4/10/15

Επικίνδυνη για την Ελλάδα η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό

Επικίνδυνη για την Ελλάδα η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ για το προσφυγικό
A photograph made available on 04 October 2015 showing migrants, who came across from Turkey, waiting at a checkpoint near Mithimna, Lesbos island, Greece, 03 October 2015. An estimated 100,000 refugees and migrants arrived on Greek islands during August, according to the Hellenic Coast Guard. EPA/ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία επί της αρχής για ένα σχέδιο δράσης που έχει σκοπό να ανακόψει το κύμα των μεταναστών που κατευθύνεται προς την Ευρώπη, γράφει γερμανική εφημερίδα, την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκπρόσωποι της τουρκικής κυβέρνησης κατέληξαν στη συμφωνία αυτή την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να εγκριθεί αύριο κατά τις συναντήσεις που θα έχει στις Βρυξέλλες ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους ευρωπαίους αξιωματούχους.

Βάσει του σχεδίου αυτού, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας σε κοινές περιπολίες με την ελληνική ακτοφυλακή στο ανατολικό τμήμα του Αιγαίου, οι οποίες (περιπολίες) θα συντονίζονται από την ευρωπαϊκή υπηρεσία εποπτείας των συνόρων Frontex, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική εφημερίδα, το δημοσίευμα της οποίας επικαλείται το AFP.

Οι μετανάστες οι οποίοι θα συλλαμβάνονται θα οδηγούνται πίσω στην Τουρκία, όπου θα κατασκευαστούν και θα συγχρηματοδοτηθούν από την ΕΕ έξι νέοι καταυλισμοί που θα μπορούν να στεγάσουν έως και δύο εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Από την πλευρά τους, οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να δεχθούν να φιλοξενήσουν έως και 500.000 ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να φθάσουν στην Ευρώπη διά θαλάσσης με κάθε ασφάλεια, χωρίς να καταφεύγουν σε διακινητές, πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, που επικαλείται πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και γερμανικές πηγές.

Αν η ΕΕ καταλήξει σε συμφωνία αύριο με την Τουρκία, το σχέδιο θα υποβληθεί προς έγκριση στους Ευρωπαίους ηγέτες κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής που θα διεξαχθεί στα μέσα Οκτωβρίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ΓΑΛΛΙΚΟΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Βερολίνο, Germany
http://mignatiou.com/2015/10/epikindini-gia-tin-ellada-i-simfonia-tourkias-ee-gia-to-prosfigiko/

3 σχόλια:

  1. Αν όντως ισχύουν τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, δεν μπορώ να κατανοήσω από πού ο αρθρογράφος συμπεραίνει ότι η συμρφωνία θα είναι επιζήμια για τη χώρα μας. Προφανώς θα τον ενόχλησε η φράση "κοινές περιπολίες". Έχει διαρωτηθεί σήμερα το τί γίνεται; Τακτικότατα γίνονται κοινές περιπολίες, χωρίς τυπική συμφωνία, και μάλιστα τα πληρώματα των σκαφών αλληλογνωρίζονται και ο ένας προσδωνεί τον άλλο με το μικρό όνομα του . Οι ίδιοι έχουν παγιώσει ένα ξαθεστώς που η συμφωνία αυτή έρχεται να το νομιμοποιήσει. Αυτά για όσους δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας τους παραχωρησουμε και τα νησια που ζητανε τοτε για να μην τους στενοχωρουμε.
    Συνδιαχειριση του αιγαιου και απεμπολιση κυριαρχικων εθνικων δικαιωματων απο τη πισω πορτα και χωρις να μιολαει κανεις ειναι αυτο.
    Ξυπνειστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. α) Πόσες φορές έχει συμφωνήσει η Τουρκία στην επανεισδοχή λαθρομεταναστών κι έχει, ως συνήθως, αθετήσει την συμφωνία της;

    β) Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αυτό το εγκληματικό και μαφιόζικο κράτος θα τηρήσει τέτοια συμφωνία, αν τα οφέλη που θα έχει απ' αυτήν, δεν είναι μεγαλύτερα από τα κέρδη που έχει από την διακίνηση λαθρομεταναστών;

    "Βάσει του σχεδίου αυτού, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να ασφαλίσει τα σύνορά της με την ΕΕ συμμετέχοντας...."

    Δηλαδή, βάζουν τον λύκο να φυλά τα πρόβατα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.