8/10/15

Κερί στον Αλέξη ανάβει ο Μπορίσοφ...

Κατά τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον πρεσβύτερο, στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται και πράγματα που λέγονται και ποτέ δεν γίνονται. Κατά κύριο λόγο τα πράγματα που προαναγγέλλονται με επικούς τόνους δεν γίνονται ποτέ.
Κατ' αυτήν την έννοια η προαναγγελία από τον αναπληρωτή υπουργό των οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, για εφόδους από ελεγκτές του υπουργείου οικονομικών, κατά το γερμανικό πρότυπο, σε μεγάλες επιχειρήσεις τα ξημερώματα, εκτός από απογοήτευση μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσει.Θυμίζει ανάλογες παλαιότερες επιθεωρησιακές παραστάσεις στα δελτία των 8 με τους γιατρούς του Κολωνακίου.
Πριν προχωρήσω θα σας αναφέρω μια ιστορία.
Για τη συνέχεια Capital







3 σχόλια:

  1. Στο μονο που θα άλλαζα στο άρθρο ειναι πως δε χρειάζεται ακόμα τουλάχιστον να αντικατασταθούν οι μικρές επιχειρήσεις από μεγάλες, γιατί μάλλον υπαρχει χώρος και για τις δυο. Ήδη έχουν κλείσει παρά πολλές μικρές επιχειρήσεις και υπάρχουν παρά πολλοί άνεργοι να στελεχώσουν μεγάλες συν του ότι αν έρθουν μεγάλες εταιρίες τα αυξήσουν τη ζήτηση να δουλέψουν και οι μικρότερες, που δεν ειναι παρά πολλές ούτως η άλλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι απόλυτο ότι οι άνεργοι των μικρομεσαίων που έκλεισαν, μπορεί να στελεχώσουν μεγάλες. Οι λόγοι είναι πολλοί.

      Στην Ελλάδα, η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί την ραχοκοκαλιά τής οικονομίας. Αλλά και σε προηγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οι μικρομεσαίοι υποστηρίζονται και αρχίζουν να "ζουν' ξανά.

      Από πού βγαίνει ότι "αν έρθουν μεγάλες εταιρίες τα αυξήσουν τη ζήτηση να δουλέψουν και οι μικρότερες";

      Διαγραφή
  2. ΛΕΕΙ Ο κ. ΣΤΟΥΠΑΣ:"....θα κλείσει τις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν τη βασική πηγή φοροδιαφυγής και θα τις αντικαταστήσει από αλυσίδες μεγάλων επιχειρήσεων. Κανείς δεν χρειάζεται να ελέγξει την ταμία του σούπερ μάρκετ αν κόβει απόδειξη ή αν εισπράττει μετρητά ή με κάρτα. Το πράττει η ίδια η διεύθυνση της αλυσίδας."!!!!!!
    Η "ΑΛΥΣΙΔΑ" ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο κ. ΣΤΟΥΠΑΣ.....
    ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΔΩ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΛΠ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΦΠΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΟ ΠΟΣΟΝ ΑΦΗΝΟΥΝ.....
    ΚΑΙ ΑΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ (ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ) ΔΗΛΑΔΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΙΣ "ΑΛΥΣΣΙΔΕΣ" ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ κε ΣΤΟΥΠΑ;

    ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΚΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΦΟ ΨΕΥΔΟΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΙΣΙΩΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.