1/10/15

Κάποιος πρέπει να πληρώσει γι' αυτό: Με όλες τις κυβερνήσεις, τα Σκόπια συμμετείχαν ως FYROM! Με Τσίπρα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΤΖΙΑ! Μαλλιά κουβάρια έγινε η ελληνική αποστολή στη Νέα Υόρκη
Μαλλιά κουβάρια φαίνεται πως έγιναν τα μέλη της ελληνικής αποστολής στη Νέα Υόρκη, καθώς το πολυδιαφημισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού επισκιάστηκε σε πρώτο χρόνο από τα… αγγλικά του Έλληνα πρωθυπουργού και σε δεύτερο χρόνο από τη… FYROM.  
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφοφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Αλέξης Τσίπρας έγινε έξαλλος με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς το υπουργείο Εξωτερικών δεν κατάφερε αυτό που πετύχαιναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις: σε όλες τις διεθνείς διασκέψεις τα Σκόπια συμμετείχαν μόνο ως… FYROM και όχι με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Και προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να μην νομιμοποιήσει έστω και έμμεσα τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αποφάσισε να μην συμμετέχει στη Σύνοδο κατά του εξτρεμισμού.
Σημειωτέον, δε, ότι το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ το κανόνισε ο ίδιος ο Νίκος Κοτζιάς…
Την ίδια στιγμή, όμως, η ελληνική αποστολή -σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- δεν είναι ευχαριστημένη ούτε και με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον…

35 σχόλια:

  1. Δεν ισχύει βέβαια αυτό αφού ακριβώς το ίδιο συνέβη επί υπουργείας Βενιζέλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα ... πρόκειται για παραμάζωξη που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ και όχι για Διεθνή Διάσκεψη. Οι ΗΠΑ είναι από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τη FYROM ως Μακεδονία και έκτοτε χρησιμοποιούν αυτή την ονομασία στις εκδηλώσεις κλπ που οι ίδιες διοργανώνουν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη Ρωσία, αλλά και όλες τις χώρες που έχουν αναγνωρίσει τη Fyrom... Επομένως αυτά που αναφέρονται στο άρθρο δεν ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θρασύβουλε
    Οι ΗΠΑ το έκαναν για να εξευτελίσουν τον Τσίπρα, όπως την αναγνώριση την έκαναν για να πιέσουν τον Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πρωθυπουργός μας δεν έχει ανάγκη τους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές για να εξευτελιστεί. Τα καταφέρνει και μόνος του!

      Διαγραφή
    2. Οι Αμερικανοί ανεγνώρισαν τα Σκόπια με τον συνταγματικό των όνομα Νοέμβριο του 2004. Σε τι ήθελαν τότε να πιέσουν τον Καραμανλή;

      Όπως σωστά γράφει και ο εκ Τραπεζούντος Θρασύβουλος, πρόκειται για παραμάζωξη που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ και όχι για Διεθνή Διάσκεψη, οπότε αυτό το όνομα χρησιμοποιούν. Ειδικά, αν ισχύει αυτό που γράφει ο Alexandros, εγώ δεν το έχω υπ' όψιν μου, καθίσταται ολοφάνερο ότι δεν το έκαναν για να εξευτελίσουν τον Τσίπρα.

      Το "Κάποιος πρέπει να πληρώσει γι' αυτό" είναι άνευ νοήματος, εκτός αν θεωρείς και γι αυτό υπεύθυνο τον Τσίπρα.

      Διαγραφή
    3. http://news.makedonias.gr/93861/ipourgio-exoterikon-den-pige-sti-sinodo-gia-tous-tzichantistes-o-venizelos-katangellontas-ti-simmetochi-tis-fyrom-os-makedonia/

