδες, αδιάφοροι και ανίκανοι και δεν μάς είχαν φέρει στα σημερινά χάλια.

      Τούς χρεώνω, αν θέλεις, το ότι μάς κατάντησαν να μάς κυβερνά αυτό το θλιβερό απόκομμα.

      Διαγραφή
  3. Σάββα,
    Η πλανητική υπερδύναμη γνωρίζει τον τρόπο και έχει τα μέσα, έτσι ώστε κάθε φορά οι πολιτικοί μας ηγέτες να είναι πειθήνια όργανά της.
    Κάποτε ήταν οι Άγγλοι, οι Γάλλοι και οι Ρώσοι (Αγγλικό, Γαλλικό και Ρωσικό κόμμα). Επικράτησαν οι Άγγλοι, ως αποικιοκράτες-αυτοκράτορες. Στη συνέχεια παρέδωσαν τη σκυτάλη στις ΗΠΑ.
    Σήμερα με τα αρχηγικά κόμματα και την έλλειψη των κατάλληλων θεσμών (π.χ, Εθνικό Συμβούλιο Χάραξης Στρατηγικής) είναι πολύ απλό να ελέγχεις την εξωτερική πολιτική ενός «κρατιδίου»: Ελέγχεις πλήρως τον Πρωθυπουργό του, πετώντας του το «κόκαλο» της εξουσίας να το γλύφει και να ηδονίζεται.
    Πολύ σωστά ο St. Krasnerَ στο βιβλίου του Sovereignty, organized hypocrisy, αποδεικνύει ότι τα πραγματικά κυρίαρχα κράτη είναι μόνο οι εκάστοτε Μεγάλες Δυνάμεις που διαθέτουν υψηλά θεσμοθετημένη δομή, έδαφος, αναγνώριση, αυτονομία και έλεγχο. Για όλα τα λοιπά κράτη και ιδιαίτερα για τα αδύναμα η κυριαρχία τους είναι μια «οργανωμένη υποκρισία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η δυναμική των εξελίξεων στη Συρία ανατρέψει τα σχέδια των ΗΠΑ, τότε μπορεί τα συμφέροντά τους να εξυπηρετούνται περισσότερο από την Ελλάδα παρά από την Τουρκία. Θα δούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το να ασχολειται κανεις με την εσωτερικη πολιτικη κατασταση στην Ελλαδα, ειναι τουλαχιστον αστειο.
    Η χωρα ειναι υπο επιτροπεια.
    Ολο το πολιτικο προσωπικο, ειναι διορισμενοι σαλτιμπαγκοι.
    Ολα κρινονται απο τις εξελιξεις στην συρια.
    Εκει γινεται η μαχη για την παγκοσμια κυριαρχια.
    Αν υπερισχυσουν οι δυναμεις του ρωσικου αξονα (που απ'οτι φαινεται εκει παμε), τοτε αλλζουν τα παντα, σε ολοκληρο τον κοσμο.
    Στην περιοχη μας, ολος αυτος ο ισλαμικος βοθρος με προεξαρχουσα την τουρκια, θα αφανισθει.
    Η δυση θα πεσει σε βαθυτατη οικονομικη κριση. Οι λαοι της θα ξεσηκωθουν, ζητωντας την βοηθεια των ρωσων και των κινεζων.
    Κυριαρχο ρολο στις παγκοσμιες εξελιξεις προβλεπω να παιξει η ελληνικη πατεντα της αστειρευτης ενεργειας τους δευκαλιωνες.
    Μια πατεντα, που οι εδω πολιτικο δημοσιουπαλλικοι κολοκυθοσποροι, καταφεραν να το διωξουν στον καναδα.
    Εκει παιζονται τα μεγαλα παιχνιδια, κυριε καλεντεριδη και οχι στο αν θα ειναι ο καθε μπουχεσας υποψηφιος για την αρχηγια της νδ ή του τσυριζα.
    Η πολιτικη στην ελλαδα ειναι στην πραγματικοτητα ενα γουρουνοστασιο, με ο,τι καλυτερο υπαρχει στην ελληνικη κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι μου φαίνεται ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα (και Κύπρο) αν δεν αλλάξει το ισοζύγιο των μεγάλων δυνάμεων. Και διαφωνώ με τον κ. Καλεντερίδη ότι η Ελλάδα ωφελήθηκε από την Δύση αφού βλέπουμε όλοι σήμερα τα αποτελέσματα της. Οι συνθήκες που επέβαλαν οι δυτικοί στην Ελλάδα είτε ακούσια είτε εκούσια εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα μόνο.

