31/10/15

Το πρώτο (και ίσως μοναδικό) debate υποψηφίων προέδρων της ΝΔ στο Αντίβαρο – Οι μεν και οι …δεν!

Οι Μεν
oi-men-gewrgiadhs-mhtsotakhs
Αποκλειστικότητα του Αντίβαρου. Επικοινωνήσαμε με τους τέσσερις υποψήφιους προέδρους της Νέας Δημοκρατίας μέσω των δημοσίων ηλεκτρονικών διευθύνσεών τους για να μας απαντήσουν στις ίδιες ερωτήσεις. Ο όρος που θέσαμε ήταν ότι μόνο εάν υπήρχαν δύο συμμετοχές, θα δημοσιεύαμε τις απαντήσεις. Τελικά οι δύο από αυτούς προθυμοποιήθηκαν να μας γνωστοποιήσουν ότι θα απαντήσουν, όπως και έκαναν μερικές ημέρες αργότερα.
Έτσι, δημοσιεύουμε τις απαντήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη στις παράλληλες συνεντεύξεις.
Και οι Δεν
oi-den-meimarakhs-tzitzikwstas
Δυστυχώς, δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση και γενικότερα καμία επικοινωνία από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Είναι πιθανό αυτή να είναι η μοναδική φορά που οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ απαντούν στα ίδια ερωτήματα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι δύο που συμφωνούν με τη διεξαγωγή ενός τηλεοπτικού debate είναι οι δύο που απάντησαν.
Έτσι, μπορούν να χωριστούν οι τέσσερις υποψήφιοι στους ΜΕΝ και στους …ΔΕΝ!

Οι ερωτήσεις
Εκτός από την πέμπτη ερώτηση, οι υπόλοιπες είναι ανοιχτές. Δηλαδή ζητούν από τον υποψήφιο να θέσει ο ίδιος το σημαντικότερο ζήτημα, κατά τη γνώμη του, γύρω από έναν άξονα (αυτοκριτική ΝΔ, διαχείριση του κόμματος, προβλήματα της χώρας, αντιμετώπιση Τσίπρα, όραμα για τη χώρα). Ο σκοπός των ανοιχτών ερωτήσεων είναι να επισημανθούν οι προτεραιότητες των υποψηφίων: ποια ζητήματα θεωρούν οι ίδιοι σημαντικότερα από άλλα. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να αναπτύξουν το κατά περίπτωση σημαντικότερο πρόβλημα. Από κει και πέρα, για να δοθεί ένα ελάχιστο δείγμα του ιδεολογικού τους στίγματος, υπάρχει η πέμπτη ερώτηση, στην οποία τίθενται μία σειρά ζητημάτων με απλή μονολεκτική απάντηση.
Οι απαντήσεις (με χρονολογική σειρά λήψης) στο mini-debate στο Αντίβαρο μεταξύ υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας


Ερώτηση Άδωνις Γεωργιάδης Κυριάκος Μητσοτάκης
1. Ποια είναι τα κύρια σημεία στα οποία θα κάνατε αυτοκριτική εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για τα χρόνια που κυβέρνησε; Σε προσωπικό επίπεδο έχω κάνει την αυτοκριτική μου και έχω παραδεχθεί ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη τα δυόμιση χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα. Για παράδειγμα, ήταν λάθος που μετά τις ευρωεκλογές τραβήξαμε χειρόφρενο στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ήταν λάθος η πολύ άσχημη εικόνα που δημιουργήθηκε με τον φόρο στα ακίνητα, τον περίφημο ΕΝΦΙΑ, ήταν λάθος που δεν δείξαμε ότι συναισθανόμαστε το πρόβλημα των συμπολιτών μας που η ζωή τους ξεθεμελιώθηκε από την κρίση. Ναι, η Νέα Δημοκρατία έκανε λάθη, αλλά παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτήν που την παρέλαβε. Αλήθεια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα μπορεί να πει το ίδιο όταν έρθει η στιγμή να παραδώσει την εξουσία στην επόμενη κυβέρνηση; Το δυστυχές έγκειται στο «διαζύγιο» με την κοινωνική βάση της Νέας Δημοκρατίας και της ευρύτερης παράταξης. Με τον κόσμο του ιδιωτικού τομέα, το μικρό και μεγαλύτερο ιδιοκτήτη, τον άνθρωπο που ήθελε να κατοχυρώσει τους κόπους μιας ζωής και να προοδεύσει ο ίδιος και τα παιδιά του. Με απλά λόγια, με το μέσο Έλληνα, φιλότιμο νοικοκύρη.  Το τεράστιο χρέος της χώρας έπληξε τους «φυσικούς μας» συμμάχους, την ευρεία μεσαία τάξη, την υγιή επιχειρηματικότητα και τα λαϊκα στρώματα, τα οποία ιδεολογικά περίμεναν από εμάς.  Πολιτικά, η Νέα Δημοκρατία, χάνοντας την κοινωνική της βάση και τις συμμαχίες της, επεχείρησε να περισώσει έναν παραδοσιακό ιδεολογικό κορμό ψηφοφόρων. Αυτός, ωστόσο, αποδείχτηκε ότι είναι πολύ πιο σταθερός, συγκρινόμενος με την αόριστη «κεντροαριστερά». Εν ολίγοις δεν αρκούσε το κάλεσμα προς την «παραδοσιακή Δεξιά», η οποία φιλότιμα και παραδοσιακά στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Ο πραγματικόςμας αγώνας είναι να ξαναβρεθούμε με εκείνα τα τεράστια κοινωνικά στρώματα, των οποίων πραγματικός πολιτικός εκφραστής είναι η  Νέα Δημοκρατία.
Ποιο είναι το κυριότερο πρόβλημα της ΝΔ και με ποιον τρόπο θα το προσεγγίσετε εάν αναλάβετε την προεδρία; Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ιστορικό κόμμα, με μακρά διαδρομή, το οποίο έχει προσφέρει πολλά στον τόπο. Βγάζει όμως προς τα έξω μία εικόνα ενός «κουρασμένου» κόμματος, που δεν είναι σίγουρο για τις ιδέες του, για όλα όσα πρεσβεύει. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να αλλάξει. Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη πρέπει να ανανεωθεί, τόσο στα πρόσωπα που τη στελεχώνουν όσο και στη δομή και την οργάνωσή της. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι επετηρίδα πλέον δεν υπάρχει, ότι η Νέα Δημοκρατία ανοίγεται στην κοινωνία και καλεί όλους όσοι θέλουν και έχουν όρεξη να προσφέρουν για το μέλλον της παρατάξεως και για το καλό του τόπου.
Η νέα Νέα Δημοκρατία που εγώ ονειρεύομαι θα έχει τις ίδιες πολιτικές θέσεις, για τις οποίες είμαστε περήφανοι, αλλά θα τις υπερασπίζεται με πάθος και μαχητικότητα. Οι καιροί επιβάλλουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι δυνατό, να εκφράζει την κοινωνία και να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, δίνοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα. Γιατί εμείς οι πολιτικοί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε για να λύνουμε και όχι να δημιουργούμε προβλήματα.
