14/10/15

Αμερικανικές επιδρομές - Πούτιν: Γιατί να βομβαρδίσουν έναν ηλεκτρικό σταθμό;

ΗΠΑ απεργίες: Γιατί να βομβαρδίσει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας;
Réseau International (Γαλλία)
Στο ατλαντικό στρατόπεδο, τα πάντα έγιναν παροξυσμός, ανησυχία και επίδειξη. Πρέπει οπωσδήποτε να γίνει κάτι το θεαματικό, για να μη μείνει πίσω από τη Ρωσία που δρα με συγκεκριμένο τρόπο. Οι ατλαντικές δράσεις, όσο ανόητες και να φαίνονται, στοχεύουν πάντα το ίδιο πρόγραμμα: το Χάος στην Συρία με τελικό στόχο την αποχώρηση του Άσαντ, καθώς επίσης και την ήττα της Ρωσίας. 
Και τόσο το χειρότερο για το πληθυσμό, αφού κατηγορούν τον Άσαντ ότι είναι ο δήμιος του.  

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στο Χαλέπι, στη Συρία, έχοντας πρόσφατα σκοτώσει 52 άμαχους και κανένα τρομοκράτη του ΙΚ, δήλωσε μια ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Ρώσος πρόεδρος αναρωτιέται για τους σκοπούς αυτών των επιδρομών και των στοχευόμενων στόχων.

«Την Κυριακή, η αμερικανική πολεμική αεροπορία βομβάρδισε μια μονάδα παραγωγής ενέργειας και ένα μετασχηματιστή στο Χαλέπι. Γιατί το έκαναν; Ποιους τιμώρησαν; Τι σημαίνει; Κανείς δεν καταλαβαίνει», παρατήρησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση του με τα μέλη της κυβέρνησης.

Περαιτέρω, ο Πούτιν τόνισε ότι αυτοί οι στόχοι θα ήταν σαφέστεροι και θα υπήρχαν λιγότερα λάθη μέσω μιας άμεσης και εποικοδομητικής επαφής, ειδικά στον οικονομικό τομέα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η ίδια έλλειψη κατανόησης είχε αγγίξει τους αρχηγούς κρατών κατά τη διάρκεια της επίλυσης του ζητήματος του χρέους της Ουκρανίας προς τη Ρωσία.
«Είναι αναγκαίο να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα σε μια ήσυχη ατμόσφαιρα εργασίας και να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση για άλλη μια φορά χωρίς να μας αποδίδουν όλα  τα προβλήματα», πρόσθεσε, απαντώντας σε μια δήλωση ότι η Ρωσία δεν χτύπα τους «καλούς» στόχους.

Από το περασμένο Σεπτέμβριο η Ρωσία διεξάγει στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του IΚ στη Συρία, κατόπιν αιτήματος του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Ασάντ. Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει ήδη εκτελέσει εκατοντάδες επιδρομές, καταστρέφοντας κέντρα διοίκησης, στρατόπεδα εκπαίδευσης, αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων που ανήκουν στο ΙΚ, και σκοτώνοντας πολλούς τρομοκράτες.

Η Μόσχα διευκρίνισε ότι η αεροπορική της επιχείρηση χρησιμεύει για να υποστηρίξει την επίθεση των συριακών στρατευμάτων στο έδαφος και ότι δεν σκοπεύει να ξεκινήσει μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.