      Διαγραφή
    2. Βρε Ανδρέα
      Αν οηγαίναμε με τον Χίτλερ ξέρεις πώς θα ήταν σήμερα η Ελλάδα;

      Διαγραφή
    3. Αντιπροοδευτικέ,
      είναι υποχρέωσή μας να ασχολούμαστε με την ελληνική εσωτερική πολιτική. Είναι ανάγκη, είναι νομοτέλεια.
      Διαφορετικά, να μεριάσουμε, να μεταναστεύσουμε και να παραδόσουμε τα ιερά μας και τα πάτρια σε άλλους, που θα ασχολούνται με την Ελλάδα.
      Το γεγονός ότι "το πολιτικό μας προσωπικό είναι διορισμένοι σαλτιμπάγκοι" μας οδηγεί να αναρωτηθούμε, γιατί τους εξέλεξε ο λαός και γιατί αφέθηκε να εξαπατηθεί...πολλάκις.
      Παράδειγμα το δημοψήφισμα...

      Διαγραφή
    4. Ανδρέα όταν τελείωσε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ορίστηκα με επιτηρητές της Ιταλίας, ελληνικά στρατεύματα παρήλασαν στη Ρώμη όταν έπεσε ο Μουσολινι, εμείς όμως επιλέξαμε να σφαχτούμε μεταξύ μας....

      Διαγραφή
  6. Συνηθίζεται η προπαγάνδα να απευθύνεται στούς αναγνώστες αντιμετωπίζοντάς τους ως δεκάχρονα. Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να με πείσετε ότι δεν κάνετε προπαγάνδα (όχι βέβαια ότι είμαι το κριτήριο και το σημείο αναφοράς αντικειμενικότητας). Θα κάνω ορισμένες παρατηρήσεις χάριν της τάξης και της Ιστορικής μνήμης γιατί φαίνεται ότι μας υποτιμάται τα μέγιστα.
    1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ ΕΠΙΡΡΟΗΣ αλλά απλώς συνέχισε την πολιτική των προκατόχων του. Ηθελημένα ή ατυχώς αγνοείτε το άγος των δανείων που η Ελλάς πλήρωνε τότε στις Δυτικές Δημοκρατίες, ήτι σε Αγγλικές, Γαλλικές κλπ τράπεζες. Ακόμη και να ήθελε ο Μεταξάς (σημειωτέον ότι κείται μακράν, πολύ μακράν των μετέπειτα μετριοτήτων και Εθνοπροδοτών της Δεξιάς) δε θα μπορούσε να στραφεί στη Γερμανία. Αλλά πάλι αποσιωπάται το γεγονός ότι Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ (δείτε σχετικά τη συνέντευξη τύπου στις 30-10-40 και θα καταλάβετε πολύ καλά πόσο μακριά έβλεπε και χωρίς παρωπίδες..). Κι όμως..ο Μεταξάς που αρνήθηκε την βολική γιά όλους κατάπαυση του πυρός (με Γερμανική μεσολάβηση και παρουσία στην νεκρή ζώνη Γερμανών στρατιωτών) το Δεκέμβρη του 40, αντιτάχθηκε στα Αγγλικά σχέδια "βοήθειας" με τις ανεπαρκέστατες δυνάμεις που αυτοί προτειναν. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε όλοι..ύποπτος θάνατος όσο και οι δύο σφαίρες στην καρδιά(!!!!) του μετέπειτα "αυτόχειρα" Πρωθυπουργού Κορυζή.
    2. για όσους απλώς έχουν ανατρέξει στα γεγονότα της νηπιακής ηλικίας του Νεοελληνικού Κράτους είναι σαφές ότι η πρώτη απόπειρα (και τελευταία) να κυβερνηθεί η Πατρίδα από έναν ΜΗ ΔΥΤΙΚΟΤΡΑΦΗ τίμιο άνθρωπο (καθόλου τυχαίο ότι ανήκε στους "Ναπαίους" και ότι ήταν Ορθόδοξος και "άγιος της Πολιτικής") μπήκε στο στόχαστρο των Δυτικών και εκτελέστηκε και μάλιστα (μάλλον ασυλλόγιστα) από φάρα με τεράστια προσφορά αίματος στον Αγώνα.
    3. Υπερπηδάτε τη σημαντικότερη χρονική περίοδο 1943-44 η οποία άνοιξε το δρόμο σ' αυτή του Δεκέμβρη 44 και των μετέπειτα γεγονότων 44-49 και επειδή είστε και στρατιωτικός θα' πρεπε να γνωρίζετε ότι "ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΕΘΝΩΝ και ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΤΑΣΙΣ"... Μήπως οι Άγγλοι δεν εξόπλισαν το ΕΑΜ (υποτίθεται για τον αντιπερισπασμό της απόβασης στην Ιταλία ΕΝΏ έβλεπαν ότι το κενό εξουσίας στην Ελλάδα και οι κινήσεις του ΕΑΜ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΖΑΝ τη μετέπειτα Στάση του Δεκέμβρη ), αυτοί δεν πολεμούσαν και υπονόμευαν τον Γρίβα και την "Χ" (για να του "κόψουν τα φτερά" στην Κύπρο;;;;) ;;;
    4. Το κατά πόσο...ο τίμιος και πατριώτης Σαμαράς "τάραξε τα νερά" θα το εκλάβω ως (ατυχή για να μη πώ γελοία..) προσπάθεια χαριτολογίας. Ο συγκεκριμένος είναι 10000% σίγουρο ότι θα διωχθεί ποινικά στο ίδιο δικαστήριο μ΄αυτό που θα δικαστεί και ο ΓΑΠ, με τη διαφορά ότι ο δεύτερος θα απαλλαγεί "λόγω βλακείας". Τον καταχωρώ δίπλα στο...μεγάλο "Εθνάρχη"-απόντα στους Εθνικούς Αγώνες αλλά ικανότατο στην αρσενοκοιτία...
    Ο Σαμαράς βγήκε γιατί ο κόσμος ΣΥΧΑΙΝΕΤΑΙ τη Ντόρα!!!!!!!!! και αν ήταν η μοναδική υποψήφια, θα ψήφιζαν ΑΚΥΡΟ ή ΛΕΥΚΟ..η "εναλλακτική" (και βέβαια απολύτως ελεγχόμενη από τα χρόνια που έριξε το Μητσοτάκη) λύση, ήταν ο Σαμαράς..πολύ βολικό στ΄αλήθεια για το "έξωθεν" διευθυντήριο..
    5. βλέπω με ικανοποίηση ότι κάποιοι σας έχουν "πάρει χαμπάρι" και σας "φτύνουν" ενώ εσείς νομίζετε ότι ψιχαλίζει..
    Πολύ σωστά τα λένε και σας το λέω και' γω ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.
    Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να μας πείτε ποιές εγγυήσεις θα δώσει ο νέος πρόεδρος της χαζοΝΟΥΔΟΥΛΑΣ σχετικά με τα δάνεια που έχει πάρει..., τ' άλλα βρείτε τα μεταξύ σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και κάτι άλλο..πρό καιρού σε περισπούδαστη ανάλυσή σας σχετικά με τα τεκταινόμενα στη Συρία σας είπα (και ενοχληθήκατε μάλιστα) ότι "τσάμπα παιδεύεστε με τις αναλύσεις, έχει ήδη ειπωθεί το τι πρόκειται να γίνει και ο Θεός έχει τα σχέδιά του όπως ανέφερε και ο άγιος Παίσιος.."
    Σας προτείνω να διαβάσετε και τα προλεγόμενά του σχετικά με το "ψευτορωμαίικο" στο οποίο "κάνετε δεξιές πλάτες" όπως και για την τύχη των "σωτήρων" πολιτικάντηδων (οι οποίοι θα ξεμείνουν στην Ελλάδα από αφέλεια ή αλαζονία),...για να μη βρεθείτε πάλι προ εκπλήξεως.
    ΦΘΑΝΕΙ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΚΑΙ 'ΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ "ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ"..μας μπουκώνετε προπαγάνδα και φληναφήματα και πιστεύετε ότι τα τρώμε αμάσητα, μα τέλος πάντων σε ποιόν κόσμο ζείτε ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Β.Α.
      Είσαι στον δικό μου χώρο και με βρίζεις.
      Σε αφήνω στην κρίση των αναγνωστών μας.

