6/10/15

Οι Αμερικανοί επανέρχονται προς την Ελλάδα για τα drones

Η ελληνική πλευρά εμφανίζεται να επιθυμεί όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και πολιτικά ανταλλάγματα για την οριστική έγκρισή της συμφωνίας


Οι Αμερικανοί επανέρχονται για τη στάθμευση drones σε ελληνικό έδαφος και όπως φαίνεται η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΑΝΕΛ εμφανίζεται  διατεθειμένη να αποδεχθεί το αίτημα της Ουάσιγκτον στο πλαίσιο της «νέας σχέσης» που δείχνει ότι επιθυμεί να διαμορφώσει με τις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.
Το θέμα λαμβάνει κρίσιμες και επιτακτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που η ευρύτερη περιφερειακή κατάσταση «βράζει» λόγω Συρίας. Αναμφίβολα δε θα είναι μεταξύ αυτών που θα τεθούν επί τάπητος στις προσεχείς επισκέψεις που προγραμματίζουν στην Αθήνα τόσο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι όσο και η βοηθός υπουργός για θέματα Ευρώπης Βικτόρια Νούλαντ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος», η αμερικανική πλευρά κατέθεσε πολύ πρόσφατα – πριν από μερικές εβδομάδες – νέο σχέδιο «Τεχνικής Συμφωνίας» (Technical Arrangement) στην Αθήνα σχετικά με τη στάθμευση δύο μοιρών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs), κατά πάσα πιθανότητα τύπου MQ-1 Predator ή/και MQ-9 Reaper, στην Ελλάδα.

 Για τη συνέχεια TO BHMA

7 σχόλια:

  1. Τι μπορούμε να ζητήσουμε από τις ΗΠΑ ? Ή μάλλον τι μπορούν και θέλουν να μας δώσουν που δεν είναι ενάντια στα συμφέροντα τους στην περιοχή ? Νομίζω τίποτα ! Δεν έχουμε τίποτα λαμβάνειν από τους ΗΠΑ.Έχουμε πλήρως αντίθετα συμφέροντα σε όλη την περιοχή.Αντίθετα ταυτιζόμεθα σε συμφέροντα απολύτως με τον εχθρικό συνασπισμό των ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ ότι τα συμφέροντα της Ελλάδας είναι αντίθετα με της ΗΠΑ, όμως ας θυσιάσει μερικά απο αυτά η τελευταία...

      Διαγραφή
  2. Τι νόημα έχει να σταθμεύουν στην Ελλάδα ,αφού μπορούν να απογειώνονται απο την Κύπρο ή το Ισραήλ που είναι δίπλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από που προκύπτει ότι τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι ενάντια σε αυτά των ΗΠΑ;
    Η Ελλάδα μπορεί να πάρει πολλά από την Αμερική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πίκρες σίγουρα πολλές.Ωφέλη δεν βλέπω να ζητηθούν ούτε και να δωθούν.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.