Η Νέα Δημοκρατία κατέληξε για πολλούς λόγους, οι οποίοι απαιτούν επίπονη αυτοκριτική και θεραπεία, να έχει εσωτερική οργάνωση και δομή που θυμίζει συνδικαλιστική ή φοιτητική παράταξη. Όμως, τόσο η Ελληνική όσο και η ευρωπαϊκή και παγκόσμια εμπειρία δείχνουν ότι μεγάλο κυβερνητικό κόμμα χωρίς θεσμοθετημένη και συνεχή οργάνωση δεν μπορεί να υπάρξει. Ως προς αυτό, όλοι μας οφείλουμε άπειρη ευγνωμοσύνη στους ανιδιοτελείς οργανωμένους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι «τραβάνε το κουπί» χωρίς κανένα προσωπικό όφελος με αγάπη και τρομερή προσωπική εργασία για την παράταξη. Δυστυχώς, παράλληλα με αυτόν τον εξαίσιο κόσμοδρούσαν, δρουν και συνεχίζουν να δρουν κάποιοι εσωκομματικοί μηχανισμοί που οργανώνουν εσωκομματικές «πελατείες» προκειμένου να διαιωνίζονται «παράγοντες» εις βάρος των Νεοδημοκρατών. Αυτούς τους μηχανισμούς θέλω να τους πολεμήσω.
Ποια είναι κατά τη γνώμη σας τα 2-3 μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας. Επιλέξτε το σημαντικότερο από αυτά και καταθέστε συνοπτικά την πρότασή σας για το πώς θα αντιμετωπιστεί από μία δική σας κυβέρνηση. Τα  2 – 3 σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι, πρώτον το δημογραφικό, δεύτερον το μεταναστευτικό και τρίτον η οικονομία.  Για το δημογραφικό πρόβλημα θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τη σωστή πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, να δώσω δηλαδή κίνητρα για να γεννηθούν περισσότερα παιδιά. Όπως έκανε ο Μακαριστός Χριστόδουλος στη Θράκη με το τρίτο παιδί. Πρέπει να θυμόμαστε ότι αν δεν αναστραφεί ο δημογραφικός μας κύκλος, σε λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία.
Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να αναγεννηθεί.
Τα ουσιώδη ζητήματα της χώρας είναι πρώτον η οικονομική κατάσταση της χώρας, δεύτερον η Παιδεία και τρίτον το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό. Όσον αφορά στην Οικονομία, η συζήτηση πρέπει να φύγει από το χρέος και να πάει στην ανάπτυξη. Διότι αν η οικονομία μαςεξακολουθεί να βουλιάζει σε ύφεση, αν η ανεργία εξακολουθεί να αυξάνεται, σας διαβεβαιώ ότι το κούρεμα δεν θα αποτελέσει λύση για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Εχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας, τη δίκαιη κατανομή των βαρών που το μνημόνιο συνεπάγεται για τους πολίτες, τα δημοσιονομικά ισοδύναμα που κρίνω ότι θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν προκειμένου να ελαφρυνθούν συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες. Μαζί με τις προτάσεις μου για την επιχειρηματικόητα έχω καταθέσειέντεκα προτάσεις για τον απομαρξισμό της παιδείας και επτά προτάσεις με εθνικό πρόσημο για το μεταναστευτικό.
Τι γνώμη έχετε για τη διακυβέρνηση της χώρας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Ποιος είναι ο ρόλος της Νέας Δημοκρατίας ως αντιπολίτευση; Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν προκαλέσει τεράστια καταστροφή στον τόπο. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014, το χρέος μας ήταν βιώσιμο, όπως έλεγαν όλοι οι διεθνή οίκοι αξιολόγησης. Πλέον το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο. Δεν είναι βιώσιμο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και φέσωσε τη χώρα με 90 δισεκατομμύρια ευρώ. Η ΝΔ δεν πρέπει να αφήσει τον χρόνο να περάσει γιατί όσο μένει αυτή η κυβέρνηση τόσο βλάπτει τη χώρα. Πρέπει να αποκαλύψει τα ψέματα που έχει πει στον ελληνικό λαό για να πάρει την εξουσία. Μέχρι να γίνει αντιληπτό ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας πολιτικός τυχοδιώκτης.
Η ΝΔ δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να δώσει λευκή επιταγή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, χωρίς κανένα πολιτικό αντάλλαγμα, όπως λανθασμένα έγινε,κατά τη γνώμη μου, το καλοκαίρι με τη ψήφιση του μνημονίου.
Εμείς δεν συγκυβερνούμε με τον Αλέξη Τσίπρα, εμείς είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Και θα μας βρουν απέναντί τους, γιατί τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε η ώρα να μάθει ο ελληνικός λαός ότι αυτή η κυβέρνηση είναι άκρως επικίνδυνη και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.