      Διαγραφή
  8. Στη δημιουργία συνδρόμου αντιαμερικανισμού στη χώρα μας συνέβαλε το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 και μάλιστα, καταλυτικά, αν όχι αποκλειστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και σε τι συνίσταται ακριβώς η βρισιά ;; σας χαρακτήρισα προσωπικά ή μήπως δεν αντέχεται τον αντίλογο ;;;
    γιατί με τη δική σας λογική εσείς μας βρίζετε κάθε μέρα ΚΑΙ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ..
    Τέλοσπάντων αν νομίζετε ότι σας έβρισα σας ζητώ συγνώμη δε σκοπεύω να ασχοληθώ περαιτέρω ούτε με τα γραφόμενά σας (τα οποία κατά τη δική μου γνώμη είναι ανεπαρκή) ούτε με το...χώρο σας, μάλλον είμαστε προσανατολισμένοι σε τελείως διαφορετικές αντιλήψεις.
    Και για να σας απαλλάξω και από το βάρος και την καταπίεση της "ύβρεως" (της οποίας λέξης τη σημασία εκ των γραφομένων κρίνοντας...αγνοείτε) κατεβάστε όλα μου τα σχόλια μη σας "χαλάω τη σούπα" και σβήνω τα.."λιβανιστήρια".

    ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΣΤΕ ΤΟΝ "ΥΒΡΙΣΤΗ" ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ δεν είναι χαμαιτυπίο.
      Δεν υπαρχουν στημένοι προβοκάτορες.
      Εδώ γίνεται πολιτισμένος διάλογος χωρίς προσωπικές επιθέσεις.

      Διαγραφή
  10. .....χάλασε τη «σούπα» όμως η εκλογή Σαμαρά στην αρχηγία της ΝΔ....