      Είναι μάλλον πάγια η τακτική των Ηνωμένων Πολιτειών στο ζήτημα αυτό πλέον. Νομίζω γίνεται γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν για ένταξη των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ αλλα και ως αντίποινα της ιδεοληπτικής Nouland έναντι της Ελλάδος, αφού αυτή θεωρεί την Ελλάδα φιλορωσική επηρεασμένη από τον Νταβούτογλου! Και είναι επηρεασμένη από αυτόν και θα πρέπει η ελληνική πρεσβεία να βρει και τι είδους διασυνδέσεις μπορεί να έχει η Nouland με τον Trump, γιατί ο τελευταίος έχει πολλές επιχειρήσεις στην κωνσταντινούπολη και αν w μη γένειτο καταλήξει πρόεδρος θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων! Είναι άλλος ένας λόγος γιατί πρέπει να ενεργοποιηθεί η ομογένεια από το ελληνικό κράτος! Επιπλέον αυτό ισχύει γιατί η ελληνική πολιτική ηγεσία εγκατέλειψε εδώ και πολύ καιρό την ομογένεια, η οποια εργάστηκε πολύ σκληρά στην Αμερική για να μην υπάρχει καν η ονομασία Μακεδονία στα Σκοπια και αρχικά το πέτυχε επί προεδρίας Κλίντον! Ωστόσο, μαντέψτε ποιος αρνήθηκε τη στάση των Ηνωμένων Πολιτειών....ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τότε πρωθυπουργός! Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί πως η επίσημη θέση του υπουργείου εξωτερικών της Ελλάδος είναι αντίθετη από την απόφαση που είχε παρθεί μεταξύ των πολιτικών αρχηγών όλων των κομματων εκείνη την εποχή και ανέφερε πως δεν θα υπάρχει η λέξη μακεδονία και τα παράγωγα στην ονομασία του νοτιου slaboalbanikou κράτους.

      Ναι μεν ο Τσίπρας τα έκανε απολύτως μαντάρα όσον αφορά τη συνέντευξη του με τον Κλίντον και αυτό δεν οφείλεται στην ποιότητα των Αγγλικών αλλα στις αρλούμπες τις οποιες έλεγε, αλλα στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ευθύνεται, ενώ καλά τα είπε για το προσφυγικό/μεταναστευτικό και καλά φαίνεται να τα είπε και στους ομογενείς! Θα πρέπει να αποδίδουμε τα του Καίσαρος το Καίσαρι! Ίσως να τα είπε και καλά και με τους Τούρκους αν κρίνουμε από την αντίδραση της Τουρκίας με παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ ορθώς ήρθαν σε επαφή και με τους Αιγυπτιους και την Κύπρο στην τριμερή!

      Διαγραφή
    4. Το γεγονός ότι είχε συμβεί και στο παρελθόν αποδεικνύει πόσο απαράσκευη ήταν η ελληνική αποστολή.
      Ώφειλαν να το περιμένουν και να έχουν ήδη έτοιμη και την ελληνική αντίδραση.
      Δηλαδή, τόσο το χειρότερο για τον Τσίπρα.

      Αλέξανδρε,
      όσον αφορά στην ποιότητα των συνομιλιών του με τον Νταβούτογλου, ας μην τις θεωρήσουμε ακόμη επιτυχημένες, διότι μάλλον θα διαψευστούμε.
      Ο Νταβούτογλου όπως έδειξαν τα κανάλια τον πήρε στο ψιλό και οι παραβιάσεις δεν είναι απάντηση της Τουρκίας σε κατόρθωμα του Τσίπρα, αλλά σύνηθες φαινόμενο όταν συναντιούνται ανώτατοι αξιωματούχοι των δύο χωρών και χρησιμεύει ως μέσο πίεσης και υπενθύμιση μόνιμης απειλής.

      Διαγραφή
    5. @ Alexandros

      Καλώς έβαλες τον σύνδεσμο, γιατί δεν το θυμόμουνα, αλλά και για να το βλέπουν και όσοι δεν το θυμούνται.

      Οι ΗΠΑ θέλησαν ν' αναγνωρίσουν τα Σκόπια με το συνταγματικό των όνομα ευθύς εξ αρχής (προεδρία Μπους πατρός), αλλά η ΠΑΜΜΕΚΕΔΟΝΙΚΗ κινήθηκε γρήγορα κι ενεργοποίησε τον μακαριστό Ιάκωβο, τότε Αρχιεπίσκοπο Β. & Ν. Αμερικής, ο οποίος έπεισε τον πρόεδρο να αναστείλει την αναγνώριση.