Για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έκλεισαν οι τράπεζες, επιχειρήσεις χρεοκόπησαν λόγω των capital controls, o ΣΥΡΙΖΑ πήγε σε ένα δημοψήφισμα γιατί δεν περνούσε το πρόγραμμα στη Βουλή και την τελευταία στιγμή δέχτηκε ότι του επέβαλαν οι δανειστές. Τον Ιανουάριο του 2015 συγκρούστηκε η σκληρή πραγματικότητα με ένα βολικό ψέμα. Ή ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ψέματα ή θα δεν ήξερε τι του γίνεται. Ο κ. Τσίπρας αποδείχτηκε επικίνδυνος για τη χώρα και ανέτοιμος να κυβερνήσει. Οι πολίτες του έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία για να εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο φέρει την υπογραφή του και το οποίο ο ίδιος δεν πιστεύει. Απέναντι στην τελευταία εκδοχή του λαϊκισμού, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να προτάξει μόνο την αλήθεια και τον ορθό λόγο. Ο δρόμος που θα φέρει πίσω το χαμόγελο στου Έλληνες πολίτες δεν θα είναι στρωμένος με ψέμματα και εύκολες υποσχέσεις. Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε ως Νέα Δημοκρατία είναι να γίνουμε κλώνος του ΣΥΡΙΖΑ και να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.
Το τελευταίο που χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι να γίνει ξανά αντιμνημονιακή. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα το πολιτικό σύστημα λαϊκίζει.Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ. Αυτό το σοκ θα έρθει μόνο μέσα από την επιβολή και την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.
Υπάρχει μια ευελιξία στο δημοσιονομικό μείγμα, το οποίο σημαίνει λιγότεροι φόροι για ένα πιο λιτό Κράτος, αλλά και μια σειρά διαρθρωτικές παρεμβάσεις τις οποίες πρέπει να εφαρμόσουμε χωρίς πολλές κουβέντες για να καταφέρουμε το τρίτο Πρόγραμμα να είναι το τελευταίο.
Συμφωνείτε, διαφωνείτε ή είστε ουδέτεροι (πχ “υπό όρους” κλπ) με τα κάτωθι: α. με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών) NAI β. με την αφαίρεση του προοιμίου του Συντάγματος OXI
γ. με τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους OXI
δ. με τη χρήση του όρου «γενοκτονία» για τις σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου ΝΑΙ
ε. με την άποψη ότι τα παιδιά μεταναστών πρέπει να μπορούν να αποκτούν ελληνική ιθαγένεια αυτόματα με τη γέννησή τους ΟΧΙ
στ. με τις στρατηγικές αποκρατικοποιήσεις (πχ ΟΛΘ, ΔΕΠΑ ή ακόμα και της ΔΕΗ) ΝΑΙ
ζ. με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ΝΑΙ
η. με την άποψη ότι ο ρόλος του συνδικαλισμού είναι αρνητικός στην ανάπτυξη της χώρας ΝΑΙ
θ. με την άποψη ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το παν για την έξοδο από την οικονομική κρίση ΟΧΙ
ι. με την άποψη ότι η εθνική κυριαρχία και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση τίθενται διλημματικά (εάν ναι, προσθέστε λίγα λόγια ως προς το πού τοποθετείτε τον εαυτό σας και τη ΝΔ;) ΟΧΙ
α. με την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος (περί ευθύνης υπουργών) Tο 2006 έφερα στη Βουλή το ζήτημα του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την αλλαγή στο σχετικό άρθρο. Δυστυχώς κανείς δεν με άκουσε.
γ. με τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους
Η Εκκλησία, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι αυτάρκης αλλά η πραγματικότητα είναι ότι πέρα από οποιαδήποτε οικονομική αυτάρκεια, οι δεσμοί που δένουν την κοινωνία με την Εκκλησία είναι και θα παραμείνουν άρρηκτοι. Το κράτος δεν μπορεί, παρά τις οποιασδήποτε ιδεοληψίες, να εθελοτυφλεί, ούτε μπορεί  να μην αναγνωρίζει το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία όχι μόνο έχει προσφέρει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ήρθε ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της ανεργίας των τελευταίων πέντε ετών αλλά διαχρονικά έχει αποτελέσει κοινωνικό πυλώνα στην αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η ενδοοικογενειακή βία και τα ναρκωτικά. Προσωπικά πιστεύω ότι η Εκκλησία μπορεί να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα κοινωνικής φύσεως πολύ καλύτερα από ότι το οποιοδήποτε κράτος θα μπορούσε και θα ήθελα να δω το κράτος, όχι μόνο να αναγνωρίζει αυτήν την προσφορά αλλά και να συνδράμει στο έργο της Εκκλησίας.
δ. με τη χρήση του όρου «γενοκτονία» για τις σφαγές Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου
Είναι σαφές, ότι τόσο κατά την ύστατη φάση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όσο και κατά την τελική αντεπίθεση των εθνικιστικών δυνάμεων των Νεότουρκων, τόσο από «ατάκτους», όσο και από οργανωμένες Στρατιωτικές δυνάμεις, διεπράχθησαν εγκλήματα εθνοκάθαρσης εις βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων, ενώ η ολοκλήρωση της Μικρασιατικής καταστροφής επέφερε ανείπωτες σφαγές Ελληνικού αλλά και υπόλοιπου χριστιανικού στοιχείου. Η Άγκυρα εκνευρίζεται από την υπενθύμιση αυτών των γεγονότων, τα οποία αναγνωρίζονταισταδιακά διεθνώς και επισήμως ομολογούνται από Τούρκους ιστοριογράφους. Ωστόσο απαιτείται η από πλευρά της αναγνώριση των πραγματικών της ενοχών, ως στοιχείο αυτοκάθαρσης και μεταλλαγής των συμπεριφορών της τόσο προς τον ίδιο το λαό της που ταλανίζεται από φοβερές εσωτερικές αντιθέσεις, όσο και προς τους γείτονές της και τη διεθνή της πολιτική.
στ. με τις στρατηγικές αποκρατικοποιήσεις (πχ ΟΛΘ, ΔΕΠΑ ή ακόμα και της ΔΕΗ)
Πολύ πριν τους δύσκολους μνημονιακούς καιρούς η θέση μας ήταν ότι δεν μπορεί το κράτος να είναι επιχειρηματίας.  Εξ’ άλλου η λογική και οι χειρισμοί δεκαετιών στο μοντέλο κράτος – επιχειρηματίας και ΔΕΚΟ «μαύρες τρύπες» ευθύνεται κατά πολύ για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε.
ζ. με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
Προσωπικά έχω ζητήσει από το 2011 την αναθεώρηση του αρθρου 16 ώστε να επιτρέπεται στη χώρα μας η λειτουργία μη κρατικών και –γιατί όχι – ιδιωτικών πανεπιστημίων.
η. με την άποψη ότι ο ρόλος του συνδικαλισμού είναι αρνητικός στην ανάπτυξη της χώρας
Ο συνδικαλισμός ή ορθότερα ο «εργατοπατερισμός» έχει τις τεράστιες ευθύνες του, ως προς την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και σαφώς λειτούργησε και λειτουργεί εν πολλοίς αντιαναπτυξιακά. Πρόσθετο θέμα αποτελεί ο κομματικός συνδικαλισμός, ο οποίος δημιούργησε στρατιές διά βίου «αγωνιστών», που μιλούσαν και ομιλούν εξ’ ονόματος των πραγματικά εργαζομένων, ανοίγοντας χρόνιες πληγές και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα.
θ. με την άποψη ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι το παν για την έξοδο από την οικονομική κρίση
Στην πολιτική της υπερφορολόγησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε απέναντι όχι απλά λέγοντας ότι δεν θέλουμε μια πρόσθετη φορολόγηση αλλά καταθέτοντας κοστολογημένα ισοδύναμα μέτρα για το πως μπορούμε να τις αποτρέψουμε. Μια από τις πολλές αντιπροτάσεις ισοδυνάμων που έχω  καταθέσει είναι μια λελογισμένη αύξηση στον καπνό και το σκληρό αλκοόλ που θα έχει και μια θετική επίπτωση στη δημόσια υγεία.
Θέλω να εστιάσω και στη μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ, είναι 800.000.000 ευρώ που μπορούν να εξοικονομηθούν από στοχευμένες περικοπές δαπανών. Θα δώσουμε μεγάλη ανάσα στη μέση οικογένεια, μια ανάσα στην οικοδομή και θα τονώσουμε την αγορά ακινήτων που σήμερα βρίσκεται σε απόλυτη παράλυση.