    .... μένει να δούμε αν οι πολίτες, ανεξαρτήτως κόμματος και ιδεολογίας, θα επιτρέψουν την μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική μπανανία, ή αν θα επέμβουν και πάλι, όπως στην περίπτωση Σαμαρά -ανεξαρτήτως του αν με τις επιλογές του σε κάποιο βαθμό διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών-, για να εκλεγεί ένας αρχηγός.......

    Συμπέρασμα :

    Μόνο ο Αντωνάκης μπορεί να μας ξανασώσει, δεδομένου ότι ο Μειμαράκης ή ο Μητσοτάκης ή ο Τζιτζικώστας θα μετατρέψουν την χώρα σε μπανανία.

    Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εάν δούμε την μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας χωρίς κομματικές παρωπίδες, θα διαπιστώσουμε ότι οι "αριστεροί - προοδευτικοί" ψευτοπατριώτες, ήταν οι πλέον ξενόδουλοι πολιτικοί, οι καλύτεροι "yes men".
    Αντίθετα οι πολιτικοί της άλλης πλευράς, υπερασπιζόντουσαν καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα. Αυτό βέβαια δεν τους απαλλάσει από τις ευθύνες τους, για την σημερινή κατάντια της χώρας.
    Να ξεκινήσω από την σύγκριση Μητσοτάκη με Παπανδρέου - Σημίτη. Ο Μητοστάκης που τόσο λοιδορήθηκε, είχε το σθένος να ασκήσει βέτο στον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ (πίστευε ότι δεν γινόταν να καταστραφεί ο μόνος σύμμαχός μας στην γειτονιά), γεγονός που του κόστισε την απώλεια της εξουσίας. Αντιθέτως ο "εθνικά υπερήφανος" Παπανδρέου με τον Σημίτη ήραν το βέτο και αιματοκυλίστηκε η Σερβία.
    Να συνεχίσω με την εγκληματική μειοδοσία του "yes men" Σημίτη στην παράδοση Οτσαλάν και στα Ίμια, όπου ευχαριστούσε τους Αμερικανούς, επειδή επέτρεψαν στους Τούρκους να "γκριζάρουν" μόνο το μισό Αιγαίο.
    Η ιστορία συνεχίζεται με την σύγκριση ΓΑΠ-Καραμανλή και θα επαναληφθεί με την σύγκριση Σαμαρά - Τσίπρα.
    Ηδη οι σύγχρονοι αριστεροί "yes men", προχωρούν στην αναγνώριση του Κοσσόβου, δημιουργώντας προηγούμενο για την Θράκη, επιτρέπουν στους Αλβανούς να αλωνίζουν και είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του Τουρκικού εθνικισμού, όσον αφορά την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού της πατρίδας μας και της Κοσσοβοποίησης της Θράκης. Έδώ έφτασαν στην απόλυτη κατάντια της απάλειψης του μαθήματος της γενοκτονίας από τα σχολικά βιβλία.
    Τούτων δοθέντων, είναι σημαντικό ο αρχηγός της άλλης πλευράς να παρουσιάζει στοιχειώδη πατριωτικά αντανακλαστικά. Γι' αυτό συμφωνώ με τον Σάββα ότι έχουν μεγάλη σημασία οι εσωκομματικές εκλογές στην ΝΔ.
    Πέραν τούτου όμως, επιμένω ότι είναι μείζονος σημασίας, η συγκρότηση ενός πατριωτικού πολιτικού σχηματισμού που θα επηρρεάζει στο μέτρο του δυνατού τις εξελίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο Μητοστάκης που τόσο λοιδορήθηκε, είχε το σθένος να ασκήσει βέτο στον βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ (πίστευε ότι δεν γινόταν να καταστραφεί ο μόνος σύμμαχός μας στην γειτονιά), γεγονός που του κόστισε την απώλεια της εξουσίας"

      Πότε έγινε αυτό; Ομολογώ ότι δεν το θυμούμαι. Μπορείς να μού δώσεις κάποια στοιχεία/πηγές;

      Διαγραφή
    2. Να δούμε μάλλον την μεταπολεμική και όχι μόνο την μεταπολιτευτική ιστορία τής χώρας:

      "Αντίθετα οι πολιτικοί της άλλης πλευράς, υπερασπιζόντουσαν καλύτερα τα εθνικά συμφέροντα"

      1) Ποιος ίδρυσε τα τουρκικά σχολεία στην Θράκη και υποχρέωσε όλους τούς μουσουλμάνους να φοιτούν σ' αυτά, ουσιαστικά χαριζόντάς τους στην Τουρκία;

      2) Ποιοι κυβερνούσαν το 1955, όταν στην Πόλη (και όχι μόνο) έγινε το πογκρόμ κατά των Ελλήνων και ο ξεριζωμός των; Πώς αντέδρασαν;

      3) Ποιος πούλησε το όνομα της Μακεδονίας;

      4) Ποιος άνοιξε τα σύνορα τής Ελλάδος στους Αλβανούς και ποιος "ευχαριστούσε εκείνους που επέλεξαν την χώρα μας, για να δώσουμε τον κοινό (;;) αγώνα";

      4) Ποιος επέτρεψε το 2005 στον τότε Τούρκο ΥπΕξ, Αλί Μπαμπατζάν να επισκεφθεί την μειονότητα στην Θράκη, αδιαφορώντας για τα όσα απείρου κάλους διημείφθησαν εκεί και καθιερώνοντας έκτοτε τις τακτικές επισκέψεις Τούρκων επισήμων στην Θράκη, παγιώνοντας το καθεστώς συγκυβερνήσεως;

      Σκέψου τι θα γινόταν, αν "οι πολιτικοί της άλλης πλευράς" δεν υπερασπιζόντουσαν τα συμφέροντά μας!!!

