2/10/15

Χτύπημα κάτω από τη μέση η νέα κίνηση Πούτιν για την Τουρκία

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει να είναι όλο και πιο μόνος μέρα με τη μέρα, αφού δέχτηκε νέο πλήγμα με τις "προδοσίες" να διαδέχονται η μια την άλλη.

Αυτή την φορά, "τρικλοποδιά" στον Τούρκο πρόεδρο φαίνεται πως βάζει ο Ρώσος ομόλογός του, Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόκειται να ανοίξει τις πόρτες της Μόσχας στα γραφεία του PYD. 
Για όσους δεν γνωρίζουν το PYD αποτελεί κουρδική οργάνωση στην Συρία, η οποία λογίζεται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση και προέκταση του ΡΚΚ.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε στην Azadi TV ο σύμβουλος του PYD, Sihanok Dido, ανακοίνωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση έδωσε αδεία για να ανοίξουν γραφεία στην Μόσχα, ενώ παράλληλα τόνισε πως η Ρωσία βρισκόταν πάντα στο πλευρό τόσο του PYD, όσο και των Κούρδων γενικότερα.

Τέλος έκλεισε αναφέροντας ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Συρία θεωρούνταν δεδομένοι, καθώς μόνο η Ρωσία μπορεί να δώσει λύση στο συριακό πρόβλημα.
Οι άνωθεν δηλώσεις όπως ήταν φυσικό, δεν πέρασαν απαρατήρητες από την γείτονα χώρα, δημιουργώντας θύελλα αντιδράσεων.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει ζητήσει και από τις ΗΠΑ να ανακηρύξουν το PYD σαν τρομοκρατική οργάνωση, όπως έχουν κάνει στο παρελθόν με το ΡΚΚ, ωστόσο φαίνεται πως βρήκε κλειστές πόρτες, αφού σε ανακοίνωσή του το State Departmen δήλωσε την κάθετη διαφωνία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.