15/10/15

Άδωνις Γεωργιάδης: Εάν ο Φίλης δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων να φύγει


  • (Φωτ. που ανήρτησε στο Twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης)
Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επισκέφθηκε την Ξάνθη, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα. Εκεί, ενημερώθηκε για τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη, συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και επισκέφθηκε το Μνημείο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, καταδικάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκου Φίλη.  
Μετά τις συναντήσεις και το προσκύνημα στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ποντίων ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε: «Ήρθα να επισκεφτώ το μνημείο για τη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού εδώ στην πόλη της Ξάνθης. Ως επί χρόνια αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου Ποντιακού Σωματείου, ενδεχομένως και όλης της Ελλάδος, του Καπετάν Ευκλείδη Αχαρνών, μαζί με τον Παύλο τον Γεροντίδη, με τον Μπάμπη το Χολίδη, και άλλους ωραίους φίλους, κάναμε αγώνες για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
»Αγώνες που σήμερα προσβάλλονται από την παρουσία του Φίλη, στη θέση του υπουργού Παιδείας και από τις συνεχόμενες δηλώσεις του, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά μόνο μία απλή εθνοκάθαρση!
»Ως Έλλην με καταγωγή και από τον Πόντο και ως οργανωμένο μέλος του Ποντιακού κινήματος, ζητώ από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανακαλέσει τις δηλώσεις του κυρίου Φίλη και να του εξηγήσει ότι ως υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της χώρας, είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να δώσει τη μάχη γι αυτά που αποφάσισε ομοφώνως η Ελληνική Βουλή πριν από 20 χρόνια.
»Την αναγνώριση διεθνώς της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Εάν δεν μπορεί να το κάνει ο Φίλης, καλύτερα να αλλάξει θέση, αλλά δεν μπορεί να προσβάλλει όλους εμάς που έχουμε μνήμες, όλους εμάς που έχουμε δώσει αγώνα».

1 σχόλιο:

  1. Νομίζω ότι η μέχρι τώρα αντίδραση φορέων, συλλόγων, Βουλευτών κ.λπ. είναι αναιμική και ασθενής.
    Άλλη συμπεριφορά απαιτείται, πιο μαχητική και αποτελεσματική.
    Ο Φίλης είναι απαράδεκτο να παραμένει Υπουργός, χωρίς να έχει καταδικάσει τις απόψεις του, που αρνείται την Γενοκτονία.
    Πρέπει να του καταστεί σαφές.
    Απαγορεύεται άλλη αδράνεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.