      Διαγραφή
    3. Nativist
      Για τα δυο πρώτα έχεις δίκιο.
      Για το τρίτο μισό-δίκιο.
      Για το τέταρτο δεν έχεις δίκιο και για το πέμπτο μισό-δίκιο.
      Όμως το θέμα δεν είναι δεξιά και αριστερά.
      Όλοι οι Έχουμε τα κύρια χαρακτηριστικά μας ίδια.
      Απλά οι αριστεροί λόγω του διεθνισμού, στα εθνικά θέματα έχουν άλλη θεώρηση.
      Το θέμα είναι να έχουμε δυο πυλώνες εξουσίας, έναν κεντροαριστερό και έναν κεντροδεξιό, που να είναι συνεκτικοί, καλά οργανωμένοι, να εκφράζουν την κοινωνία και να υπερασπίζονται τα εθνικά μας θέματα.
      Αυτό είναι και το νόημα του άρθρου.

      Διαγραφή
    4. Natvist,
      Αυτό που δεν θυμάσαι, ψάξτο και θα δεις ότι έχω δίκιο. Ανεξάρτητα από το ήθος του, στο συγκεκριμένο θέμα ο Μητοστάκης προέταξε το εθνκό συμφέρον.
      Όσον αφορά τα 5 παραδείγματα που παρέθεσες, ασφαλώς και έχεις δίκιο σε κάποια από αυτά. Εγώ ποτέ δεν είπα ότι οι κεντροδεξιοί ήταν άψογοι στα εθνικά θέματα.
      Όμως πρέπει να παραδεχτείς ότι οι μεγαλύτερες υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα, έγιναν από αριστερούς πολιτικούς.
      Να σου υπενθυμίσω την πρόσφατη ταύτιση του Σύριζα με το Τουρκικό προξενείο στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων της Θράκης και στο θέμα της υποψηφιότητας Σαμπιχά.
      Αυτά τα θυμάσαι;

      Διαγραφή
    5. Σάββα,

      Το θέμα ασφαλώς δεν είναι δεξιά κι αριστερά. Άλλωστε, όπως έχω ξαναπεί, οι όροι "αριστερός", "δεξιός" κλπ. δεν μού λένε τίποτε. Υπάρχουν έντιμοι και ανέντιμοι, πατριώτες και εθελόδουλοι. Στην Ελλάδα δεν έχομε πατριώτες πολιτικούς, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Κι αν τύχει κι εμφανιστεί κανένας, οι συμμορίες, που εσύ λες κόμματα, φροντίσοουν να τον εξαφανίσουν, διότι είναι επικίνδυνος για τα συμφέροντά των. Έχομε γεμίσει από αδούληδες, επαγγελματίες πολιτικούς, λαοπλάνους και αλήτες, οι οποίοι, αφού εξασφάλισαν θεσμοθετημένη ατιμωρησία, εξακολουθούν να σκυλεύουν το πτώμα τής Πατρίδος. Ναι, Σάββα, ΤΟ ΠΤΩΜΑ. Η Ελλάδα, τουλάχιστον το κράτος, έχει τελειώσει πια, χωρίς καμμία ελπίδα ανάκαμψης. Ούτε την παραμικρή!

      Παντελή,

      Όταν εσύ ισχυρίζεσαι κάτι, εσύ οφείλεις να το αποδείξεις. Να τα λέω αυτά σε άλλους, αλλά όχι και σε σένα!
      Λάθος κάνεις, διότι πρώτ' απ' όλα ο βομβαρδισμός της Σερβίας έγινε το 2009, δηλαδή 6 χρόνια μετά την πτώση τού Μητσοτάκη. Επί των ημερών του είχαμε τον Πόλεμο της Βοσνίας, αλλά πουθενά δεν μπήκε βέτο από την Ελλάδα και σε κανέναν. Στον Πόλεμο τής Βοσνίας, δεν κινδυνεύαμε να τα χαλάσομε με τούς Σέρβους, διότι ο πρώτος που αρνήθηκε βοήθεια στον Κάρατζιτς ήταν ο Μιλόσεβιτς.