Ποιο είναι το όραμά σας για την Ελλάδα; Θέλω η Ελλάδα να αφήσει πίσω τον «κακό» της εαυτό, να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των εταίρων της και να κατακτήσει τη θέση που της αξίζει. Φυσικά, αυτό δεν μπορεί να γίνει ως δια μαγείας, ούτε από τη μία ημέρα στην άλλη. Η Ελλάδα χρειάζεται δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να σταθεί ξανά στα πόδια της και να μπεισε μια σταθερή τροχιά ανάπτυξης. Η αποτελεσματική χρήση των πόρων της οικονομίας, η προσέλκυση νέων επενδύσεων, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η μείωση της γραφειοκρατίας και η εξάλειψη της διαφθοράς αποτελούν πολιτικές που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.
Σε μία ανταγωνιστικότερη οικονομία, όπου η παραγωγικότητα θα αμείβεται, οι Έλληνες θα σταματήσουν να μεταναστεύουν στο εξωτερικό και θα διοχετεύσουν την ευρηματικότητά τους ανακαλύπτοντας νέους δρόμους που οδηγούν στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Η δική μου συνταγή για να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα βασίζεται σε πέντε βασικές αρχές της πολιτικής μας, τα . Το πρώτο Α αφορά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η Ανανέωση. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ριζική και δραστική ανανέωση. Η ίδια η διαδικασία ανοιχτής εκλογής μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή την ανανέωση πράξη. Το δεύτερο είναι η Ανάπτυξη. Ανάπτυξη στην κεντροδεξιά ιδεολογία σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία, νέες θέσεις εργασίας, επιχειρηματικότητα, δημοσιονομική σταθερότητα, ρευστότητα, περιορισμό της γραφειοκρατία και τέλος ίσες ευκαιρίες και ίσοι κανόνες στο παιχνίδι. Το τρίτο Α είναι ένα Α το οποίο εγώ έχω βαθιά στην καρδιά μου και είναι η Αναδιάρθρωση του κράτους. Η αναδιάρθρωση του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για να πετύχουν όλες οι άλλες μεταρρυθμίσεις. Το τέταρτο Α είναι το Α της Αριστείας. Και όταν μιλάω για αριστεία σκέφτομαι μόνο την παιδεία.  Και τέλος το πέμπτο Α αφορά στην Αξιοπιστία. Αξιοπιστία στο εσωτερικό γιατί αυτή τη στιγμή η πραγματικότητα είναι ότι το πολιτικό σύστημα έχει πάρει διαζύγιο από τους πολίτες, αλλά Αξιοπιστία και στο εξωτερικό. Θέλω μία Ελλάδα υπερήφανη, μία Ελλάδα στην οποία ο Πρωθυπουργός της όταν πηγαίνει στο εξωτερικό και στέκει απέναντι σε ένα ξένο ακροατήριο δεν θα μας εκθέτει όπως μας εξέθεσε ο κύριος Τσίπρας στην επίσκεψή του στην Αμερική.
Εξηγήστε για ποιον λόγο ζητάτε την ψήφο των πολιτών για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Τι σας διακρίνει από τους συνυποψηφίους σας; Ζητάω την ψήφο των πολιτών για ένα και μόνο λόγο. Για τους δείξω ότι ο αυριανός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία δεν χρειάζεται να προέρχεται από κάποιο πολιτικό τζάκι ή να έχει πίσω του κομματικούς μηχανισμούς να τον στηρίζουν. Μπορεί να είναι ένας από εμάς, ένας από εσάς. Ένας άνθρωπος που όπως όλοι αγωνιά για τη δόση του στεγαστικού του δανείου, για την εφορία, για τις επιταγές της επιχείρησής του. Ένας άνθρωπος που έχει κολλήσει ένσημα και που εργάζεται σκληρά για να συντηρήσει την οικογένειά του.
Ο βασικότερος λόγος για να με ψηφίσουν είναι ότι όπου ανέλαβα θέσεις ευθύνης δεν άφησα ούτε μία μέρα να πάει χαμένη. Και αυτό σκοπεύω να κάνω εάν αναλάβω την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας. Πιστέψτε με, θα κάνω τον Αλέξη Τσίπρα να χάσει τον ύπνο του.
Αυτό που με διαχωρίζει από τους συνυποψηφίους μου είναι ότι μπορώ να φέρω στο Κόμμα πολίτες που κινούνται πολιτικά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω ότι έχω παρουσιάσει το πιο συγκροτημένο και σοβαρό πρόγραμμα ως προς την αναδιάρθρωση και την ανανέωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τις πιο συγκεκριμένες προτάσεις ως προς το πως αντιλαμβάνομαι το μέλλον του τόπου και την εναλλακτική πρόταση που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία.