      Το όνομα το χάσαμε λόγω υποχωρήσεως τού Μητσοτάκη από την θέση των πολιτικών αρχηγών τού 1992, "ούτε Μακεδονία, ούτε παράγωγο".

      Ας μην τα φορτώνομε όλα στον Τσίπρα.

      @ Simaioforidis

      >Ο Νταβούτογλου όπως έδειξαν τα κανάλια τον πήρε στο ψιλό<

      Δηλαδή, τι ακριβώς έδειξαν τα κανάλια;

      Διαγραφή
    6. http://www.iefimerida.gr/news/228686/o-ntavoytogloy-kanei-plaka-ston-tsipra-thelei-na-erthei-stin-toyrkia-gia-na-kanei-3i

      Διαγραφή
    7. Κι αυτό σημαίνει ότι "τον πήρε στο ψιλό";;(!)

      Διαγραφή
  4. Σωστα αναφερθηκε παραπανω οτι οι Αμερικανιες με το Μακεδονικο ειναι παγια τακτικη τους και οχι τωρινη.
    Αλλωστε ειναι γνωστο απο παλαιοτερα το παιχνιδι τους με το Ουρανιο τοξο και τους Μογγολοτουρκους της Θρακης(απο το Προξενειο Θεσ/νικης) και γενικοτερα η συντηρηση αυτων των
    Καταστασεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς η ειρωνική στάση του Νταβούτογλου μου θυμίζει την αντίστοιχη του Ντεμιρέλ , οταν ο Παπαδόπουλος κάλεσε τους Τουρκους το 1967 στην "συναντηση του Εβρου" και τους έκανε να γελάνε με τις ασυναρτησίες του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς όλους τους σχολιαστές.
    Με την αναγνώριση των Σκοπίων οι ΗΠΑ ήθελαν να δώσουν το μήνυμα στον Καραμανλή να είναι φρόνιμος και βολικός.
    Οσον αφορά την σύσκεψη η ελληνική διπλωματία έπρεπε στη φάση του σχεδιασμού είτε να επηρεάσει τις ΗΠΑ είτε να ενημερώσει την κυβέρνηση και να μην δηώναμε καν συμμετοχή.
    Όπως έγινε εξευτελίστηκε η χώρα.
    Αυτά θέλω να τα πιάνουμε.
    Το ιστολόγιο είναι σχολείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Με την αναγνώριση των Σκοπίων οι ΗΠΑ ήθελαν να δώσουν το μήνυμα στον Καραμανλή να είναι φρόνιμος και βολικός"

      Συγγνώμη, Σάββα, αλλά αυτό είναι μία δική σου, εντελώς αυθαίρετη άποψη.

      Ο Τσίπρας δεν συμμετείχε στην σύσκεψη, δίνοντας το σωστό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Μάλιστα, ο ΣΥΝ ήταν πάντα πολύ χαλαρός με το όνομα τής Μακεδονίας, σε τέτοιο βαθμό, που θα περίμενα να μην είχε αντίρρηση, αφού πιστεύει ότι δεν βρίσκεται λύση εξ αιτίας τού ελληνικού εθνικισμού.

      Θέλω να τα θυμόμαστε αυτά.

      Διαγραφή
    2. Το γεγονός τότε είχε σχολιαστεί αναλόγως σε διπλωματικούς κύκλους.
      Μάλιστα οι Έλληνες της Αμερικής να αναστρέψουν την απόφαση των ΗΠΑ.
      Όσο για το μήνυμα που έδωσε ο Τσίπρας, είναι το μήνυμα ενός αδαούς, αγράμματου πρωθυπουργού που κατεξευτελίστηκε στις ΗΠΑ ενώπιον επενδυτών σε ζωντανή μετάδοση του CNN, εξευτελισμός που ολοκληρώθηκε με το θέμα που προέκυψε με τα Σκόπια.
      Ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
      Αν συμμετείχε, δεν θα είχε δικαίωμα λόγου και παρέμβασης.
      Θα ήταν χειρότερο.
      Έτσι διάλεξε το λιγότερο κακό, τη μικρότερη ξεφτίλα.
      Τα άλλα, ότι έδειξε γενναία στάση με την αποχώρηση, με συγχωρείς είναι σανός για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

      Διαγραφή
    3. >Τα άλλα, ότι έδειξε γενναία στάση<

      Πουθενά δεν μίλησα για γενναία στάση. Είπα απλώς ότι έκανε (περιέργως) το σωστό. Το υπόλοιπο τού σχολίου σου φανερώνει τυφλό φανατισμό, αδικαιολόγητο για άνθρωπο σαν κι εσένα. Λυπάμαι.