      Ποιους θεωρείς "αριστερούς" πολιτικούς; Τον Γιωργάκη και τον Σημίτη; Έλεος, βρε αδελφέ!
      Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αυτός που απέτρεψε τον 1987 την έξοδο τού "Πίρι Ρέις", ή μάλλον τις έρευνές του εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Δεν υπήρχαν επί των ημερών του παραβάσεις/παραβιάσεις εναερίου/θαλασσίου ελληνικού χώρου. Ήταν δεξιός αυτός; Από ποιούς αριστερούς έγιναν οι μεγαλύτερες παραχωρήσεις, αφού έχομε "για πρώτη φορά Αριστερά", αν εξαιρέσομε ίσως την αριστερίζουσα περίοδο τού παλιού ΠαΣοΚ, αυτού που θεσμοθέτησε την κλοπή και ξεκίνησε την κατεδάφιση τής Πατρίδος μας;

      Αν αρχίσω να μετρώ -ήδη ανέφερα κάποια- τι έχουν κάνει οι άλλοι στην Θράκη, τότε αυτά που γράφεις εσύ φαίνονται παρωνυχίδες. Όλες οι συμμορίες ταυτίζονται με το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και φιλοδοξούν (sic) να έχουν στα ψηφοδέλτιά των αρεστούς σ' αυτό υποψηφίους. Μοναδική εξαίρεση από τα εντός Βουλής κόμματα, η Χρυσή Αυγή.

      Εγώ απλώς αυτό κατέδειξα. Το πού έχω μισό ή καθόλου δίκιο και γιατί, θα έπρεπε να το γνωρίζω.

      Η Ελλάδα είναι κράτος με πολιτικούς

      Διαγραφή
    6. "Εγώ απλώς αυτό κατέδειξα. Το πού έχω μισό ή καθόλου δίκιο και γιατί, θα έπρεπε να το γνωρίζω.

      Η Ελλάδα είναι κράτος με πολιτικούς"

      Αυτά διαγράφονται.

      Διαγραφή
    7. Παντελή
      ο Μητσοτάκης προσπάθησε να αποτρέψει τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και το πλήρωσε.

      Διαγραφή
    8. Πολλά γεγονότα και πολλές καταστάσεις προσπάθησε να αποτρέψει ο Μητσοτάκης.
      Εκείνη την εποχή όμως η τάση ήταν ο άκρατος αμοραλισμός.

      Διαγραφή
  12. Στη σωστή παρατήρηση του κου Λαζαριδη να προσθέσω οτι ο ρόλος της (προοδευτικής ) αριστεράς και στο εσωτερικο μέτωπο ηταν παρόμοιος.Σημερα παντως στην μνημονιακή εποχη οι οποίος κυβερνήσεις εχουν σύντομο βίο στον οποιο τους εχει ανατεθεί συγκεκριμένο έργο η καλυτερα αποστολή.Δυστυχως πολλοι λίγοι σημερα πιστεύουν οτι υπαρχουν πραγματικα ελληνικές και με ελεύθερη σκεψη κυβερνησεις.
    Ενα παράδειγμα ειναι ο ΦΠΑ στο κρέας που ενώ η κυβερνηση τον όρισε αρχικά στο 23% και αφορούσε μια αγορά 13,6 δις ετησίως που στο μεγαλύτερο μερος της καλύπτονταν απο Γαλλία ,Ολλανδία κυριως η μετάπτωση στον χαμηλότερο 13% εγινε κατόπιν εξωθεν συμβουλής και το προυπολογισθεν ποςο της διαφοράς ,οι φωτεινοί προοδευτικοί εγκέφαλοι το περάσανε στην παιδεία καθιστώντας είδος πολυτελείας την προσπάθεια του έλληνα να δώσει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση στα παιδιά του ( φυςικα και εδω μπήκανε...συμβουλευτικά απο τους εξωθεν οι γνωστές εξαιρέσεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχάς μπανανιά είμαστε ήδη εδώ και πολλά χρονια, όταν κάποιος κυκλοφορεί στον δρόμο με μπλουζάκι που έχει τη σημαία της Ελλάδος και δέχεται επίθεση ως Χρυσαυγίτης είμαστε χειρότεροι από μπανανιά! Οι μπανανιές είναι πολύ καλές χώρες, εμείς είμαστε παράδειγμα προς αποφυγή συμπαντικό! Αλλα για να δούμε κάτι που έγινε σήμερα και το κουκουλώσανε τα ΜΜΕ, αυτά που "κατυηγορει" ο Σύρριζα αν και είμαι σίγουρος πως οι "δημοκράτες" του πυρήνα του Σύρριζα δεν έχουν πρόβλημα...

