8/10/15

Δεν μπορεί να κρύψει τον Στάλιν που κρύβει μέσα του από τα νιάτα του ο Κοτζιάς - Διαλύει το ΥΠΕΞ

Αντιγράφουμε από το ΒΗΜΑ
Παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ με αφορμή την περίπτωση της πρέσβεώς μας στην ΕΕ
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος 
Μπροστά σε έντονες αντιδράσεις βρίσκεται ο Ν. Κοτζιάς
Αντιμέτωπος με σοβαρές αντιδράσεις βρίσκεται μέσα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή την ευρεία δημοσιότητα που έχει πλέον λάβει η πρόθεσή του να εκδιώξει, με πρωτοφανή και μάλλον εκδικητικό τρόπο, την πρέσβη Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία υπηρετεί στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, που έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης των θεμάτων προσωπικού υπέβαλε την Τετάρτη την παραίτησή του έπειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. Τις τελευταίες ώρες, έχει επίσης κυκλοφορήσει η φήμη ότι την παραίτησή του έχει υποβάλει και ο Γενικός Γραμματέας, πρέσβης Δημήτρης Παρασκευόπουλος - κάτι που μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε καταστεί δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

Όπως μάλιστα «Το Βήμα» είναι σε θέση να γνωρίζει, ο κ. Σπινέλλης ήταν μάλιστα αυτός που είχε αναλάβει το... πικρό ποτήρι να ενημερώσει, το μεσημέρι της Δευτέρας, την κυρία Παπαδοπούλου για δύο πράγματα:

Πρώτον, της μετέφερε ότι ο κ. Κοτζιάς δεν θέλει να είναι παρούσα η ελληνίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπος ούτε στο Συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ την Πέμπτη ούτε στη Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου για τις μεταναστευτικές ροές Ανατολικής Μεσογείου - Δυτικών Βαλκανίων (όπου θα είναι παρών και ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς).

Και, δεύτερον, ο κ. Σπινέλλης της μετέφερε ότι πρέπει να διαλέξει ανάμεσα σε τρία πόστα διότι αναμένεται να μετακινηθεί από τις Βρυξέλλες (σσ. προγραμματίζεται Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το προσεχές διάστημα). Τα πόστα ήταν το Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, η Κινσάσα του Ζαϊρ και το Σαράγεβο στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Ήταν το ζήτημα της Κινσάσα που φέρεται να έχει ενοχλήσει πολλούς διπλωμάτες και το οποίο ανέδειξε με την παρέμβασή της από το βήμα της Βουλής η κυρία Ντόρα Μπακογιάννηεπιτιθέμενη στον υπουργό Εξωτερικών.

8 σχόλια:

  1. Αὐτό δέν εἶναι ἄρθρο, εἶναι κουτσομπολιό. Ποῦ εἶναι ὁ λόγος, ἤ αἰτία, ἤ ἀφορμή, ἤ ψευδής ἀφορμή, ἤ ἀντίθετα καί σκάνδαλο, γιά τό ὅλο ζήτημα; Τί ὑπολανθάνει στό δημοσίευμα;Τί φέρεται ὅτι ἔπραξε λάθος ἡ κα Παπαδοπούλου; Ἤ τί ἐξετίμησε, ἐνδεχομένως, ἐσφαλμένως ὁ κ. Κοτζιάς; Πρέπει ὁ ἀναγνώστης νά διατρέχῃ τό διαδίκτυιο, γιά νά βρῆ τό στοχιειώδες νόημα ὅσων ἀναφέρονται; - ἐνδεχομένως λίαν σοβαρῶν ἤ ἀντιθέτως ἄνευ ἰδιατέρας, πλήν κομματικῆς, σημασίας; - Καί ὁ τίτλος τοῦ ἄρθρου, πῶς στηρίζεται, κατ' ἐλάχιστον ἔστω, ἀπό τό οὐσιαστικό περιεχόμενο τῦ δημοσιεύματος;
    Τό συγκεκριμένο θέμα δέν τό γνωρίζω σέ βάθος, ὥστε νά ἀντιληφθῶ τί ὑπονοεῖται, καί πάντως μιλάω ὡς ἀμερόληπτος τρίτος:
    Λοιπόν, δέν θά πρέπει μέ τέτοια φαινόμενα δημοσιευμάτων ἤ τίτλων νά ἀσχολεῖται λίγο καί ἡ ΕΣΗΕΑ; Μία ἐπίπληξη ἄν πρόκειται γιά ἁπλῆ ἀπερισκεψία κατά τήν σύνταξη τοῦ ἄρθρου, ἤ κάτι σοβαρώτερο ἐάν ἠθελημένως ἀποσιωπῶνται δεδομένα....
    Διότι, ΟΤΑΝ σε μία κοινωνία ἤ σέ μία πολιτική κατάσταση, ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ, ἡ Δημοσιογραφία ἔχει ἰδιαίτερες ὑποχρεώσεις ὥστε νά λέγονται τά πράγματα μέ τό ὄνομά τους. Νοοτροπία Στάλιν ἴσως, ἀλλά γιατί; Μετακίνηση διπωμάτου ἴσως, ἀλλά γιά ποιόν λόγο; Ἀντιδράσεις πῶς καί γιατί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παιδιά είναι ωραία στην Κινσάσα. Δραστήρια αν και μικρή (πάρα πολύ μικρή) ελληνική κοινότητα.