      Διαγραφή
    4. Διάβασε αυτό και μπες σε βαθύτερες σκέψεις.
      http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/10/blog-post_50.html

      Διαγραφή
  7. Κύριε Σημαιοφορίδη δεν είπα ότι τα πήγε καλά, είπα ελπίζω να τα έχει πάει καλά με τον Νταβούτογλου, γιατί αλλιώς... Αυτό θα το μάθουμε εν ευθετώ χρόνο.

    Ωστόσο ο κύριος Καλεντερίδης αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό την έλλειψη προετοιμασίας! Αυτό ναι, αυτό είναι το σημαντικό στο ότι η πρεσβεία μας στην Αμερική δεν γνώριζε από πριν την πρόθεση της Αμερικής, και δεν ήταν μυστική, με "αποτελεσαμ" ούτε να ενημερώσει αλλα ούτε και να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η πατάτα, που τελικά έγινε και την εκμεταλλεύτηκαν δεόντως οι Σκοπιανοί!

    Επιπλέον, το ποσο απροετοίμαστη ήταν η ελληνική αποστολή φάνηκε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού όπου ήταν σοκαρίστηκα απροετοίμαστος απέναντι σε έναν φιλέλληνα πολιτικο όπως ο Κλίντον! Ξαναγράφω πως υπεύθυνη της προεκλογικής εκστρατείας της Hillary Κλίντον, δεν είμαι σίγουρος αν είναι ακόμα, αλλα ήταν σίγουρα τουλάχιστον για να πάρει το χρίσμα στους δημοκρατικούς, Ελληνίδα της Αμερικής, παντρεμένη με Έλληνα της Αμερικής επίσης, πολύ σημαντικές προσωπικότητες και οι δυο! Δυστυχώς στην πρεσβεία μας στην Αμερική διαχρονικά κάτι δεν δουλεύει καθόλου καλά! Τα ίδια είχε πάθει ο Σαμαράς, όπου εμφανίστηκε η Jennifer "ψακι" και του λέει κύριε Πρωθυπουργέ είμαστε συντοπίτες, και εκείνος έμεινε με το στόμα ανοιχτό όπως ο Τσίπρας μπροστά στον Κλίντον όταν τον ρώταγε αν πουλάει εταίροι αιολικής ενέργειας ενέργεια στη Γερμανία!

    Ήταν μια απογοητευτική αποστολή με μια σημειολογική εθνική ήττα, ας ελπίσουμε να μην είχαμε και ουσιαστικές εθνικές ήττες! Φαίνεται ότι όταν ο πρωθυπουργός δεν έχει κάμερες τα πάει καλύτερα, ίσως γιατί δεν "αιστηνεται" την πίεση να αποδείξει την αριστεροφροσύνη του στις κάμερες! Έτσι δικαιολογείται ίσως το ότι πολύ σωστά είπε στους ομογενείς ότι "δεν έχει σημασία αν κανεις είναι αριστερός η δεξιός, τώρα μας έχει ανάγκη η πατρίδα και πρέπει να την βοηθήσουμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι νεοταξίτες της Ουάσιγκτον συνεχίζουν την ανθελληνική τους πολιτική με την αναγνώριση και κυρίως τις αβάντες πρός το μόρφωμα των Σκοπίων.

    Ο πρωθυπουργός τους ξεφτίλησε αφήνοντας την καρέκλα της χώρας μας άδεια.

    Υμείς αφρόνως κοπανάτε τον πρωθυπουργό για τους γνωστούς λόγους της δυσπεψίας που έχουν προκαλέσει τα συνεχή εκλογικά αποτελέσματα εις το ΚΑΠΗ των δημογερόντων.