    Ο Υπουργός επικρατειας απέλυσε εργαζόμενο σήμερα η χτες τέλος πάντων. εξαιτίας απόψεων που εξέφρασε στον λογαριασμό του στο twitter! Απόψεις όχι εναντίον της υπηρεσίας του η της κυβέρνησης, αλλα απόψεις που κατέκριναν τη στάση της μητέρας του παύλου Φυσα! Ωστόσο ο υπουργός που αρνείται τη γενοκτονία των παππούδων μας αναλμβάνει να ηγηθεί της παιδείας της χώρας! Απολύεται ένας άνθρωπος το 2015 γιατί εκφράζει προσωπικές απόψεις που αντιτίθενται στις απόψεις του υπουργού και δεν ξέρω και εγώ ποιου αλλου και δεν αντιδρά κανεις, ενώ ο ανθέλληνας βρωμερός και τρισάθλιος αρνητής της γενοκτονίας των προγόνων μας που προσβάλλει τον Ελληνισμό στο σύνολο του είναι υπουργός!

    Συγχαρητήρια σε αυτούς που εκλέγετe όλα τα χρονια! Θερμά συγχαρητήρια! A και μερικοί στίχοι από το καλο παιδί με το οποιο ασχολείται όλη η Ελλάδα και έχει ηρωοποίηση με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο φονιάς «Σήκωσε την αντένα γαμώ τον φασισμό σου πουτάνας γέννα / ναι καλά κατάλαβες αυτό εδώ είναι για σένα / ΔΙΑΛΕΞΕ, ΘΕΛΕΙΣ ΚΡΕΜΑΛΑ ή ΤΡΕΧΑΛΑ / γαμιέται κάθε είδους φασίστας μαλάκα και πάμε γι’ άλλα / ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ / ΚΑΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΓΑΜΑ ΤΟΥΣ ΤΗ ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ"!!!

    Και γιατί δεν κάνουμε ήρωα και τον κάθε hooligan, αυτό δεν καταλαβαίνω! Γίνονται ήρωες τις ελληνικής κοινωνίας τα κατακάθια της από όλες τις παρατάξεις και όλες τις αποχρώσεις. Και επιπλέον αρχίζουμε και απολύουμε κόσμο λόγω ούτε καν φρονημάτων αλλα απόψεων! Επιτέλους η χωρα που ονειρευόμασταν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάστε αυτό και βγάλτε τα συμπεράσματά σας για το άρθρο μου.

    http://katohika.gr/ellada/vomva-ton-wikileaks-gia-tzitzikosta/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή από πουθενά από το άρθρο των κατοχικών δεν προκύπτει ο τίτλος που εχει μπει από πάνω φαντάζομαι πως θέλετε να πείτε ότι εχει ήδη αρχίσει ο βρώμικος πόλεμος εναντίον του τζιτζικωστα!

      Διαγραφή
  15. Αλέξανδρε
    Οι επαφές με διπλωμάτες ξένων χωρών, για πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, πρέπει να γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το κόμμα, το υπεξ και το κράτος.
    Και μετά τη συνντηση με ξένο διπλ μάτη, πρέπει να ακολουθεί σχετικό σημείωμα του τι ρώτησε ο άλλος και τι είπες εσύ.
    Αλλιώς, υπαρχει κίνδυνος να σε θεωρήσουν ενεργούμενο ξένης χώρας.
    Πάντως, αν ήτάν άθώα η συνάντηση, δεν θα ήταν απόρρητο το σημείωμα του πρέσβη.
    Είναι αυτό που λέω μπανανία.
    Όσο για το βρώμικος πόλεμος, νο ίζω ότι θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και τι υποστηρίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταρχάς δεν τον ξερω τον Τζιτζικωστα, αλλα δεν ήταν μόνος του ήταν και ο Σταϊκούρας και η Παπαδημητριου και επιπλέον το άρθρο ψεύδεται στον τίτλο του ευθέως όποτε εσεις τι συμπεραίνετε; Δύσκολο μου φαίνεται να μην ήξερε ο Καραμανλής το ότι μπορεί να έγινε μυστικά υποδεικνύει άλλο πρόβλημα, γιατί μυστικά επισκέπτονται όλοι την πρεσβεία από τον Τσίπρα μέχρι την Ντορα και τον ΓΑΠ....

      Διαγραφή
    2. Αλέξανδρε
      οι άλλοι δυο που λες, δεν είναι υποψήφιοι για πρόεδροι.
      Δεύτερον, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο τηλεγράφημα.
      Ο εν λόγω έχει στενές σχέσεις με την υπερδύναμη.

      Διαγραφή
  16. Ο σύγχρονος ΟρθοδοξοΤσοπανοΓκλαμουροΒαλκανοΤαλιμπάν(Ο.Τ.Γ.Β.Τ) που κάποιοι αποκαλούν Νεοέλληνα ευθύνεται ο ίδιος για τις καταστροφές του και καμία μεγάλη δύναμη.

    400 χρόνια οθωμανικής κατοχής μαζί με την διαχρονική διχόνοια από την αρχαιότητα δεν αποβάλλονται εύκολα από το σύγχρονο πολιτισμικό του επίπεδο.

    Αυτός ο λαός φταίει.
    Αυτός ο λαός που δεν θέλει να ακούει αλήθειες.
    Αυτός ο λαός που του αρέσουν μόνο τα ωραία λόγια.
    Αυτός ο λαός που έχει φθόνο μέσα του για τον κάθε ικανό σε οποιονδήποτε τομέα.