      αλλά κυρίως δύο μητροπολιτικές περιφέρειες με ιεραποστολικά κλιμάκια περιοπής (Κανάγκα, Κολουέζι), Πανέπιστήμιο δικό μας (θεολογική σχολή και ετοιμάζονται και άλλα τμήματα)

      καλά θα περάσει αν πάει εκεί κάτω (απίθανο βέβαια να το δεχθεί)

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι διαλύει ,το διαλυμένο? Αχώνευτος ο Κοτζιάς όπως όλοι οι Συριζέοι ,αλλα όχι και να κλαίμε για αυτό το αριστοκρατικό κλάμπ αργόσχολων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το κύκλωμα των διπλωματών του ΥΠΕΞ είναι το ισχυρότερο λόμπυ δημοσίων υπαλλήλων που υπάρχει στην Ελλάδα. Στο ίδιο υπουργείο υπάρχουν δύο "θεσμικά" μαύρα ταμεία με τα οποία η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει ανεξέλεγκτη χρήση κονδυλίων χωρίς να δίνει λογαριασμό, και με πρόφαση το Εθνικό συμφέρον.

    Τα λεγόμενα μυστικά κονδύλια και τις ΜΚΟ, δραστηριότητες που κανονικά έπρεπε να είναι στο Προεδρίας και στο Οικονομικών. Αυτά όλα είς γνώση των "διπλωματών" και πάντοτε πέφτει και ο σχετικός εκβιασμός.

    Τα διαχρονικά κουτσουμπολιά στην πόλη λένε ότι ο μόνος Υπουργός που χόρεψε κανονικά την "ευγενή τάξη" των διπλωματών ήταν ο Πάγκαλος. Όλοι τους κάνουν τα χατήρια και περνάνε ήρεμα την θητεία τους.

    Όταν ακούτε διπλωμάτες να γκρινιάζουν, καλό είναι να κρατήσετε την μύτη σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λιγακι εξω απο το καθαυτο θεμα. Προσπαθησατε ποτε να ερθετε σε επαφη με Διπλωματικη μας Υπηρεσια στο εξωτερικο για βοηθεια-υποστηριξη-πληροφορηση ?. Τοτε θα ξερατε περι τινος προκειται στη φαρα αυτην....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. targum-nostrum = Το «κομπολόϊ του δραγουμάνου»... έχει σπάσει προ πολλού και έτσι ‘σκόρπησαν... τα «μαργαριτάρια» μας... ΔΕΞΙΑ κι ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ας είναι καλά η κομματοκρατία!).

    Δείγματα γραφής και συμπεριφορών... (κατά Παντελή Σαββίδη - Ανιχνεύσεις) «διχαστικών τε και συγκρουσιακών τοιούτων» (αποσπασματικά... της πλάκας και μη):

    Και η επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα επιτρόπου είναι ένα σοβαρό γεγονός. Μάλλον όχι αυτή καθαυτή η επιλογή του νυν υπουργού Άμυνας (και αντιπρόεδρου της Ν.Δ., να μην ξεχνάμε, ε;) αλλά… η μη επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Σαμαράς στην ουσία την άδειασε... (www.newsbomb.gr)

    Ο «έρωτας» New York, New York με την... Ντόρα:

    Από το 2002 ως το 2007, η πρέσβης κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ.

    Δημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2006 - Η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη αναμένεται την Παρασκευή (15 Σεπ. 2006) στη Νέα Υόρκη, για να λάβει μέρος στην «61η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ». Η κ. Μπακογιάννη θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2006.

    Η Δανάη (καλέ όχι αυτή του... Γιάνη!):

    Δυστυχώς, από τις εορταστικές εκδηλώσεις υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας [SOSHI 2014] στη ρωσική πρωτεύουσα απουσίασε η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Ελληνική Πρεσβεία. Στο εύλογο ερώτημα γιατί δεν εκπροσωπηθήκαμε επίσημα σε αυτό το μοναδικό γεγονός, η απάντηση των Ελλήνων διπλωματών ήταν: «δεν μας προσκάλεσε κανείς»... [13 Οκτωβρίου 2013] (*) γι’ αυτό και πήγαμε για... ψάρεμα φώκιας στη Λίμνη Βαϊκάλη παρέα με τον Παύλο Χαϊκάλη... χαχαχα!

    (*) 2013: Πρέσβης (και ουχί... Πρέσβειρα = σύζυγος του πρέσβη, OMG!) στη Μόσχα η κ. Δανάη Κουμανάκου (σ.σ. κόρη του αείμνηστου στρατηγού Γεωργίου Κουμανάκου, 1913-2003). Η κυρία πρέσβης έθεσε αρχικώς ζήτημα με την πρεσβευτική κατοικία, που πολύ πρόσφατα - λόγω μετακόμισης της πρεσβείας - είχε νοικιάσει ο προηγούμενος πρέσβης κ. Μιχαήλ Σπινέλλης, λες και δεν είναι αρκετά τα... 8 με 10.000 ευρώ που καταβάλλονται μηνιαίως ως ενοίκιό της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.