    Όπως λέμε υγιής αντιπολίτευση, και πάνω από όλα το εθνικόν συμφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αναφέρεσαι στους νεοταξίτες της Ουάσινγκτον προφανώς εννοείς και το...αντικείμενο του θαυμασμού σου, τον Τσίπρα, ε;

      Διαγραφή
    2. Πόθεν προκύπτει η επιστημονική εκτίμηση περί του υποκειμένου (και ουχί αντικειμένου) ;

      Διαγραφή
    3. Ο πρωθυπουργός σου που ξεφτίλισε,όπως λες, τους νεοταξίτες,στην ομιλία του στον ΟΗΕ έκανε λόγο για την ανάγκη δημιουργίας παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.
      Επαναλαμβάνω,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ χρηματοοικονομικού συστήματος!
      Φουλ της Νέας Τάξης,δηλαδή.
      Κι αυτό το υποκείμενο είναι αντικείμενο του θαυμασμού σου...

      Διαγραφή
  9. Δημητρη ποιος νεοταξιτης έγραψε το βιβλιο της τρίτης λυκείου; Από επιτυχία σε επιτυχία καλπάζει η κυβέρνηση....Αν εμείς λέμε τα σκοπιά Μακεδονία πως περιμένουμε να τα πουν οι ξένοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κάποιος πρέπει να πληρώσει γι' αυτό, αλλά ποιος; Ποιος είναι ο συγγραφέας τού βιβλίου και ποιος το διένειμε πέρυσι στα σχολεία, χωρίς να το έχει ελέγξει; Οι Αμερικάνοι και ο ΣΥΡΙΖΑ μάς φταίνε μετά.

    Και το διαβόητο βιβλίο Ιστορίας Στ' Δηματικού τής Ρεπούση, η Γιαννάκου (ΝΔ) το είχε πατρονάρει. Χρειάστηκε ένας ολόκληρος χρόνος αγώνων (2006/7) για να αποσυρθεί τελικά, με τον "Δάμαλο" να λέει ότι δεν είχε ... καταλάβει ότι το θέμα ήταν τόσο σοβαρό!!!

    Παντού διάχυτη αδιαφορία για τα εθνικά μας θέματα. Σε όλο το πολιτικό φάσμα της καταραμένης μεταπολίτευσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω την εντύπωση πως όλοι μας δεν έχουμε καταλάβει ότι οι σημερινοί κτήτορες της εξουσίας δεν ενδιαφέρονται να κυβερνήσουν την χώρα, αλλά μάλλον να την «κατακτήσουν» παντοιοτρόπως!

      Αν προσέξουμε θα διαπιστώσουμε ότι, στους επτά μήνες που ήδη υποτίθεται «κυβέρνησαν» (sic!) δεν έκαμαν τίποτε το εποικοδομητικό, πλην της κατάληψης θέσεων και του διορισμού σε αυτές δικών τους ανθρώπων με τα ίδια «πειραγμένα» μυαλά!

      Πιστεύω ότι λειτουργούν επί την βάση σχεδίου των, αδιαφορώντας για την χώρα, αρκεί να καταφέρουν να επικρατήσουν φασιστικά!

      Ούτε το όνομα των Σκοπίων, ούτε και κάθε θέμα που αναφέρεται στα συμφέροντα της Ελλάδος φαίνεται ότι τους απασχολεί!

      Τον λουφέ «διαρκείας» και το δημόσιο ταμείο θέλουν και πέραν αυτού «πάσα γαία πυρί μειχθήτω!», σκασίλα τους!

      Επίσης, έχουν μεγάλο πρόβλημα να αισθανθούν Έλληνες με την Εθνική Σημασία της λέξης!

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    2. Οι σημερινοί κτήτορες τής εξουσίας, όπως τούς αποκαλείς, δεν διαφέρουν σε τίποτε απολύτως από τούς προηγούμενους. Άλλωστε, εξ αιτίας τής φαυλότητας και ανικανότητας των προηγουμένων, καταντήσαμε στα σημερινά χάλια κι έγιναν αυτοί κυβέρνηση.

      Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ συμμοριών. Η κομματική τύφλωση δεν βοηθά σε τίποτε, Ευμένη.

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ Nativist,

    Χαίρομαι διότι και Εσύ θυμήθηκες τον Πατριώτη Ελληνοαμερικανό Κρις Σπύρου.