    Και είναι ο ίδιος λαός που έχει κάνει μεγάλα κατορθώματα με τα πλοία και την λόγχη του.

    Αν δεν επιλέγαμε το σωστό στρατόπεδο (των ναυτικών δυνάμεων) η Ελλάδα σήμερα θα ήταν μια μικρή Αλβανία με το Αιγαίου ολόκληρο τστα χέρια των Τούρκων και Ήπειρο, Μακεδονία στα χέρια Βουλγαρων, Σερβων και Αλβανών.

    Είμαστε ήδη μπανανία και δεν περιμέναμε κανέναν Τσίπρα. Μας έχουν περάσει ακτινογραφία ως κοινωνία κάποιοι και είμαστε πολύ τυχεροί που σε γενικές γραμμές από κάποιες επιλογές μας αλλά και λόγω συμφερόντων μεγάλων δυνάμεων βρεθήκαμε τις περισσότερες φορές στο σωστό στρατόπεδο.

    Ο ΟρθοδοΤσοπανοΓκλαμουροΒαλκανοΤαλιμπάν στα λόγια είναι πατριώτης αλλά λίγοι είναι αυτοί που λένε και επιμένουν στο ΟΧΙ. Οι περισσότεροι πουλάνε μέχρι και την μητέρα τους (και όχι απαραίτητα για χρήματα)

    Το ΟΧΙ πρέπει να είναι σφηνωμένο καλά στο κεφαλάκι και να μην υπονομεύεται με τίποτα.
    Από μια απλή φιλική συζήτηση μπορεί να γίνει η "εισβολή" στο εγκέφαλο και ούτε να καταλάβει οποιοσδήποτε για το πότε τον "ξεκλείδωσαν".

    Όποιος δεν είναι δεμένος με την ύλη(κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο) έχει κάνει το πρώτο και αποφασιστικό βήμα για να μπορεί να διαπραγματευθεί με οποιονδήποτε πολύ σκληρά, να είναι ετοιμόλογος στην παραμικρή απόπειρα αλλά και να αρνηθεί το οτιδήποτε .

    Η πατρίδα και μόνο αυτή. Τίποτα άλλο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "Αν δεν επιλέγαμε το σωστό στρατόπεδο (των ναυτικών δυνάμεων) η Ελλάδα σήμερα θα ήταν μια μικρή Αλβανία με το Αιγαίου ολόκληρο τστα χέρια των Τούρκων και Ήπειρο, Μακεδονία στα χέρια Βουλγαρων, Σερβων και Αλβανών"

    Ποιών τον δικηγόρο τού διαβόλου, διερωτώμαι αν τα πράγματα θα ήσαν όπως τα λες.

    Αν ο Μεταξάς είχε ενδώσει στο ιταλικό τελεσίγραφο, καταγγέλλοντας διεθνώς επίθεση υπερτέρας δυνάμεως, την οποία η μικρά Ελλάς αδυνατεί να αντιμετωπίσει, ακριβώς όπως έκανε 4 χρόνια πριν ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας, Χαϊλέ Σελασιέ, δεν θα μάς κατέτασσαν στην πλευρά των ηττημένων μετά το πέρας τού πολέμου. Αντιθέτως, θα είχαμε αποφεύγει ευσχήμως τον πόλεμο του '40, με τα τόσα θύματα, αναπήρους κλπ. και ίσως και την Γερμανική Κατοχή, με όλα τα απίστευτα δεινά της. Μάλλον θα την υφίστατο μόνον η Κρήτη, η οποία ήταν απαραίτητη στους Γερμανούς, ως σταθμός ανεφοδιασμού τού Ρόμελ.

    Γιατί το Αιγαίο θα ήταν στα χέρια των Τούρκων, οι οποίοι τήρησαν ευμενή προς την Γερμανία ουδετερότητα και εξήλθαν στον πόλεμο παρά τω πλευρώ των Συμμάχων μόλις δύο μήνες πριν την κατάρρευση της Γερμανίας; Η Τουρκία, σού θυμίζω, αμέσως μετά τον Β'ΠΠ, δεν ήταν το αγαπημένο παιδί των Συμμάχων. Αυτό έγινε αργότερα, λόγω της στρατηγικής της θέσεως.

    Γιατί θα ήσαν Ήπειρος, Μακεδονία στα χέρια Βουλγάρων και Αλβανών, αφού αυτοί ήσαν ηττημένοι τού πολέμου, ενώ εμείς όχι; Στα χέρια των Σέρβων; Ποιων Σέρβων, των Γιουγκοσλάβων τού Τίτο θέλεις να πεις. Θα τού τις είχαν παραχωρήσει οι Σύμμαχοι; με ποια λογική;

    Τελικά, ωφεληθήκαμε από το "ΟΧΙ" και πώς ακριβώς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.