8/10/15

Αποδοχή προσφύγων και απέλαση οικονομικών μεταναστών εξετάζει η Κομισιόν

Τι αναφέρει έγγραφο που αποκαλύπτει το Reuters

Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Τα ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με το έγγραφο, δεσμεύονται να συνεχίσουν να υποδέχονται πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες, όπως η Συρία και η Ερυθραία. Ταυτόχρονα όμως, εξετάζουν ένα σχέδιο περιορισμού της εισροής οικονομικών μεταναστών.
Nα εντείνουν τα μέτρα για τον επαναπατρισμό των οικονομικών μεταναστών και να δώσουν προτεραιότητα στους πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες, στοχεύουν τα κράτη – μέλη της Ε.Ε., σύμφωνα με έγγραφο της Κομισιόν, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Τα ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με το έγγραφο, δεσμεύονται να συνεχίσουν να υποδέχονται πρόσφυγες από τις εμπόλεμες ζώνες, όπως η Συρία και η Ερυθραία. Ταυτόχρονα όμως, εξετάζουν ένα σχέδιο περιορισμού της εισροής οικονομικών μεταναστών.
Το επίμαχο έγγραφο αναμένεται να τεθεί στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. «Τα κράτη - μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για τις διαδικασίες απελάσεων, με τους αυξημένους δείκτες επαναπροώθησης μεταναστών να αποτελούν μέτρο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο της συνεδρίασης.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι ευρωπαϊκές χώρες απελαύνουν λιγότερο από το 40% των οικονομικών μεταναστών.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.