    Είναι ωραίο να ξέρεις μως δεν είσαι μόνος σου που αναφέρεις πράγματα.

    Πράγματι, ο Μητσοτάκης που σπεύδαμε να τον ψηφίσουμε σαν ... ακραιφνή πατριώτη, προφανώς βρήκε άκρη με τα κάποια αμερικανικά συμφέροντα, διαβλέποντας ότι εκείνα τον συνέφεραν και έσπευσε να σαμποτάρει τις ενέργειες των Ελλήνων της USA προκειμένου να κερδίσει πόντους στον εαυτό του!

    Όσον αφορά τους Συριζαίους, πολύ φοβούμαι ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια με κάποια προσθήκη μιας λέξης.

    Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως εξακολουθεί να ισχύει μέχρι σήμερα εκείνη η Ενδιάμεση Συμφωνία, όταν οι Σκοπιανοί πράττουν σημεία και τέρατα.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Ευμένη,

      "Όσον αφορά τους Συριζαίους, πολύ φοβούμαι ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια με κάποια προσθήκη μιας λέξης"

      Μα αυτό θα είχε γίνει προ πολλού, αν δεν μάς είχε σώσει η αδιαλλαξία τού Γκρουέφσκι. Ειλικρινά, τον ευγνωμονώ!

      Όσο για την Ενδιάμεση Συμφωνία, ας όψεται η αδιαφορία αυτών που μάς κυβερνούν και που δέχονται τον ΟΗΕ και τον κάθε καραγκιόζη διαμεσολαβητή και διαπραγματευτή των εθνικών μας συμφερόντων.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ Nativist,

      Μην θυμώσεις μαζί μου, φοβούμαι ότι πάλι (όπως με την Αργκεντίνιερστρασσε 14, που βρίσκεται η Πρεσβεία μας στην Βιέννη και τον αείμνηστο Ιπποκράτη Ζαφειράκη, έναν εξαιρετικό υπάλληλο, πρότυπο εργατικού αξιοπρεπούς προξενικού υπαλλήλου, έναν, ας μου επιτραπεί η χρήση της λέξης, τζέντλεμαν, καμία απολύτως σχέση με τον προξενικό υπάλληλο του Μονάχου που, όπως μου έχουν διηγηθεί, είχε δίπλα του τον τενεκέ με το τυρί και σε ρωτούσε αν θέλεις τυρί φέτα!), έτσι και τώρα όταν θεωρείς ότι είμαι κομματικά τυφλωμένος.

      Αν ήξερες ……. είμαι βέβαιος ότι θα έσκαγες στα γέλια!

      Πιστεύω ότι σε όλες τις χώρες, παντού, η πολιτική είναι συνυφασμένη με πολύ βρωμιά. Καμία μα καμία χώρα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτόν τον κανόνα.

      Για τον λόγο αυτόν είμαι πολύ επιφυλακτικός όταν εκφράζομαι υπέρ του ενός ή του άλλου πολιτικού.

      Ως γνωστόν, στην πολιτική είσαι υποχρεωμένος να κάνεις συνεχώς συμβιβασμούς. Τότε μέσα στους τόσους συμβιβασμούς, κάποια στιγμή ε …. θα την κάνεις την πατάτα ….!

      Οι προηγούμενοι, δηλαδή ο Σαμαράς, ήταν για μένα απείρως ικανότερος του Τσίπρα, – είχε μόρφωση, γνώριζε γλώσσες, είχε κάνει καλές σπουδές και διάολε, ήταν εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και δισέγγονος του Μπενάκη - . Ας αφήσουμε την κυβέρνησή του Τσίπρα και την ανύπαρκτη διακυβέρνηση της χώρας, με υπουργούς σαν τον Βούτση (του οποίου ο γιός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε ληστεία τράπεζας!), οι οποίοι επί επτά (αριθ. 7) μήνες ούτε κυβέρνησαν και κυριολεκτικά ρήμαξαν την οικονομία.

