7/10/15

Πυραύλους από την Κασπία προς τη Συρία εκτόξευσαν ρωσικά πλοία (βίντεο)

  • Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δείχνει τεχνικούς της πολεμικής αεροπορίας να ελέγχουν τους πυραύλους του βομβαρδιστικού SU-34
Αν και δήλωσε ότι είναι νωρίς ακόμα για να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα για το αποτέλεσμα της ρωσικής επέμβασης στη Συρία, εντούτοις ο Βλαντιμίρ Πούτιν θεωρεί ότι «όλα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα αξίζουν μια πολύ θετική αποτίμηση». Σε μια συνάντηση που μεταδόθηκε απευθείας από το Rossiya-1, ο Ρώσος πρόεδρος ενημερώθηκε από τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την πορεία των επιχειρήσεων.


«Από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι», διευκρίνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σε ζωντανή σύνδεση, είπε στον Πρόεδρο ότι στόχους τους Ισλαμικού Κράτους έπληξαν και πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την Κασπία Θάλασσα. «Εκτός από την πολεμική αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 25 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», ανέφερε.
«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χιλιομέτρων και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού», συμπλήρωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος έδωσε εντολή να συνεχιστεί η συνεργασία της Μόσχας με τις ΗΠΑ, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και το Ιράκ.
Αποκάλυψε ακόμα ότι ο Φρανσουά Ολάντ του πρότεινε να ενωθούν οι δυνάμεις του Άσαντ με τις δυνάμεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (της αντιπολίτευσης) ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. «Συζήτησα αυτή την πρόταση με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ», εξήγησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  
Η πρόταση της Γαλλίας φέρεται να διατυπώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο Ρώσος πρόεδρος βρέθηκε στο Παρίσι για τη Σύνοδο Κορυφής με τη συμμετοχή της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο. 

1 σχόλιο:

  1. "Πυραύλους από την Κασπία προς τη Συρία εκτόξευσαν ρωσικά πλοία"

    Ο αξιωματικός εκπρόσωπος τύπου της Στάβκα μόλις δήλωσε:

    "Ρασίγια Πυραυλούτσκαγια Ισλαμούσκα Αλλαχου Ακμπαρ...καπούτ" :)

    Πληροφορίες από την Άγκυρα αναφέρουν ότι τα γυαλάκια του Αχμέτ θόλωσαν. Δεν είναι τίποτα, απλώς πρέπει να τα καθαρίσει λίγο για να ξαναδεί καθαρά στον ουρανό.

    Στον Αχμέτ και τον Ταγίπ αρέσουν οι νύχτες με φεγγάρι και ειδικά αυτές με ημισέληνο. Σε κάποιους άλλους είναι λίγες οι νύχτες με φεγγάρι που τους αρέσουν γι' αυτό εκτοξεύουν πυραύλους.

    Εξαερώστε τα Ισλαμικά κτήνη. Να μην μείνει ούτε δείγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.