Ευάγγελος Μεϊμαράκης
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

Απόστολος Τζιτζικώστας
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ

5 σχόλια:

  1. Εκλογές της ΝΔ : Επί των προσωπικότητων και μόνο.Επί της ουσίας 0.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξωση λόγω χρεών στο απόκομμα της Συγγρού την ερχόμενη Παρασκευή - Θα κάνουν εκλογές στην... πιάτσα


    Το τέλος της ψοφοδεξιάς: Τους κατέσχεσαν ακόμη και τα φωτοτυπικά

    Διαβάζω τα παραπάνω, διάψευση δεν είδα και ευλόγως διερωτώμαι: Είναι δυνατόν ένα κόμμα, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του, να διαχειριστεί αυτά τής πατρίδας μας;

    Άλλωστε, κοινό μυστικό είναι ότι όλα τα κόμματα, εκτός από την ΧΑ, χρωστούν σε τράπεζες, υπαλλήλους των, ΙΚΑ κλπ. κι αυτό παρά την κρατική χορηγία που παίρνουν, μία χορηγία που φρόντισαν να στερήσουν μόνο στην ΧΑ, χωρίς εντούτοις η τελευταία να έχει καταδικαστεί για κάτι. Να θυμίσω ότι από το κυβερνών κόμμα, το οποίο τότε ήταν στην αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει (προς τιμήν του) ο Μ. Γλέζος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. >Είναι δυνατόν ένα κόμμα, που δεν μπορεί να διαχειριστεί τα οικονομικά του, να διαχειριστεί αυτά τής πατρίδας μας;<
      Ναι, είναι δυνατόν!:

      Άδωνις Γεωργιάδης: Το χρέος της ΝΔ δεν είναι βιώσιμο, θα ζητήσω διαγραφή [ΒΙΝΤΕΟ]
      http://tvxs.gr/news/ellada/adonis-georgiadis-xreos-tis-nd-den-einai-biosimo-tha-zitiso-diagrafi
      http://www.newsit.gr/politikh/Georgiadis-Loydovikos-o-Meimarakis-deilos-o-Tzitzikostas-Deite-oli-tin-synenteyksi-sto-newsit-gr/443094

      Λύση "Ζωής" δηλαδή.

      Διαγραφή
    2. Άρκεσαν μερικά χρόνια στην πολιτική, να αλλοιώσουν εντελώς την φυσιογνωμία ενός ανθρώπου, που δεν προέρχεται από πολιτικό τζάκι. Σκέψου τι είναι οι άλλοι. Ας τα διαβάσουν/ακούσουν αυτά όσοι σκοπεύουν να χαραμίσουν έστω κι ένα λεπτό από την ζωή των, για να ψηφίσουν αρχηγό συμμορίας.

      >Είπε ακόμα ότι αυτό που θέλει είναι να πείσει τους πολίτες ότι η ΝΔ θα λύσει τα προβλήματά τους<

      Πώς θα τα λύσει, αφού θα βάλει τούς πολίτες να πληρώσουν τα χρέη τής ΝΔ;

      Θα ήθελα να άκουγα τι λένε οι οπαδοί (=> κοπάδι) για όλα αυτά.

      Διαγραφή
    3. Μα και πριν κάποιες μέρες, αν θυμάμαι καλά, σού είχα δώσει κάτι σχετικό με την διαγραφή των χρεών των κομμάτων:

      Στο αρχείο οι δικογραφίες για τα δάνεια των κομμάτων

      O Τζιτζικώστας, πάλι, διαφωνεί με τον Γεωργιάδη, χωρίς ούτε αυτός να διευκρινίζει ποιος θα πληρώσει τα κομματικά χρέη τελικά.

      Αν όμως τα χρέη έχουν διαγραφεί, τότε για ποια εξόφληση χρεών μιλάνε αυτοί οι δυο, όπως σωστά παρατηρεί ο Ν. Χουντής;

      Αυτοί που τούς ψηφίζουν τα ξέρουν όλα αυτά;

      Δεν θυμάμαι, αν έχει κάνει σχετική ανάρτηση εδώ.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.