      Καμία σχέση με τους προηγούμενους και κυρίως με τον Σαμαρά, ο οποίος εξαπατήθηκε εν ψυχρώ από τους Γερμανούς. Είχε συμφωνηθεί εγγράφως, ότι εάν η Ελλάδα εξασφάλιζε πρωτογενές πλεόνασμα, τότε οι «δανειστές» ήσαν υποχρεωμένοι να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του συνολικού χρέους. Αν θυμάσαι, το 2013 επετεύχθη το πρωτογενές πλεόνασμα προς μεγάλη δυσφορία των «δανειστών» και του ΔΝΤ, οι οποίοι το αμφισβήτησαν αλλά τελικά αναγκάστηκαν να το αποδεχθούν, διότι πράγματι, προς μεγάλη τους στενοχώρια, ήταν αληθές.

      Το ίδιο συνέβαινε και το 2014, αλλά οι «δανειστές» και το ΔΝΤ αρνήθηκαν όσα είχαν εγγράφως συμφωνήσει, οπότε ο Σαμαράς πιεζόμενος από τους ψηφοφόρους του για τα σκληρότατα οικονομικά μέτρα που είχε αναγκαστεί να πάρει και από τον «συνεχή κλεφτοπόλεμο» του ΣΥΡΙΖΑ και τις υποσχέσεις του για έξοδο και επάνοδο στο 2007, άκαιρα προσπάθησε να φύγει από το μνημόνιο και να σταματήσει την συνεχιζόμενη λεηλασία της Ελλάδος! Μεσολάβησε και η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και η στάση του αποκαλούμενου

      Ήμουν συνεπής σαν Έλληνας πολίτης στις υποχρεώσεις μου και είχα μια ελπίδα …!

      Αυτήν την μικρή ελπίδα την συνέτριψε η διακυβέρνηση των επτά μηνών υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα and his company.

      Θα λυπηθώ βέβαια αν μάθω, με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι και ο Σαμαράς με πούλησε και αυτός όπως κάποτε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Κωστάκης Καραμανλής!

      Φιλικά

      Ευμένης Καρδιανός

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβα τίποτε από την πρώτη παράγραφο, αλλά μην φοβάσαι, φίλτατε Ευμένη. Πώς να θυμώσω με σένα, που μού φτιάχνεις την ημέρα, με καταπληκτικά επιχειρήματα, όπως "και διάολε, ήταν εγγονός της Πηνελόπης Δέλτα και δισέγγονος του Μπενάκη - " :-))) Αυτό είναι ουσιαστικά το μόνο "προσόν", που τόνιζαν οι φίλοι και οπαδοί του από την αρχή της θλιβερής του καριέρας.

      Ουδέποτε δούλεψε, εν αντιθέσει με σένα κι εμένα, γι αυτό, όταν έμεινε 10 (;) χρόνια εκτός πολιτικής, το ζούσε προφανώς η γυναίκα του. Εκτός κι εσύ ξέρεις να έκανε κάποια δουλειά.

      Ο δισέγγονος της Πηνελόπης Δέλτα, υπηρέτησε (τρόπος τού λέγειν) τρεις μήνες στο ΠΝ, εξαγοράζοντας το υπόλοιπο (21 μήνες) τής θητείας του προς 1000 δρχ/μήνα. Να μην χάνομε και τον καιρό μας, όταν μάς περιμένει η προεδρία τής ΟΝΝΕΔ και στην συνέχεια το βουλευτιλίκι! Τυπικό δείγμα επαγγελματία πολιτικού, απ' αυτούς που έβγαλε η μεταπολίτευση.

      Το μόνο που αξίζει να θυμάσαι από τον Σαμαρά είναι ο τρόπος, με τον οποίο χειρίστηκε το Σκοπιανό, που τελικά το έφερε σε σύγκρουση με τον Μητσοτάκη, που τον απέλυσε. Τότε φαίνεται πως ήταν ακόμη επηρεασμένος από τα βιβλία τής προγιαγιάς του. Στην συνέχεια, η δεκάχρονη αργία το δίδαξε ότι έτσι δεν πάει κανείς μπροστά στην πολιτική και συμβιβάστηκε.

      Διαγραφή
  12. Αγαπητέ Nativist,


    Πως όφειλε να είναι η πρώτη παράγραφος:
    Μην θυμώσεις μαζί μου, φοβούμαι ότι πάλι (όπως με την Αργκεντίνιερστρασσε 14, που βρίσκεται η Πρεσβεία μας στην Βιέννη και τον αείμνηστο Ιπποκράτη Ζαφειράκη, έναν εξαιρετικό υπάλληλο, πρότυπο εργατικού αξιοπρεπούς προξενικού υπαλλήλου, έναν, ας μου επιτραπεί η χρήση της λέξης, τζέντλεμαν, καμία απολύτως σχέση με τον προξενικό υπάλληλο του Μονάχου που, όπως μου έχουν διηγηθεί, είχε δίπλα του τον τενεκέ με το τυρί και σε ρωτούσε αν θέλεις τυρί φέτα!), έτσι και τώρα φοβούμαι ότι κάνεις λάθος όταν θεωρείς ότι είμαι κομματικά τυφλωμένος.

    Εξ' όσων γνωρίζω όντως ο Σαμαράς δεν έχει εργασθεί ποτέ του, μπήκε κατ' ευτθείαν στην πολιτική (όπως πρόσφατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης).

    Μήπως έχεις διαβάσει το βιβλίο του Αθανασίου Στριγά, "Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων Πολιτικών";

    Εκεί υπάρχει μια σύντομη αναφορά στον Σαμαρά η οποία ενώ αναφέρεται στην στήριξη που αυτός είχε από τον εκλιπόντα Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο Βορείου και Νοτίου Αμερικής η οποία μπορεί να είναι σωστή, την χαλάει όταν διερωτάται με ποιού χρήματα σπούδασε στην Αμερική, όταν είναι γνωστό ότι προερχόταν από εύεχουσα Αθηναϊκή οικογένεια η οποία μπορούσε να τον συντηρήσει εκεί.

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    Υ.Γ. Αυτός ο Στριγάς, ξεπήδησε από το πουθενά και έγραψε εν σωρό βιβλία με διάφορα στοιχεία αληθοφανή τα οπία όσο γνωρίζω κανείς δεν αμφισβήτησε. Αν γνωρίζεις κάτι που να αντικρούει τα γραφόμενά του γράψε μου Σε παρακαλώ που μπορώ να τα βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τελικα το site απηχει νεο δημοκρατικες θεσεις παρα εθνικες. δεν εκπλησσομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ κύριε Καθηγητή Επιστημών ή Καθηγητή Επιστήμων,

    Βεβαίως πρόκειται για Ιστολόγιο με καθαρά Εθνικό σκοπό. Πολλές φορές αυτά που θα διαβάσεις εδώ, δύσκολα βρίσκονται αλλού στο Διαδίκτυο ή στα ΜΜ Παραπληροφόρησης.

    Πες μας όμως Εσύ, ως Καθηγητής και ως Επιστήμων, πως εκτιμάς την κατάσταση και που βλέπεις μια αμυδρά, έστω, ελπίδα!

    Αναφέρομαι στο φιλμ «Ο Εχθρός προ των Πυλών» (έχω διαβάσει και το σχετικό βιβλίο) στο οποίο ο Νικήτα Κρούστσεβ παρουσιάζεται να υποβάλει σε ερωτήσεις τους Πολιτικούς Επιτρόπους (τους Πολιτρούκ!) περί του πρακτέου στην μάχη του Στάλινγκραντ. Ο ένας προτείνει να σταλούν στα ορυχεία τα μέλη της οικογένειας όσων διοικητών δεν αποδίδουν στην μάχη, ο άλλος να τους ανασκολοπίζουν. Ξαφνικά ένας νεαρός πολιτρούκ ακούγεται να λέει – «Δώσε τους ελπίδα!” (Give them hope!) στο οποίο ο Κρούστσεβ αντιδρά θετικά.

    Λοιπόν, Εσύ που βρίσκεις ότι υπάρχει ελπίδα, στα υποτιθέμενα αριστερά κόμματα ή σε κάποιο αστικό κόμμα;

    Φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δηλαδη οποιος κρινει κατι εσυ τον τοποθετεις εκει που φανταζεσαι ; παρωπιδες πολλες. Δεν θα ανοιξω συζητηση μαζι σου. Θα ηττηθω κατα κρατος.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.